Recept koude kaastaart


Publicatie datum:

Heerlijk recept voor een koude kaastaart

Gesponsorde koppelingen

Zelf een kaastaart maken? Simpel, volg gewoon dit recept!

Gesponsorde koppelingen

Koude kaastaart

 

Benodigdheden

_ 200 g speculaas

_ 75 g margarine

_ 250 g verse roomkaas (zoals philadelphia)

_ 1 citroen

_ 1 pakje vanillesuiker

_ 10 eetlepels fijne suiker

_ Halve l room

_ 10 g gelatine

_ Fruit om te garneren

 

Bereiding

_ Verkruimel de koekjes en vermeng met de zachte boter.

_ Druk dit uit op de bodem van een springvorm met diameter 24 cm (= taartvorm). TIP: leg plastiekfolie in de springvorm, zo kan je de taart er gemakkelijker uithalen.

_ Laat de gelatineblaadjes gedurende 10 min weken in koud water en los ze daarna op in 1 dl warm water.

_ Voeg er de suiker aan toe en roer goed (alles moet opgelost zijn en het mag niet doorkoken).

_ Doe de roomkaas, het citroensap en de vanillesuiker samen en klop dit op tot een luchtige massa.

_ Voeg de gelatine hieraan toe en roer dit tot een gladde massa.

_ Klop de room stijf en voeg dit ook toe aan de massa. Roer dit er met een spatel door.

_ Doe dit nu over de koekjes in de springvorm en strijk bovenaan mooi glad.

_ Dek het af en laat enkele uren opstijven in de koelkast.

_ Doe de taart uit de vorm en versier met vers fruit.

 

Smakelijk!!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 41
Leden aangebracht: 6

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept - appelflappen - dessert

Een receptje voor appelflappen.

Varkenshaas met pittige Thaise sweet chilisaus

Varkenshaas op een ándere manier bereid, pittig en apart

Italiaanse bruschetta

Heerlijke Italiaanse brood

Het Eierdieet

Snel afvallen en op een gezond gewicht blijven?

Peren in wijnsaus - dessert - 400 calorieën per persoon

Een overheerlijk dessert bestaande uit verse peren aangevuld met witte wijn.