Recept - kalfsleverpâté - lever - kalfsvlees - vleesgerecht


Publicatie datum:

Het recept voor het maken van een kalfsleverpâté.

Gesponsorde koppelingen

Geen enkele pâté smaakt lekkerder dan een zelfgemaakte en bovendien, mits je hem goed afdekt, kan je hem weken goed houden.

Leverpâté 500 g:

- 300 g niet gezoute spek
- 350 kalfslever
- 1 gesnipperde ui
- 80 g boter
- 1 eetlepel fijne peterselie
- 1 mespunt dragonpoeder
- 1 mespunt pimentpoeder
- aroma
- peper
- zout
- 8 eetlepels cognac
- 50 g bloem
- 2 eieren
- dunne schijfjes spek

Bereiding

Tot het gebruik zet je de kalfslever onder water. Daarna snij je zowel de kalfslever als het spek in niet al te grote stukken.
Draai ze beide door de molen.

De helft van de boter verhit je en daarin fruit je de ui glazig. Hierbij voeg je de rest van de boter om deze te laten smelten bij de ui.

Schep nu de inhoud van de pan bij de gemalen kalfslever en het spek. Voeg er dan dragon, piment, nootmuskaat, peterselie, aroma, peper en zout aantoe. Je kruid uiteraard naar eigen smaak.

Dan maal je het mengsel nogmaals en maak het nog fijner met de mixer. We voegen nu de cognac, bloem, en eieren er aan toe.

Schijf dan de  braadslede even onder het midden in de oven, verwarm deze even voor. De ovenvorm bekleed je met dunne plakjes spek en schep dan het mengsel in de vorm. Druk alles stevig aan  en sluit de vorm met een deksel af.

Zet de vorm in de braadslede, giet daarin zoveel koken water, dat het niet over de vorm of de braadslede kan koken.

Na een 45 minuten neem je de vorm uit de oven, laat de kalfsleverpâté in de vorm afkoelen en draai hem dan om op een schotel. Indien er overtollig vet is verwijder het dan.

Snij de kalfsleverpâté in schijven en serveer hem bv. met geroosterde boterhammetjes of toast.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Overheerlijke Italiaanse soep: Bouillon met ei

De Italiaanse stracciatella alla romana (bouillon met ei)

Whisky

De eerste stappen in de wereld van whisky

Vergeten groente: koolraap

Koolraap is een prima wintergroente. Koolraap is het waard weer te worden herontdekt.

Italiaanse saus Salsa verde

Heerlijke Italiaanse saus in 2 stappen klaar!

Welke verschillende soorten brood zijn er?

Beschrijving van verschillende soorten brood.

Zelf koekjes maken

Een recept om zelf koekjes te bakken

Avocado-feta wraps

recept voor avocado-feta wraps

Aardappelen en Knolgewassen

Een artikel over de verschillende soorten aardappels en knolgewassen.

Zelf croissanten maken, eigengemaakte croissants

De lekkerste croissantjes eet je in Frankrijk, maak nu zelf die heerlijke Franse croissants.

Normandische salade

Een heerlijke salade om in het voorjaar te eten, wanneer de tuinkers weer te krijgen is.

Studentenpasta met rode pesto en gerookte kipfilet

Gemakkelijke stevige pasta met de stevige bite van zongedroogde tomaten

Toscaanse scholrolletjes

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!

Nacho's met Guacamole

Simpel en snel recept voor dit heerlijke Mexicaanse bijgerecht.

Cannelloni gevuld met spinazie - recept - pasta

Gevulde cannelloni met spinazie voor 4 personen

Lamsspiesjes als bijgerecht of voorgerecht

Lamsgehakt op een spiesje, speciaal voor de grill(plaat) of barbecue

Recept - Gestoofd schapenvlees - stoofschotel

Gestoofd schapenvlees kan zowel met aardappelpuree, spaghetti als met rijst opgediend worden.

Recept spaghetti carbonara

spaghetti carbonara maken op een makkelijke en lekkere manier

Lekker eenvoudig recept voor zeeduivel met noodles

Heerlijk en toch eenvoudig Zeeduivel recept voor 4 personen.

IJsmachine

Met een ijsmachine maak je snel en gemakkelijk elke smaak ijs die je wilt

Pasta saus maken / koken

Simpele manier om een lekkere pasta saus te maken.

Recept voor bosbessentaart, bosbessen

Makkelijk te maken, erg lekker en nog gezond ook, bosbessentaart

Zelf vleeskroketten maken, eenvoudig recept voor kroketten

Maak nu zelf eenvoudig de lekkerste vleeskroketten met deze recepten.

Aardbeientiramisù met limoncello

Een heerlijk Italiaans desert!

Aardappelschotel

geschikt voor 3/4 personen.

Vanille-ijs met balsamicoazijn

Een heerlijk smaakvolle desert! Vanille-ijs met balsamicoazijn!