Recept - kalfsleverpâté - lever - kalfsvlees - vleesgerecht


Publicatie datum:

Het recept voor het maken van een kalfsleverpâté.

Gesponsorde koppelingen

Geen enkele pâté smaakt lekkerder dan een zelfgemaakte en bovendien, mits je hem goed afdekt, kan je hem weken goed houden.

Gesponsorde koppelingen

Leverpâté 500 g:

- 300 g niet gezoute spek
- 350 kalfslever
- 1 gesnipperde ui
- 80 g boter
- 1 eetlepel fijne peterselie
- 1 mespunt dragonpoeder
- 1 mespunt pimentpoeder
- aroma
- peper
- zout
- 8 eetlepels cognac
- 50 g bloem
- 2 eieren
- dunne schijfjes spek

Bereiding

Tot het gebruik zet je de kalfslever onder water. Daarna snij je zowel de kalfslever als het spek in niet al te grote stukken.
Draai ze beide door de molen.

De helft van de boter verhit je en daarin fruit je de ui glazig. Hierbij voeg je de rest van de boter om deze te laten smelten bij de ui.

Schep nu de inhoud van de pan bij de gemalen kalfslever en het spek. Voeg er dan dragon, piment, nootmuskaat, peterselie, aroma, peper en zout aantoe. Je kruid uiteraard naar eigen smaak.

Dan maal je het mengsel nogmaals en maak het nog fijner met de mixer. We voegen nu de cognac, bloem, en eieren er aan toe.

Schijf dan de  braadslede even onder het midden in de oven, verwarm deze even voor. De ovenvorm bekleed je met dunne plakjes spek en schep dan het mengsel in de vorm. Druk alles stevig aan  en sluit de vorm met een deksel af.

Zet de vorm in de braadslede, giet daarin zoveel koken water, dat het niet over de vorm of de braadslede kan koken.

Na een 45 minuten neem je de vorm uit de oven, laat de kalfsleverpâté in de vorm afkoelen en draai hem dan om op een schotel. Indien er overtollig vet is verwijder het dan.

Snij de kalfsleverpâté in schijven en serveer hem bv. met geroosterde boterhammetjes of toast.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Cajun sperzieboontjes uit Louisiana

Cajun sperzieboontjes uit Louisiana, een pittig groentegerecht.

Recepten met pastinaak

Soep en puree van pastinaak

Aardpeerschotel met prei en hazelnoten

Recept voor een ovenschotel met aardperen, prei, aardappelen en hazelnoten

Leren bier drinken in 1 minuut!

Hoe kan je iemand ervan overtuigen dat bier lekker is!

Pasta met zalm, paprika, sperziebonen en pijnboompitten

Pasta met zalm, paprika en sperzieboontjes