Recept - appelflappen - dessert


Publicatie datum:

Een receptje voor appelflappen.

Gesponsorde koppelingen

Een eenvoudig receptje voor het bereiden van overheerlijke appelflappen.

Appelflappen voor 4 tot 6 personen

- 2 grote zure appelen
- 15 g boter
- 1/2 theelepel citroensap
- 50 g suiker
- 1 afgestreken eetlepel rozijnen
- 1 pak diepvries bladerdeeg (vierkant)
- 1 ei
- poedersuiker

Bereiding

Eerst schil je de appelen en verwijder je de klokhuizen. Snij de appelen dan in schuifjes.

Nadat je de boter in de pan hebt gesmolten, voeg je er de appelen en de citroenrasp aan toe. Zet dan het deksel op de pan en laat de appelen, op een laag vuurtje, tot moes koken.

Terwijl je de appelmoes glad roert, roer je er de rozijnen en de suker door. Daarna laat je heel het mengsel afkoelen.

De deegplakjes laat je intussen ontdooien op kamertemperatuur.
Leg ze daarna op natgemaakte bakblikken en verdeel het appelmengsel erover.
Het deeg moet voor de helft bedekt zijn met appelmoes.

Daarna bestrijk je de zijkanten van het deeg met losgeklopt en ei en vouw je elk vierkant tot een driehoek. Zorg ervoor dat de zijkanten goed op elkaar vastkleven.

Dan maak je snede in elke appelflap en je bestrijkt de bovenkant met losgeklopt ei en laat ze dan zo een 15 tal minuten staan.

Verwarm de oven voor op 225°C. Bak de appelflappen 10 minuten boven in de oven, daarna verlaag je de temperatuur van de oven naar een 175°C à 200°C en bak ze verder totdat ze een goudbruine kleur krijgen.

Laat de appelflappen dan op een taartenrooster afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Hoe moeilijk is vegetarisch eten

Tips en makkelijke recepten

Superfoods

Na de promotie van lightproducten lijkt het nu de beurt aan superfoods. Maar is superfood nu echt zo gezond?

Een walnotenglazuurtaart in laagsjes

Een lekkere glazuurtaart maken, voo reen leuke gelegenheid, of omdat het je gewoon leuk lijkt om te doen. Nou hier is mijn recept.

Rode zee met onbewoond eiland (Tomatensoep)

De tomatensoep die elk kind lust (Voorgerecht)

Recept voor de lekkerste knoflookboter

Het beste recept voor de lekkerste klassieke natuurlijke verse knoflookboter.

Griekse gevulde courgettes met Avgolemono-saus

Recept voor Griekse gevulde courgettes met Avgolemono-saus

Recept Babi (varkenshaas) of Ajam (Kip )Ketjap

Indonesisch gerecht

Kaasfondue met rauwe groenten en stokbrood

Een vegetarische kaasfondue voor 6 personen met rauwe groenten en stokbrood

Eenvoudig recept voor de lekkerste cocktail

Maak nu eenvoudig de lekkerste cocktail met dit internationaal bekende recept.

Minestronesoep

Een heerlijke maaltijdsoep binnen een paar minuten klaar!

Uiensoep met spekjes en pesto

Recept voor uiensoep

Gebraden Haas

Recept voor gebraden haas

Welke verschillende soorten brood zijn er?

Beschrijving van verschillende soorten brood.

Wijn in Nederland

Wijn in Nederland

Teveel gekookt? Eerst even afkoelen!

Bespaar energie: gebruik de koelkast en vriezer optimaal

Rabarber in de moestuin

Rabarber, een frisse noot in de moestuin

Sajur spruitjes of gebakken spruitjes

Een indonesisch recept met spruiten

Recept: Wortel Prei soep

Een heerlijke soep die in een handomdraai op tafel staat!

Pennesalade met tonijn en peultjes

Een echt zomerse salade. lekker firs en gezond!

Toscaanse broodsalade (Panzanella)

Een smaaksensatie voor je mond!

Spinaziegnocchi

Een heerlijke spinazie gerecht uit de Italiaanse keuken!

Moeten we steeds meer voedsel produceren of moeten we vegetarisch worden?

Door de groei van de wereldbevolking stijgt de vraag naar voedsel, maar moeten we daarom ook steeds meer voedsel produceren?

Asperges voor consumptie alleen van het mannelijk geslacht.

In de winkel liggen alleen maar asperges van het mannelijk geslacht omdat het mannelijk geslacht het grootst is bij de Asperge.

Bier, hoe wordt het gebrouwen?

Hoe wordt bier gebrouwen en met welke ingrediënten.

Chocolademousse met koffielikeur (recept)

Hoe kan je zelf chocolademousse maken?