Recept sabayon met perzikenbier


Publicatie datum:

Recept sabayon met perzikenbier

Gesponsorde koppelingen

Heerlijk recept om sabayon met perzikenbier te maken!

Gesponsorde koppelingen

Sabayon met perzikenbier

Benodigdheden

_ 4 vellen brickdeeg

_ 10 g geklaarde boter

_ 4 perziken

_ 5 eierdooiers

_ 1,5 dl perzikenbier

_ 80 g fijne suiker

Bereiding

_ Verwarm de oven voor op 200°C. Penseel het brickdeeg aan één kant in met geklaarde boter. Leg elk vel over een hoog, vuurvast kommetje met de beboterde kant op het vormpje.

_ Bak gedurdende 4 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en haal dan de bakjes voorzichtig uit de vormpjes.

_Pel de perziken en ontpit ze. Snij 3 vruchten in stukjes en één in fijne partjes om te garneren.

_ Klop in een vuurvaste kom de eierdooiers samen met het bier. Zet de kom in een warmwaterbad en strooi langzaam de suiker bij het bier-eiermengsel en blijf goed roeren tot het een dik en schuimig mengsel wordt.

_ Verdeel de stukjes perzik over de bakjes van brickdeeg en schep er de sabayon op.

_ Werk af met perzikpartjes en serveer het dessert meteen.

Smakelijk!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 41
Leden aangebracht: 6

Meer uit de categorie eten-drinken

Kip met honing thijm saus snel en makkelijk

Een overheelijk kiprecept die makkelijk en snel te bereiden is

Paprikasoep

Maak zelf een heerlijke, romige paprikasoep.

Pasta met zalm, paprika, sperziebonen en pijnboompitten

Pasta met zalm, paprika en sperzieboontjes

Italiaanse broodjes met gedroogde tomaat!

Overheerlijke italiaanse broodjes met gedroogde tomaat oftewel 'Panini con pomodori secchi'

Heineken deel 1

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier