Rauwe ham met fruit als voorgerecht


Publicatie datum:

Een fris voorgerecht van ham en fruit, lekker bij een stukje brood met kruidenboter

Gesponsorde koppelingen

Een licht voorgerecht met ham en fruit voor 4 personen, binnen 10 minuten op tafel met eindeloze variatie-mogelijkheden zodat er iedere keer weer iets nieuws op tafel komt. (Zie ook bij Tip)

Nodig:

4 bordjes met kleine vorkjes en mesjes

scherp mes en snijplank

Ingrediënten:

200 gram witte of blauwe druiven

400 gram rauwe ham, parma ham of seranoham

2 eetlepels olijfolie

grof gemalen peper

beetje basilicum en peterselie, liefst vers en fijn gesneden

Bereiding:

Was de druiven en snijd ze doormidden of in vieren, eventuele harde pitjes verwijderen.

Verdeel de ham over de borden en besprenkel de ham met olijfolie en bestrooi het met de stukjes druif, strooi er daarna wat grofgemalen peper overheen.

Tip:

Meloen past hier ook heel goed bij, evenals kerstomaatjes en/of paprika. Dit kan als variatie gebruikt worden of in combinatie met de druiven.

Bij de verschillende soorten ham past Feta of Danish Blue ook heel goed.

Een versgebakken (ciabatta) broodje met kruidenboter ernaast leggen is ook een mooie en vooral lekkere variatie.

Een glas (witte) Muskat wijn past hier erg goed bij.

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Appelkoek bakken

maak zelf een appelkoek

Kaasfondue met rauwe groenten en stokbrood

Een vegetarische kaasfondue voor 6 personen met rauwe groenten en stokbrood

Boerenkool met ham en champignons

Een recept voor een heerlijke boerenkoolschotel uit de oven.

Oosterse verrassing

Een Italiaans broodje met een Oosterse bite!

Een lekkere maaltijdsalade

Een lekkere maaltijdsalade maak je zo!

Bier: Periodiek systeem van bieren

Vrijwel alle bestaande bierstijlen zijn gerangschikt in een systematisch overzicht: het periodiek system van de bieren. Leuk en voor de bierliefhebber nuttig.

Koffieverslaving

Wist je dat je serieus verslaafd kan zijn aan koffie? En weet je ook wat de gevolgen zijn?

Recept voor de lekkerste knoflookboter

Het beste recept voor de lekkerste klassieke natuurlijke verse knoflookboter.

Veel afvallen

Snel veel afvallen doe je zo!

Hoe maak je tzatziki?

Traditioneel recept voor het maken van echte Tzatziki

Couscoussalade net even anders

Heerlijke frisse couscoussalade met sappige peer en cream cheese

partysnack Pigs in a blanket!

Heerlijk simpele partysnack.

Gehaktballen

Gehaktballen op de ouderwetse wijze bereid

De lekkerste koffie, de beste koffie, de goedkoopste koffie

Op deze pagina een overzicht van de lekkerste koffie, de beste koffie en de goedkoopste koffie van dit moment.

Kippensoep

Eenvoudige snel klaar te maken, maar lekkere kippensoep.

Ndizi Na Nayama

Tanzaniaans vlees gerecht (met banaan)

Mosselen op een pittige Aziatische manier

Mosselen in een aparte variatie voor de wat pittige smaak

Recept Babi (varkenshaas) of Ajam (Kip )Ketjap

Indonesisch gerecht

Energierijke shake

Energierijke kwarkshake met hoge voedingfswaarde

Posteleinsoep

Soep van een vergeten groente

Super eenvoudig recept voor lunchgerecht met makreel of sardienen

In een paar minuten een heerlijke, gezonde warme lunch met makreel of sardienen.

Heerlijke Griekse soepen

Vier recepten voor traditionele Griekse soepen.

Pasta genovese

Een simpele en makkelijk gerecht om pasta te maken!

Risotto met paddestoelen en gorgonzola

Laat uw vrienden verbaasd staan met deze heerlijke risotto met paddestoelen en gorgonzola!

Rabarber in de moestuin

Rabarber, een frisse noot in de moestuin