Recept - inktvis met vulling - visgerecht - 390 calorieën per portie


Publicatie datum:

Inktvis voorzien van een zeer gezonde vulling. Een luchtig receptje.

Gesponsorde koppelingen

Een visgerecht bestaande uit inktvis opgevuld met groentjes en rijst. Een slank en bovenop gezond gerechtje.

Inktvis met vulling voor 4 personen

- 4 lente-uitjes
- 4 teentjes knoflook
- 40 g pijnboompitten
- 100 g rijst
- 50 g krenten
- 2 eetlepels peterselie
- 2 theelepels citroenschil
- 2 theelepels citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 1 chilipepertje
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1,2 dl witte wijn
- 800 fijnghakte tomaten uit blik
- 7 g bladpeterselie
- 8 inktviszakjes (een kleine 500 g)

Bereiding:

Eerst koken we de rijst goed gaar, daarna gieten we hem af en laten we de rijst afkoelen.

We verhitten 1 theelepel olie in een pan, hierin bakken we, op een laag vuurtje, de lente-uitjes en de helft van de knoflook.

Dan voegen we er de krenten, de peterselie, de citroenschil, het citroensap, de rijst en de pijnboompitten eraan toe. We kruiden bij met peper en zout.

Haal dan alles weer uit de pan en laat het geheel afkoelen.

We verhitten nu de rest van de olie en bakken hierin de 'uiringen' totdat ze een goudbruin kleurtje hebben.
Voeg naar eigen smaak wat chilipeper, paprikapoeder en de overige knoflook toe. Laat dit even mee bakken.

Dan voegen we de wijn toe, die we voor de helft gaan laten verdampen, hierna mag je de tomaten en het laurierblaadje toevoegen. We laten alles nu ongeveer een 30 minuten zachtjes koken.

De oven verwarmen we voor tot een 180°. Neem de inktviszakjes en vul ze op met het rijstmengsel, maak de inktviszakjes dicht met een prikker.
Schik ze mooi in een ovenschaal en giet de saus erover. Laat ze ongeveer een half uurtje bakken in de oven.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Lasagne met broccoli champignons en mosterd-kaassaus

Variatie op de traditionele lasanga

Basisrisotto

Dit is een zeer eenvoudig en veelzijdig gerecht waarmee je zeker indruk maakt op gasten!

Uiensoep met spekjes en pesto

Recept voor uiensoep

Atjar ála

Zelfgemaakte Atjar is vele malen lekkerder dan de gekochte versie. En je kunt het van restjes groenten maken.

Romige aspergetaart

Een heerlijk romige aspergetaart met sinaasappel!!

Onbekend fruit: de kweepeer

Kweepeer is onbekend fruit, familie van appel en peer. Hoewel rauw niet te eten is de kweepeer na koken heerlijk!

Recept soezen

Recept soezen gevuld met banketbakkersroom

Whisky

De eerste stappen in de wereld van whisky

Hoe is cola ontstaan

Vroeger zat er cocaïne in cola

Konijn alla ligure

Een heerlijk Italiaans gerecht konijn alla ligure

hoe af te vallen?

Afvallen met gezond voedsel met eigen kennis van de producten

Turks Fruit met kokos, recept.

Hier een simpel en heerlijk receptje om zelf Turks Fruit te maken.

Ananas-paprikacurry in kokosmelk

recept voor vegetarische curry

Champagne op een originele manier

Wil je graag eens champagne op een originele manier schenken? Hier zijn enkele tips om je champagne origineler te maken

Appelkoek bakken

maak zelf een appelkoek

Hoe maak je simpel een Italiaanse visschotel

Vis met een kruidige en gevulde Italiaanse saus

Gekarameliseerde witlof stronken

gekarameliseerde witlof, heerlijk bijgerecht en snel klaar.

Griekse heerlijkheden geschikt voor vegetariërs

Griekse hapjes geschikt voor vegetariërs.

Witte chocolademousse met pure chocoladesaus en frambozen

Hoe maak je witte chocolademousse?

Heerlijke frisse Couscous Salade

Recept van een frisse zomersalade

De echte groentebouillon!

Zo maak je gemakkelijk en snel een heerlijek groentebouillon!

Kookworkshops in het buitenland

Leren koken in het buitenland met de produkten van de streek

Waar vind je het grootste Oktoberfeest (Oktoberfest)?

Ieder jaar in Oktober barsten in Duitsland en steeds vaker ook in Nederland de Oktoberfesten / Oktoberfeesten los maar waar is het grootste Oktoberfeest?

Lekkere traktaties voor de kinderen

creatieve traktaties voor kinderen die lekker en relatief gezond zijn

De gezondheidsbevorderende eigenschappen van kamelenmelk

Wat bijna niemand weet is toch waar: Kamelenmelk kan een bijdrage leveren aan het bevorderen van de gezondheid van de mens.