Recept - Lasagne met mager rundergehakt - pasta - 380 calorieën per portie


Publicatie datum:

We kennen allemaal de traditionele lasagne, welke toch wat calorieën bevat. Hier een receptje waarbij je toch wat rekening houdt met de calorieën.

Gesponsorde koppelingen

Het recept van een lasagne op basis van mager runderghakt. Een beetje rekeninghoudend met onze lijn en toch even lekker.

Gesponsorde koppelingen

Lasagne met mager rundergehakt voor 4 personen

- 500 g mager rundergehakt
- 1 ui
- 375 g lasagnevellen
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 800 g tomaten uit blik
- 2 teentjes knoflook
- 2 wortelen
- 2 stengels bleekselderij
- 2 courgettes
- 1,2 dl mager rundsbouillon
- 2 theelepels oregano

Voor de kaassaus

- 100 g magere geraspte cheddar
- 40 g maïzena
- 7,5 dl melk

Bereiding

Nadat we de olijfolie hebben verhit in een pan, gaan we de versnipperde ui hierin fruiten.

Nadat we alle groentjes zoals de wortelen, bleekselderij en de courgettes hebben fijngehakt voegen we ze bij de ui en bakken we ze al roerend mee totdat ze zacht zijn.
Dan voegen we de knoflook toe en laten die eventjes mee bakken.

Nu kunnen we het rundergehakt toevoegen, welke we onder de vorm van roerbakken mee kunnen bakken, dit op een hoog vuur en totdat het rundsgehakt bruin is.

Dan voegen we er de fijngesneden tomaten, de mager rundsbouillon, de tomatenpuree en de oregano toe, waarbij we alles goed mengen. We brengen alles aan de kook en eens het kookt zetten we het mengsel op een laag vuurtje en laten het nog een minuut of 20 verder pruttelen. Met regelmaat roeren we alles eens goed om.

We verwarmen de oven voor op 180°.
Eerst leggen we op de bodem wat gehaktsaus, daarna een lasagnevel, we wisselen dit af en eindigen met een lasagnevel.

Voor de kaassaus gaan we een beetje maïzena mengen met melk en we roeren totdat we een glad papje krijgen. Dan zetten we het op een laag vuurtje en voegen al roerend de rest van de melk eraan toe. Dan nemen we de pan van het vuur en we roeren de geraspte cheddar erdoor totdat hij helemaal gesmolten is.
Tenslotte gieten we de kaassaus over de lasagne.

De baktijd van de lasagne zal ongeveer een uurtje duren, maar controleer toch maar al eens rond de 20 à 25 minuten. Niet elke oven is hetzelfde.
Zorg ook dat de bovenkant niet aanbakt, indien je ziet dat de bovenkant te snel bruin wordt, kan je hem altijd afdekken met bakpapier (er gewoon los bovenop leggen).


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Groene thee: feiten en fabels

Er zijn zoveel goede verhalen over groene thee. Maar hoeveel hiervan zijn waar?

Creatief met eten!

Je hebt het vast ook wel eens gehad. Je wilt gaan koken maar je weet niet wat, je gaat naar de supermarkt maar je kan niks bedenken, of je hebt niks in huis

Echte pizza op een stoeptegel!

Perfecte pizza maak je gewoon thuis op een stoeptegel! Even lekker als van de pizzeria, maar veel goedkoper!

Oliebollen bakken

het bakken van oliebollen in de frituur

Inventariseren van de wijnkelder.

Hoe je eenvoudig je wijnkelder kan inventariseren.