Recept: Appelcakejes


Publicatie datum:

Een recept voor overheerlijke appelcakejes waarvan ikzelf altijd smul.

Gesponsorde koppelingen

Voor het maken van appelcakejes heb je naast de ingrediënten die zó aan bod komen ook het volgende  nodig:

-Een oven 

-Een bakblik met ronde holle vormen (Kun je ook gebruiken voor muffins)

-Een weegschaal om de ingrediënten af te wegen

-Beslagkom

-Mes en eetlepel

-Handen met het vermogen om goed te kneden

De volgende ingrediënten heb je nodig voor het maken van 6 appelcakejes:

 

-40/50 gram margarine (boter kan ook, heb ik zelf nooit uitgeprobeerd)

-90 gram zelfrijzend bakmeel

-40 gram bastaardsuiker

-2 eetlepels ei

-Een halve of driekwart appel

-Kaneel

-1 theelepel vanillesuiker (om de cakejes wat extra smaak te geven)

 

Hoe ga je te werk (stapsgewijs):

-Zorg voor de juiste ingerediënten en andere benodigdheden

-Kneed de juiste hoeveelheden margarine, zelfrijzend bakmeel, bastaardsuiker, ei en (vanillesuiker) tot een soepele deegbal in een beslagkom. 

-Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius

-Snijd het deel van de appel in kleine stukjes. Niet te groot. Strooi er wat kaneel overheen. De hoeveelheid kaneel is niet zo belangrijk.

-Maak van de deegbal een cilindervorm en snijdt deze met een mes in 6 gelijke stukken. Elk stuk heb je nodig voor een cakeje. 

-Verdeel vervolgens de 6 stukken over het muffin bakblik. Zorg ervoor dat de hele ronde, holle vorm bedekt is met een laagje deeg. De zijkanten moeten opgehoogd worden tot aan de rand van de vorm.

-Verdeel daarna de appelstukjes over de 6 deegvormen. 

-Je kan vervolgens een kruimelige toestand maken door wat margarine, zelfrijzend bakmeel en bastaardsuiker bij elkaar te voegen en deze te verkruimelen tot kleine korrels. Dit kruimelmengsel kun je over de appelstukjes strooien. Zonder kan echter ook.

-Stop het bakblik in de oven en wacht een half uur. De geur in de kamer zal al gauw veranderen in die van smakelijke cakejes. 

-Als de cakejes klaar zijn, kun je ze beter nog even (8 minuten) laten afkoelen en vervolgens met een mes uit de ronde vormen snijden.

 

Eet smakelijk!

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Nathanja

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 64
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie eten-drinken

Provencaals recept 'Snijbiet op grootmoeders wijze'

Een heerlijke bereiding van een vergeten groente.

Teveel gekookt? Eerst even afkoelen!

Bespaar energie: gebruik de koelkast en vriezer optimaal

Olijftapenade (zonder poespas)

De meest overheerlijke olijftapenade vind je hier! Lees dit artikel en ga ermee aan de slag...

Spaghetti aglio e olio met rucolasalade

Een heerlijke Italiaanse pasta voor de zomeravonden

Welk voedsel kan je invriezen?

Groenten invriezen? Enkele goede regels over het invriezen van voeding of etenswaren.

Recept Zigeunersaus - sauzen

Een bijzonder smakelijk saus die men als ragoût kan serveren bij drooggekookte rijst.

Sabayon met vers fruit

Een leuk receptje!

Recept voor bosbessentaart, bosbessen

Makkelijk te maken, erg lekker en nog gezond ook, bosbessentaart

Lasagne met zalm en witlof

Een lekkere variant van lasagne

De echte groentebouillon!

Zo maak je gemakkelijk en snel een heerlijek groentebouillon!

Gevulde bootjes (Meloen met ham voorgerecht)

Bootje van meloen gevuld met ham

Toscaanse ovenschotel

Een lekker en simpel gerecht met veel groenten.

Cheesecake dessert in glaasjes

Een lekker recept voor cheesecake in glaasjes

Zomer-vruchtensalade

Lekkere zoete vruchtensalade

Voor acht heerlijke pannenkoeken

Lekkere pannenkoeken met een simpel gerechtje

Heerlijke appeltaart met een crunchy bodem

Appeltaart met noten en krokante bodem van bastognekoeken

Verse tomatensoep

Verse soep van echte tomaten

Recept - chocolade-sinaasappelcrème-taart - taart - dessert

Het recept van een verrukelijke en verse chocolade-sinaasappel-taart.

Is deze plant giftig of niet?

in situaties zonder voedsel of om je tuin huisdierveilig te maken is het handig te weten welke planten giftig zijn of niet.

De gevaren van glucose-fructosestroop

In veel zoete producten zit fructosestroop, maar helaas is dit toevoegmiddel niet zo goed voor je gezondheid. Lees hier waarom!

Lamskoteletjes met honing-tijmsaus

Een (lams)vleesgerecht voor de liefhebber, 2 personen

Afvallen: Hoe moet het wel?

Tips voor blijvend gewichtverlies

Aardbeiensorbet

Deze aardbeiensorbet is een ware streling voor je zintuigen, gezond en erg makkelijk om te maken. Een aanrader voor sorbetliefhebbers !

Toscaanse broodsalade (Panzanella)

Een smaaksensatie voor je mond!

Eenvoudig recept voor Italiaanse tomatensoep met pesto

Lees hier hoe je op eenvoudige wijze in 5 minuten een heerlijke Italiaanse tomatensoep met pesto bereiden kunt…..