recept - hapjes - borrelhapjes


Publicatie datum:

Houdt u van borrelhapjes? Hier enkele receptjes.

Gesponsorde koppelingen

Wat kan er gezelliger zijn dan een borreluurtje onder goede vrienden of kennissen. Voor de speciale, met gevoel voor smaak en presentatie gecreëerde borrelhapjes helpen onderstaande receptjes.

Worstballetjes aan het spit

- 4 porties verse worst
- ingemaakte paprika's
- olijven
- kleine augurkjes
- zilveruitjes
- plantevet voor het bakken

Bereidingswijze:

Maak van de worst stukjes van gelijke grootte en wentel die door de bloem.

Verhit het plantevet tot 170° à 180°. Doe de balletjes erin en bak ze in diep vet in ongveer 3 minuten goudbruin..

Steek ze, gemengd met de stukjes paprika, augurkjes, uitjes en olijven aan pennen en dien ze meteen op.

Serveer deze bv. met pittige tomatenketchup.


Camembert-hapjes voor 6 à 8 personen

- 4 doosjes Camembert
- 3 à 4 eieren
- 100 à 150 g paneermeel
- plantevet voor het bakken

Ter garnering

- partjes mandarijn, olijven, cocktailkersjes, druiven, zilveruitjes, augurken, walnoten, enz...

Bereidingswijze:

Snijd de Camembert, die nog mooi stevig moet zijn, in achten.

Wentel de stukken kaas achter elkaar in bloem, geklopt ei, paneermeel en nog eens in ei en paneermeel.

Verhit het plantevet tot ongeveer 180°. Bij ontbreken van vetthermometer, kan men een stukje witbrood in het pas gesmolten pantevet leggen. Zodra het brood goudbruin wordt, kan men het bakken beginnen.
Bak niet teveel tegelijk. Hetgeen gebakken wordt, moet kunnen ronddrijven, zo mogelijk zonder iets anders te raken.

Bak de kaas-driehoekjes tot ze goudbruin zijn, leg ze op een schotel en versier ze door er met cocktailprikkers vruchtjes op te steken, zoals olijven, mandarijn en druiven.


Saté zeebanket (voor 3 à 4 porties)

- 200 g gehakt
- 1 ui
- augurken
- tomaten
- zilveruitjes
- olijven
- grafruit
- 1 blik halve abrikozen
- 1 à 2 citroenen
- 1 blik maatjesharing
- 1 blik ansjovisfilets
- verse peterselie

Bereidingswijze:

Hak de uien en vermeng ze goed met gehakt, de eierdooier, peper en zout.

Vul de gehalveerde maatjesharingfilets met dit aangemaakte gehakt, rol ze op en garneer ze met uienringen.

Voor de haring-saté worden stukjes haring, augurk, tomaat, ui, olijven en zilveruitjes aan de penstokken en in de grapefruit of de citroen geprikt.

Laat de abrikozen uitlekken en enkele minuten marineren in citroensap. Beleg ze opgerolde ansjovisfilets (eventueel van tevoren even geweekt in water).
Leg alles op een geschikte schaal, garneer rijkelijk met peterselie en serveer het meteen.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Beef Pot Roast

Traditioneel Filippijns stoofgerecht

Paprikasoep

Maak zelf een heerlijke, romige paprikasoep.

Aardappelsalade: snel en gemakkelijk

Een heerlijk, fris recept voor aardappelsalade die snel en gemakkelijk klaar te maken is.

Basisrisotto

Dit is een zeer eenvoudig en veelzijdig gerecht waarmee je zeker indruk maakt op gasten!

Pittige salamimuffins

Pittige salamimuffins

Geitenkaas taart

Op zoek naar een lunchgerecht dat in een handomdraai klaar is, dan is het volgende recept iets voor jou.

Recept wortelcake

Ongetwijfeld de meest lekkere wortelcake!

Eigen gemaakte ketchup en frietjes zonder olie

Simpel, snel en gezond recept dat past bij gezond afvallen en een gezonde leefstijl.

Crème karamel of vanille flan

Heerlijk recept crème karamel of vanille flan!

Boerenkool met ham en champignons

Een recept voor een heerlijke boerenkoolschotel uit de oven.

Lekkere traktaties voor de kinderen

creatieve traktaties voor kinderen die lekker en relatief gezond zijn

Spinazieschotel met gebakken aardappelen - 670 calorieën per persoon

Het recept voor een spinazieschotel met aardappelen, een stevige maaltijd en door vele geliefd.

Geroosterde olijven

Geroosterde olijven

Groene smoothies fabriceren

Groene smoothies bevatten in ruime kwantiteit groene bladgroenten en die zijn een bijzonder belangrijke bron van eiwitten,vezels, vitaminen en anti-oxidanten.
Maar bovendien zijn ze ook eenvoudig erg aanlokkelijk .

Hoe maak je paella?

Beschrijving van paella inclusief recept

Escargots op Bourgondische wijze

Hierbij vind je het recept om escargots op Bourgondische wijze klaar te maken. Een receptje dat absoluut niet veel tijd in beslag neemt (tussen de 15 à 20 minuten)

Heerlijke Smoothie

Een heerlijk recept voor een heerlijke smoothie

Hoe kan ik het beste groenten invriezen

Verse groenten invriezen in porties, ideaal bij onverwacht (eet)bezoek

Jell-O-shots

originele manier om je shotjes te serveren

Kaasfondue met rauwe groenten en stokbrood

Een vegetarische kaasfondue voor 6 personen met rauwe groenten en stokbrood

Bruinen Bonen Schotel.

geschikt voor 3/4 personen.

Saotosoep maken

Hoe maak ik lekkere saotasoep?

penne met broccoli en spek

Maak een overheerlijke pasta met broccoli en spek in minder dan 15 minuten

Vergeten groente: koolraap

Koolraap is een prima wintergroente. Koolraap is het waard weer te worden herontdekt.

Cajun witvis in een pecan jasje uit Louisiana

Cajun witvis met een krokant pecannoten jasje uit Louisiana