Recept - chocolade-sinaasappelcrème-taart - taart - dessert


Publicatie datum:

Het recept van een verrukelijke en verse chocolade-sinaasappel-taart.

Gesponsorde koppelingen

De chocolade-sinaasappel-taart, geschikt voor elk feestje! Geliefd onder jong en oud en neemt slechts 30 à 40 minuten in beslag.

Gesponsorde koppelingen

Chocolade-sinaasappelcrème-taart

Deeg

- 4 eiwitten
- 4 eetlepels water
- 200 g suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 4 eigelen
- 80 g bloem
- 80 g cakemaeel
- 1/5 afgestreken koffielepel bakpoeder
- chocoladepoeder

Vulling

- 2 à 3 sinaasappelen
- gehakte amandelen
- 1/2 liter room
- suiker

Bereiding (30 à 40 minuten)

Klop het eiwit met het water stijf en strooi geleidelijk aan de suiker en de vanillesuiker erbij en klop die erdoor.

Roer het eigeel, zeef de bloem, het cakemeel en het bakpoeder er gemengd overheen en roer het er doorheen.

Bak de taart in de voorverwarmde oven (175°).

Klop voor de vulling de room stijf en maak deze op smaak af met wat suiker.
Snijd de taart 1 of 2 maal overlangs door en vul hem met room.

Rooster snel de amandelen, laat ze dan afkoelen en bedek er de met room bestreken rand van de taart mee.

Bestrijk de taart glad met de rest van de room en garneer hem met schijfjes sinaasappel.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Mexicaanse Chili Con Carne

Echte Mexicaanse Chili con Carne

Hoe krijg je een lekkere spek pannenkoek

Hier lees je hoe je een heerlijke spek pannenkoek kan bakken

Aardbeientiramisù met limoncello

Een heerlijk Italiaans desert!

Friet met kip: een simpel en heerlijk recept voor kleine en grote gezinnen

Dit recept is simpel te maken voor twee personen, maar ook eenvoudig uit te breiden naar bijvoorbeeld 10 personen, u hoeft slecht de hoeveelheid kip en aardappelen daarop af te stemmen en een passende ovenschaal te gebruiken.

Knoedels, een gastronomische lekkernij... of toch niet ?

Wie op reis gaat naar Zuid-Duitsland, Oostenrijk of Tsjechië komt ze ongetwijfeld tegen op het bord : knoedels. Voor enkelen een gastronomisch hoogstandje, voor de meesten een ervaring die men meestal zo snel mogelijk wil vergeten en in de toekomst vermijden.