Recept - kalfsleverpâté - lever - kalfsvlees - vleesgerecht


Publicatie datum:

Het recept voor het maken van een kalfsleverpâté.

Gesponsorde koppelingen

Geen enkele pâté smaakt lekkerder dan een zelfgemaakte en bovendien, mits je hem goed afdekt, kan je hem weken goed houden.

Leverpâté 500 g:

- 300 g niet gezoute spek
- 350 kalfslever
- 1 gesnipperde ui
- 80 g boter
- 1 eetlepel fijne peterselie
- 1 mespunt dragonpoeder
- 1 mespunt pimentpoeder
- aroma
- peper
- zout
- 8 eetlepels cognac
- 50 g bloem
- 2 eieren
- dunne schijfjes spek

Bereiding

Tot het gebruik zet je de kalfslever onder water. Daarna snij je zowel de kalfslever als het spek in niet al te grote stukken.
Draai ze beide door de molen.

De helft van de boter verhit je en daarin fruit je de ui glazig. Hierbij voeg je de rest van de boter om deze te laten smelten bij de ui.

Schep nu de inhoud van de pan bij de gemalen kalfslever en het spek. Voeg er dan dragon, piment, nootmuskaat, peterselie, aroma, peper en zout aantoe. Je kruid uiteraard naar eigen smaak.

Dan maal je het mengsel nogmaals en maak het nog fijner met de mixer. We voegen nu de cognac, bloem, en eieren er aan toe.

Schijf dan de  braadslede even onder het midden in de oven, verwarm deze even voor. De ovenvorm bekleed je met dunne plakjes spek en schep dan het mengsel in de vorm. Druk alles stevig aan  en sluit de vorm met een deksel af.

Zet de vorm in de braadslede, giet daarin zoveel koken water, dat het niet over de vorm of de braadslede kan koken.

Na een 45 minuten neem je de vorm uit de oven, laat de kalfsleverpâté in de vorm afkoelen en draai hem dan om op een schotel. Indien er overtollig vet is verwijder het dan.

Snij de kalfsleverpâté in schijven en serveer hem bv. met geroosterde boterhammetjes of toast.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Hoe maak je kruidenboter?

Origineel recept voor kruidenboter

Rode poon met cherrytomaatjes

Een heerlijk Italiaans visgerecht!

heerlijk recept: oliebollen!

Heerlijk traditioneel oliebollen recept voor ongeveer 45 oliebollen.

Marokkaanse amandelballetjes met pijnboompitten en sesamzaad

marokkaanse zoete lekkernij

Spaghetti met olijven

Binnen een paar stappen heeft u spaghetti dat u in toprestaurants besteld!

Hoe maak je appelflappen

Recept voor de lekkerste appelflappen

Sushi serveren

Leer zelf sushi maken.

Toscaanse broodsalade (Panzanella)

Een smaaksensatie voor je mond!

Italiaanse saus Salsa verde

Heerlijke Italiaanse saus in 2 stappen klaar!

Appeltaart

Hoe maak je een erg lekkere appeltaart?

Kun je het geslacht van je ongeboren baby beinvloeden?

De link tussen het geslacht van je ongeboren baby en je dieet.

Wat is het geheim van het succes van Amstel Radler?

Voor heel veel jongens is bierdrinken stoer en Amstel Radler voor watjes. Toch is Amstel Radler een succes. Wat is het geheim van het succes van Amstel Radler?

Spaghetii aglio e olio 'De klassieker'

De echte klassieke spaghetti vind u hier!

Medaillons van kalfsoester of varkenshaas in een thaise zoetzure saus.

Kalfsoester op thaise wijze

Asperges voor consumptie alleen van het mannelijk geslacht.

In de winkel liggen alleen maar asperges van het mannelijk geslacht omdat het mannelijk geslacht het grootst is bij de Asperge.

Amaretto-bosbessen met mascarponecrème

een heerlijk Italiaans nagerecht!

Afvallen met vijf maaltijden per dag

Vijf porties groente en fruit bij je dagelijkse eetpatroon

Gratinschotel met spek

Een heerlijke gratinschotel waar niet veel werk aan is!

Tzatziki maken

Tzatziki saus

Spaghetti aglio e olio met rucolasalade

Een heerlijke Italiaanse pasta voor de zomeravonden

Fruitige snelle pasta met rucola

Pasta met het frisse van limoen het scherpe van rucola. Lekker makkelijk door de weinige ingrediënten.

Zalm-Paprikataart

recept heerlijke Zalm-Paprikataart

Blote billetjes in het gras, Blote meisjes in het groene gras

Blote kontjes in het groene gras is lekkere gezonde Hollandse kost en nog heel makkelijk klaar te maken ook.

Mosselen op een pittige Aziatische manier

Mosselen in een aparte variatie voor de wat pittige smaak

Rollende kalkoen (Kalkoenrollade)

Rollade maar dan anders dan normaal