Rauwe ham met fruit als voorgerecht


Publicatie datum:

Een fris voorgerecht van ham en fruit, lekker bij een stukje brood met kruidenboter

Gesponsorde koppelingen

Een licht voorgerecht met ham en fruit voor 4 personen, binnen 10 minuten op tafel met eindeloze variatie-mogelijkheden zodat er iedere keer weer iets nieuws op tafel komt. (Zie ook bij Tip)

Gesponsorde koppelingen

Nodig:

4 bordjes met kleine vorkjes en mesjes

scherp mes en snijplank

Ingrediënten:

200 gram witte of blauwe druiven

400 gram rauwe ham, parma ham of seranoham

2 eetlepels olijfolie

grof gemalen peper

beetje basilicum en peterselie, liefst vers en fijn gesneden

Bereiding:

Was de druiven en snijd ze doormidden of in vieren, eventuele harde pitjes verwijderen.

Verdeel de ham over de borden en besprenkel de ham met olijfolie en bestrooi het met de stukjes druif, strooi er daarna wat grofgemalen peper overheen.

Tip:

Meloen past hier ook heel goed bij, evenals kerstomaatjes en/of paprika. Dit kan als variatie gebruikt worden of in combinatie met de druiven.

Bij de verschillende soorten ham past Feta of Danish Blue ook heel goed.

Een versgebakken (ciabatta) broodje met kruidenboter ernaast leggen is ook een mooie en vooral lekkere variatie.

Een glas (witte) Muskat wijn past hier erg goed bij.

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

De gezondheidsbevorderende eigenschappen van kamelenmelk

Wat bijna niemand weet is toch waar: Kamelenmelk kan een bijdrage leveren aan het bevorderen van de gezondheid van de mens.

Winterse pasta: tagliatelle met een stoofpotje van varkenslapjes, sperciebonen en pesto

Een vleugje Italië voor de winterse maaltijd

Ketjap sate in 25 min. bereidingstijd (4 personen) recept

Een lekker budget recept, wat ook nog eens snel klaar is!

Veelkleurige hapjes

Veelkleurige hapjes

Italiaanse fritatta met courgette en mozzarella

Een heerlijk Italiaanse schotel binnen no time klaar!