Recept - Lasagne met mager rundergehakt - pasta - 380 calorieën per portie


Publicatie datum:

We kennen allemaal de traditionele lasagne, welke toch wat calorieën bevat. Hier een receptje waarbij je toch wat rekening houdt met de calorieën.

Gesponsorde koppelingen

Het recept van een lasagne op basis van mager runderghakt. Een beetje rekeninghoudend met onze lijn en toch even lekker.

Lasagne met mager rundergehakt voor 4 personen

- 500 g mager rundergehakt
- 1 ui
- 375 g lasagnevellen
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 800 g tomaten uit blik
- 2 teentjes knoflook
- 2 wortelen
- 2 stengels bleekselderij
- 2 courgettes
- 1,2 dl mager rundsbouillon
- 2 theelepels oregano

Voor de kaassaus

- 100 g magere geraspte cheddar
- 40 g maïzena
- 7,5 dl melk

Bereiding

Nadat we de olijfolie hebben verhit in een pan, gaan we de versnipperde ui hierin fruiten.

Nadat we alle groentjes zoals de wortelen, bleekselderij en de courgettes hebben fijngehakt voegen we ze bij de ui en bakken we ze al roerend mee totdat ze zacht zijn.
Dan voegen we de knoflook toe en laten die eventjes mee bakken.

Nu kunnen we het rundergehakt toevoegen, welke we onder de vorm van roerbakken mee kunnen bakken, dit op een hoog vuur en totdat het rundsgehakt bruin is.

Dan voegen we er de fijngesneden tomaten, de mager rundsbouillon, de tomatenpuree en de oregano toe, waarbij we alles goed mengen. We brengen alles aan de kook en eens het kookt zetten we het mengsel op een laag vuurtje en laten het nog een minuut of 20 verder pruttelen. Met regelmaat roeren we alles eens goed om.

We verwarmen de oven voor op 180°.
Eerst leggen we op de bodem wat gehaktsaus, daarna een lasagnevel, we wisselen dit af en eindigen met een lasagnevel.

Voor de kaassaus gaan we een beetje maïzena mengen met melk en we roeren totdat we een glad papje krijgen. Dan zetten we het op een laag vuurtje en voegen al roerend de rest van de melk eraan toe. Dan nemen we de pan van het vuur en we roeren de geraspte cheddar erdoor totdat hij helemaal gesmolten is.
Tenslotte gieten we de kaassaus over de lasagne.

De baktijd van de lasagne zal ongeveer een uurtje duren, maar controleer toch maar al eens rond de 20 à 25 minuten. Niet elke oven is hetzelfde.
Zorg ook dat de bovenkant niet aanbakt, indien je ziet dat de bovenkant te snel bruin wordt, kan je hem altijd afdekken met bakpapier (er gewoon los bovenop leggen).


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Zelf je eigen likeur maken

Maak zelf 1,5l likeur in 30 minuten!

Tonijnpasta succes gegarandeerd voor elke gelegenheid

Makkelijke tonijnpasta met aubergine en basilicum die ook goed op tafel staat als er gasten over de vloer komen

Kalfsvlees met tonijnsaus

Een heerlijk Italiaans vitello tonnato (kalfsvlees met tonijnsaus)

Snel en goedkoop koken: gerechtje van een student

Geniet van een simpel, goedkoop en overheerlijk gerecht!

Probeer nu de Italiaanse frittata! Leuk en makkelijk om te maken!

Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in met deze heerlijke frittata!

Tajine, gebruik en recepten

Een tajine is een stoofpot uit Noord-Afrika.

Spaghetii aglio e olio 'De klassieker'

De echte klassieke spaghetti vind u hier!

Het lekkerste Italiaanse ijs maken, recept Italiaans ijs

Waar vindt je het lekkerste Italiaanse ijs en hoe kan je dit zelf thuis ook maken?

Salade met boursin mini's

Makkelijk en lekker!

Geroosterde olijven

Geroosterde olijven

Oliebollen bakken

het bakken van oliebollen in de frituur

Risotto met groene kruiden

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke smaakvolle risotto op tafel!

Gevulde appeltjes van oranje (Toetje)

gevulde sinasappel koud geserveerd

Appeltaart

Lekkere zelfgemaakte appeltaart voor verjaardagen of zomaar.

Hoe maak je Rösti, zoals ze dat in Zwitserland eten

Zwitserse rösti, lekker voor de koude maanden van het jaar

Veelvuldige soorten spareribs

Vele soorten spareribs, welke kunt u bestellen?

Recept Mosterd Dille Saus, Mosterd-dillesaus recept

Maak nu eenvoudig zelf de lekkerste mosterd dille saus met dit recept.

garnalenomelet

garnalenomelet met tauge lente-uitjes en sojasaus

Heerlijke Hollandse appeltaart met een eigen swing

Het beste recept voor heerlijke hollandse appeltaart met gember.

Bakken in vast of vloeibaar vet

Informatief artikel over het gebruik van vaste of vloeibare boter

Welke koffie past bij jou?

Houd je van echte espresso, pads, zelf opgegoten koffie? Welke maling van de bonen vind je het lekkerst ? vers gemalen, voorgemalen of in senseo-pads ? wat maakt het eigenlijk uit? En wat kost het ?

Aardbeientiramisù met limoncello

Een heerlijk Italiaans desert!

Chocolade maken, Recept voor chocolade, goedkope chocolade

In dit artikel een uitgebreide handleiding voor het zelf maken van de lekkerste chocolade.

Verantwoorde tussendoortjes/snacks

Lekker en verantwoorde tussendoortjes

Heerlijke asperges!

Heerlijke asperges met eieren en ham!