Recept - inktvis met vulling - visgerecht - 390 calorieën per portie


Publicatie datum:

Inktvis voorzien van een zeer gezonde vulling. Een luchtig receptje.

Gesponsorde koppelingen

Een visgerecht bestaande uit inktvis opgevuld met groentjes en rijst. Een slank en bovenop gezond gerechtje.

Inktvis met vulling voor 4 personen

- 4 lente-uitjes
- 4 teentjes knoflook
- 40 g pijnboompitten
- 100 g rijst
- 50 g krenten
- 2 eetlepels peterselie
- 2 theelepels citroenschil
- 2 theelepels citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 1 chilipepertje
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1,2 dl witte wijn
- 800 fijnghakte tomaten uit blik
- 7 g bladpeterselie
- 8 inktviszakjes (een kleine 500 g)

Bereiding:

Eerst koken we de rijst goed gaar, daarna gieten we hem af en laten we de rijst afkoelen.

We verhitten 1 theelepel olie in een pan, hierin bakken we, op een laag vuurtje, de lente-uitjes en de helft van de knoflook.

Dan voegen we er de krenten, de peterselie, de citroenschil, het citroensap, de rijst en de pijnboompitten eraan toe. We kruiden bij met peper en zout.

Haal dan alles weer uit de pan en laat het geheel afkoelen.

We verhitten nu de rest van de olie en bakken hierin de 'uiringen' totdat ze een goudbruin kleurtje hebben.
Voeg naar eigen smaak wat chilipeper, paprikapoeder en de overige knoflook toe. Laat dit even mee bakken.

Dan voegen we de wijn toe, die we voor de helft gaan laten verdampen, hierna mag je de tomaten en het laurierblaadje toevoegen. We laten alles nu ongeveer een 30 minuten zachtjes koken.

De oven verwarmen we voor tot een 180°. Neem de inktviszakjes en vul ze op met het rijstmengsel, maak de inktviszakjes dicht met een prikker.
Schik ze mooi in een ovenschaal en giet de saus erover. Laat ze ongeveer een half uurtje bakken in de oven.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Gevulde kleine hapjes voor op een verjaardag (koud)

Iedere verjaardag gaat gepaard met een hapje en een drankje. Wil je eens iets anders serveren? Lees hier enkele suggesties

Italiaanse ovenschotel

Heerlijke Italiaanse ovenschotel met courgette

Gevulde dadels met amandelmelk

Gevulde dadels met amandelmelk

Aardappelschotel

geschikt voor 3/4 personen.

Antilliaanse Nasi (aros brua) voor ongeveer 10 personen

eigen recept bekendste rijstgerecht uit curaçao

Hoe kan ik het beste groenten invriezen

Verse groenten invriezen in porties, ideaal bij onverwacht (eet)bezoek

Hachee afgebonden met perkoek

Een heerlijke hachee voor bij de hutspot, aardappelen of frietjes

Crème karamel of vanille flan

Heerlijk recept crème karamel of vanille flan!

Kaas spreekbeurt, Kaas werkstuk.

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van hedendaagse Hollandse Kaas.

Uiensoep met spekjes en pesto

Recept voor uiensoep

Makkelijk recept: Marokkaanse stoofpot

Een lekker en makkelijk te maken Marokkaans recept

De bekende italiaanse tomaten saus

Overheerlijke italiaanse tomatensaus. Haal de cultuur in uw keuken!

Eenvoudig zelf croissantjes maken, eenvoudig zelf croissanten maken deel 2

Binnen 10 minuten snel en makkelijk zelf croissantjes maken.

Tomaten salade met sperziebonen en Feta of Danish Blue

Een frisse, kleurige (vegetarische) salade die overal lekker bij is

Gezonde eetpatronen

Gezonde eetpatronen

snelle pasta met tonijn

Recept om een lekkere snelle pasta te maken.

Eend in paprikasaus - gevogelte - recept

Eend in paprikasaus voor 4 à 6 personen

Een lekkere en vers gemaakte pasta saus

Een lekkere verse pastasaus maken is heel simpel en veel lekkerder dan uit een pakje..

Runderragoût op Griekse wijze

Een simpele bereidingswijze voor een Griekse runderragoût.

Traditionele Griekse bijgerechten en hapjes

Recepten voor verschillende Griekse bijgerechten waaronder traditionele Griekse tzatziki.

Zon gedroogde tomaten

zon gedroogde tomaten in olijfolie makkelijk zelf te maken

Gebakken aubergine met tomaat en geitenkaas!

Dit kunt u makkelijk gebruiken als voorgerecht! Leuk en makkelijk om te maken!

Recept - kalfsleverpâté - lever - kalfsvlees - vleesgerecht

Het recept voor het maken van een kalfsleverpâté.

Recept: Appelcakejes

Een recept voor overheerlijke appelcakejes waarvan ikzelf altijd smul.

Gekarameliseerde witlof stronken

gekarameliseerde witlof, heerlijk bijgerecht en snel klaar.