Rauwe ham met fruit als voorgerecht


Publicatie datum:

Een fris voorgerecht van ham en fruit, lekker bij een stukje brood met kruidenboter

Gesponsorde koppelingen

Een licht voorgerecht met ham en fruit voor 4 personen, binnen 10 minuten op tafel met eindeloze variatie-mogelijkheden zodat er iedere keer weer iets nieuws op tafel komt. (Zie ook bij Tip)

Nodig:

4 bordjes met kleine vorkjes en mesjes

scherp mes en snijplank

Ingrediënten:

200 gram witte of blauwe druiven

400 gram rauwe ham, parma ham of seranoham

2 eetlepels olijfolie

grof gemalen peper

beetje basilicum en peterselie, liefst vers en fijn gesneden

Bereiding:

Was de druiven en snijd ze doormidden of in vieren, eventuele harde pitjes verwijderen.

Verdeel de ham over de borden en besprenkel de ham met olijfolie en bestrooi het met de stukjes druif, strooi er daarna wat grofgemalen peper overheen.

Tip:

Meloen past hier ook heel goed bij, evenals kerstomaatjes en/of paprika. Dit kan als variatie gebruikt worden of in combinatie met de druiven.

Bij de verschillende soorten ham past Feta of Danish Blue ook heel goed.

Een versgebakken (ciabatta) broodje met kruidenboter ernaast leggen is ook een mooie en vooral lekkere variatie.

Een glas (witte) Muskat wijn past hier erg goed bij.

 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept: Kipnuggets

Recept voor heerlijke kipnuggets

Groene thee: feiten en fabels

Er zijn zoveel goede verhalen over groene thee. Maar hoeveel hiervan zijn waar?

Onbekend fruit: de kweepeer

Kweepeer is onbekend fruit, familie van appel en peer. Hoewel rauw niet te eten is de kweepeer na koken heerlijk!

Recept - kalfsleverpâté - lever - kalfsvlees - vleesgerecht

Het recept voor het maken van een kalfsleverpâté.

Roodbaars met gedroogde tomaten en pijnboompitten

Een heerlijk Italiaans visgerecht!

Gefrituurde calamares

Recept voor Calamares

Chocoladefondue, het vrouwelijke bier !

Een uitgebreide bechrijving over hoe je de perfecte chocoladefondue houdt, de benodigdheden, de dippers en wat extra variatie !

Zelf gevulde koeken maken, goedkope gevulde koeken maken

Leer hier hoe je de lekkerste gevulde koeken zelf kunt maken.

Kaiserschmarren

lekkernij uit oostenrijk

Lekker en gezond eten met Quinoa

Quinoa als gezond alternatief

De gezondste groenten

Overzicht van de gezondste groenten, top tien van gezondste groenten in Nederland.

Pavlova recept

Hier een makkelijk en eenvoudig recept voor pavlova

Kabouterhuisjes Soep (Champignonsoep)

Een champignonsoepje waar je de vingers bij aflikt

Pasta met tonijn en broccoli

Recept voor 4 personen

Goedkoop uit eten in Amsterdam

Lekker uit eten in de Korte Leidse Dwarsstraat in hartje Amsterdam hoeft niet duur te zijn.

Peren in wijnsaus - dessert - 400 calorieën per persoon

Een overheerlijk dessert bestaande uit verse peren aangevuld met witte wijn.

Recept kalfsvlees - kalfsoesters met kaas - vleesgerecht

Een eenvoudig klaar te maken gerecht, kalfsoesters met kaas, welk uitzonderlijk lekker smaakt.

Wat is het verschil tussen abdij en trappistenbier

Alle trappistenbier is in principe een adbijbier maar niet elk abdijbier is trappistenbier.

Alcohol bij minderjarigen

Alcoholgebruik bij minderjarigen

Tomaten salade met sperziebonen en Feta of Danish Blue

Een frisse, kleurige (vegetarische) salade die overal lekker bij is

Heerlijke ovenschotel met veel groentes en tortilla chips

Recept voor een ovenschotel met allerlei groenten, lekkere kruiden en tortilla chips

De echte groentebouillon!

Zo maak je gemakkelijk en snel een heerlijek groentebouillon!

Chantillyroom

Heerlijke chantillyroom!

Coca Cola

Informatie over het ontstaan van Coca-cola en Coca-cola nu.

Pittige zuurkoolschotel

Recept voor een heerlijke zuurkoolschotel