Recept kalfsvlees - Kalfsvleesrol met worst - vleesgerecht


Publicatie datum:

De kalfsvleesrol met worst is een uitstekend te combineren gerechtje met spinazie en aardappelpuree.

Gesponsorde koppelingen

Kalfsvleesrol met worst is een zeer smakelijk en mooi ogend gerechtje. Je moet er wel een bereidings tijd voor uitrekken van ongeveer 1 uurtje en half.

Gesponsorde koppelingen

Kalfvleesrol met worst voor 4 personen:

- 1 dun, plat lapje kalfsvlees van een 300 g
- 1 rechte grove metworst
- peper
- zout
- 100 g boter
- 2 klein gesneden stengels bleekselderij
- 2 gesnipperde wortels
- 1 middelgrote gesnipperde ui
- 50 g gesnipperde woerd
- 4 eetlepels droge rode wijn
- 1 kruidnagel
- 2 eetlepels totmatenketchup
- 1 bouillonblokje
- aardappelmeel

Bereiding

Leg het kalfsvlees plat en maak het met de platte zijde van een hakmes nog platter.

Verwijder het vel van de worst. Daarna leg je de worst op het vlees en omwind dit met een touw. Kruid dan bij met peper en zout.

Warm de helft van de boter op en smoor daarin de selderij, wortel, ui en de stukjes zwoerd.

Hierna voeg je de rest van de boter toe en bak het kalfsvlees rondom mooi van kleur.

Doe de wijn in de pan met kruidnagel en ketchup en laat het vlees onder af en toe keren door en door gaar worden.

Neem het daarna uit de pan, zeef de inhoud van de pan of neem er de kruidnagel uit en mix de alles klein.

Met bouillon verdun je de puree en bind je deze tot sausdikte met een papje van aardappelmeel en water.

Voeg aroma bij naar eigen smaak.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Aardappelsalade: snel en gemakkelijk

Een heerlijk, fris recept voor aardappelsalade die snel en gemakkelijk klaar te maken is.

Vanille-ijs met balsamicoazijn

Een heerlijk smaakvolle desert! Vanille-ijs met balsamicoazijn!

pompoensoep

lekkere soep voor elk seizoen

Zwaardvis in saffraansaus

Zwaardvis in saffraansaus

Winterse pasta: tagliatelle met een stoofpotje van varkenslapjes, sperciebonen en pesto

Een vleugje Italië voor de winterse maaltijd