recept - hapjes - borrelhapjes


Publicatie datum:

Houdt u van borrelhapjes? Hier enkele receptjes.

Gesponsorde koppelingen

Wat kan er gezelliger zijn dan een borreluurtje onder goede vrienden of kennissen. Voor de speciale, met gevoel voor smaak en presentatie gecreëerde borrelhapjes helpen onderstaande receptjes.

Gesponsorde koppelingen

Worstballetjes aan het spit

- 4 porties verse worst
- ingemaakte paprika's
- olijven
- kleine augurkjes
- zilveruitjes
- plantevet voor het bakken

Bereidingswijze:

Maak van de worst stukjes van gelijke grootte en wentel die door de bloem.

Verhit het plantevet tot 170° à 180°. Doe de balletjes erin en bak ze in diep vet in ongveer 3 minuten goudbruin..

Steek ze, gemengd met de stukjes paprika, augurkjes, uitjes en olijven aan pennen en dien ze meteen op.

Serveer deze bv. met pittige tomatenketchup.


Camembert-hapjes voor 6 à 8 personen

- 4 doosjes Camembert
- 3 à 4 eieren
- 100 à 150 g paneermeel
- plantevet voor het bakken

Ter garnering

- partjes mandarijn, olijven, cocktailkersjes, druiven, zilveruitjes, augurken, walnoten, enz...

Bereidingswijze:

Snijd de Camembert, die nog mooi stevig moet zijn, in achten.

Wentel de stukken kaas achter elkaar in bloem, geklopt ei, paneermeel en nog eens in ei en paneermeel.

Verhit het plantevet tot ongeveer 180°. Bij ontbreken van vetthermometer, kan men een stukje witbrood in het pas gesmolten pantevet leggen. Zodra het brood goudbruin wordt, kan men het bakken beginnen.
Bak niet teveel tegelijk. Hetgeen gebakken wordt, moet kunnen ronddrijven, zo mogelijk zonder iets anders te raken.

Bak de kaas-driehoekjes tot ze goudbruin zijn, leg ze op een schotel en versier ze door er met cocktailprikkers vruchtjes op te steken, zoals olijven, mandarijn en druiven.


Saté zeebanket (voor 3 à 4 porties)

- 200 g gehakt
- 1 ui
- augurken
- tomaten
- zilveruitjes
- olijven
- grafruit
- 1 blik halve abrikozen
- 1 à 2 citroenen
- 1 blik maatjesharing
- 1 blik ansjovisfilets
- verse peterselie

Bereidingswijze:

Hak de uien en vermeng ze goed met gehakt, de eierdooier, peper en zout.

Vul de gehalveerde maatjesharingfilets met dit aangemaakte gehakt, rol ze op en garneer ze met uienringen.

Voor de haring-saté worden stukjes haring, augurk, tomaat, ui, olijven en zilveruitjes aan de penstokken en in de grapefruit of de citroen geprikt.

Laat de abrikozen uitlekken en enkele minuten marineren in citroensap. Beleg ze opgerolde ansjovisfilets (eventueel van tevoren even geweekt in water).
Leg alles op een geschikte schaal, garneer rijkelijk met peterselie en serveer het meteen.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Heerlijke asperges!

Heerlijke asperges met eieren en ham!

Eenvoudig recept voor een lekker mosseltje, lekkere mosselen

Lees hier hoe je eenvoudig een lekker mosseltje klaar kunt maken.

Het geheime recept van Coca Cola ontrafelt.

Eindelijk, na meer dan 130 jaar, is het geheime recept van Coca Cola ontrafelt.

Recept voor de lekkerste knoflookboter

Het beste recept voor de lekkerste klassieke natuurlijke verse knoflookboter.

Recept wildpannetje

Recept