Recept kalfsvlees - kalfsoesters met kaas - vleesgerecht


Publicatie datum:

Een eenvoudig klaar te maken gerecht, kalfsoesters met kaas, welk uitzonderlijk lekker smaakt.

Gesponsorde koppelingen

Kalfsoesters met kaas, een niet alledaags gerechtje, superlekker met een slechts bereidingstijd van een half uurtje.

Gesponsorde koppelingen

Kalfsoesters met kaas voor 4 personen

- 8 oesters van de fricandeau (50 à 60 g per stuk)
- peper
- zout
- bloem
- 80 boter
- 8 kleine plakken jongbelegen Goudse kaas
- 2 eetlepels goudgele Franse mosterd
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1 en halve theelepel bloem
- 1 en halve liter droge witte wijn
- aroma
- kerrie

Bereiding

Eerst leg je de kalfslapjes zo plat mogelijk, dan verwijder je de randjes, vet en zeentjes. Kruid ze bij met peper en zout en laat dit een tien minuten intrekken..

Daarna wentel je het vlees door de bloem.

Maak een 60 g boter warm en bak daarin de oesters mooi van kleur aan weerszijde en gaar.

De kaas bestrijk je mosterd en daarover strooi je wat paprika. Leg op elke oester een ongeveer even groot plakje kaas. Je voegt de rest van de boter toe, leg het deksel op de pan en laat de kaas smelten.

Het vlees hou je op een voorverwarmde schotel warm. De bloem bak je even in de boter mee en giet onder goed roeren de wijn in de pan zoveel warm water tot een mooie jus ontstaat.

Voeg hieraan nog naar eigen smaak aroma, kerrie, peper en zout toe.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

recept Pruimencrumble

een heerlijke pruimencrumble taart maak je zo

Wokgerechten: Zalm met groenten

Heerlijke zalm met groentjes bereidt in de wok

Wat is het verschil tussen abdij en trappistenbier

Alle trappistenbier is in principe een adbijbier maar niet elk abdijbier is trappistenbier.

Peren in wijnsaus - dessert - 400 calorieën per persoon

Een overheerlijk dessert bestaande uit verse peren aangevuld met witte wijn.

Lekker Hapje: Frittata met tomaat

Dit lekkere typische Italiaanse eten kan u zowel als hapje, tussengerecht,bijgerecht of oorgerecht gebruiken