Recept - Gestoofd schapenvlees - stoofschotel


Publicatie datum:

Gestoofd schapenvlees kan zowel met aardappelpuree, spaghetti als met rijst opgediend worden.

Gesponsorde koppelingen

Een overheerlijke stoofschotel met als hoofdingrediënt schapenvlees.

Gestoofd schapevlees voor 4 personen

- 1 kg in stukjes van ongeveer 25 g gesneden schapenvlees
- 5 eetlepels azijn
- 50 g vette ham
- 2 grote geraspte wortelen
- 1 grote gesnipperde ui
- 1 in vingerbrede stukken gesneden dunne prei
- 100 g gesnipperde spruitjes
- 5 eetlepels fijngehakte selderie
- 8 eetlepels bloem
- 100 g boter
- 1 blikje tomatenpuree (ongeveer 70 g)
- peper
- zout
- 1 bouillonblokje
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel verse marjoleinblaadjes
- 1 en halve dl jus van instant

Bereiding

Besprenkel het schapenvlees met azijn en leg het in een kom.

Roer de ham, wortel, ui, prei, spruitjes en selderie door elkaar.

Na het afdrogen van het schapenvlees met keukenrol, wentel je het lamsvlees door een deel van de bloem.

Warm de boter op en bak daarin het schapenvlees, onder het geregeld omscheppen, mooi bruin.

Doe het groentemengsel in de pan samen met de tomatenpuree.
Sluit de pan af met een deksel en smoor de groenten gaar, dit op een laag vuurtje.

Strooi dan peper en zout in de pan, voeg het bouillonblokje eraan toe en roer er een halve liter kokend water door. Sluit de pan weer af en laat het schapenvlees gedurende 60 minuten sudderen. Laat het schapenvlees sudderen totdat het gaar is.

De rest van de bloem met paprikapoeder en morjolein met de koude jus, roer je tot een glad papje. Roer daarna het papje door de inhoud van de pan. Laat alles dan 2 à 3 minuten koken.

Breng dan het geheel op smaak door aroma, peper en zout toe te voegen.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Zalm-Paprikataart

recept heerlijke Zalm-Paprikataart

Salade frutti di mare

Een heerlijk Italiaanse salade met zeevruchten!

Polenta met paddestoelen

Verras uw vrienden met deze heerlijke polenta met paddestoelen! Bon appetit!

Pastinakencrèmesoep

Een heerlijke Pastinakencrèmesoep met pastinaakchips!!

Tonijn in filodeeg

Tonijn in filodeeg

Blote billetjes in het gras, Blote meisjes in het groene gras

Blote kontjes in het groene gras is lekkere gezonde Hollandse kost en nog heel makkelijk klaar te maken ook.

Stampot rauwe raapstelen met vlees en jus

Stampot rauwe raapstelen, een echt voorjaarsgerecht

Spaanse omelet

Hoe maak ik een Spaanse omelet?

Catalaans gekruid stokbrood

Recept voor Catalaans gekruid stokbrood

Wok - Chinese kool - garnalen - ham - wokgerecht

Chinese kool op 2 verschillende manieren in de wok klaargemaakt. Niets zo snel klaar, niets zo lekker.

Leer snel hoe je een heerlijk Italiaans carpaccio kunt maken!

Hoe maak je carpaccio het lekkerst? Duidelijk hier!

Studentenpasta met rode pesto en gerookte kipfilet

Gemakkelijke stevige pasta met de stevige bite van zongedroogde tomaten

Normandische salade

Een heerlijke salade om in het voorjaar te eten, wanneer de tuinkers weer te krijgen is.

Zelf espresso maken, de beste espressoapparaten

Lees hier hoe je zelf de lekkerste espresso kunt maken, overzicht van de beste espressoapparaten.

Eenvoudig recept voor pikant pizzabroodje, broodje nagelstudio i.p.v. ongezond broodje kapsalon

Een broodje nagelstudio is een heerlijk pikant pizzabroodje dat je eenvoudig zelf maken kan.

Sauzen: Normandische saus

Niets lekkerder dan een goede Normandische saus bij de vis.

Pasta saus maken / koken

Simpele manier om een lekkere pasta saus te maken.

Ndizi Na Nayama

Tanzaniaans vlees gerecht (met banaan)

Tajine, gebruik en recepten

Een tajine is een stoofpot uit Noord-Afrika.

Chocoladetaart

De lekkerste chocoladetaart maak je eenvoudig zelf!

Creatief met wraps

Drie variaties: gevuld met kip, zalm of gehakt.

Lasagne met zalm en witlof

Een lekkere variant van lasagne

Onbekend fruit: de kweepeer

Kweepeer is onbekend fruit, familie van appel en peer. Hoewel rauw niet te eten is de kweepeer na koken heerlijk!

Spaghetii aglio e olio 'De klassieker'

De echte klassieke spaghetti vind u hier!

Recept Babi (varkenshaas) of Ajam (Kip )Ketjap

Indonesisch gerecht