Recept sabayon met perzikenbier


Publicatie datum:

Recept sabayon met perzikenbier

Gesponsorde koppelingen

Heerlijk recept om sabayon met perzikenbier te maken!

Gesponsorde koppelingen

Sabayon met perzikenbier

Benodigdheden

_ 4 vellen brickdeeg

_ 10 g geklaarde boter

_ 4 perziken

_ 5 eierdooiers

_ 1,5 dl perzikenbier

_ 80 g fijne suiker

Bereiding

_ Verwarm de oven voor op 200°C. Penseel het brickdeeg aan één kant in met geklaarde boter. Leg elk vel over een hoog, vuurvast kommetje met de beboterde kant op het vormpje.

_ Bak gedurdende 4 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en haal dan de bakjes voorzichtig uit de vormpjes.

_Pel de perziken en ontpit ze. Snij 3 vruchten in stukjes en één in fijne partjes om te garneren.

_ Klop in een vuurvaste kom de eierdooiers samen met het bier. Zet de kom in een warmwaterbad en strooi langzaam de suiker bij het bier-eiermengsel en blijf goed roeren tot het een dik en schuimig mengsel wordt.

_ Verdeel de stukjes perzik over de bakjes van brickdeeg en schep er de sabayon op.

_ Werk af met perzikpartjes en serveer het dessert meteen.

Smakelijk!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 41
Leden aangebracht: 6

Meer uit de categorie eten-drinken

Koffie - Irish koffie - koffie Brûlot - Borgia koffie

De bereidingswijze voor koffie op 3 verschillende manieren.

Gezonde eetpatronen

Gezonde eetpatronen

Mexicaans recept voor de liefhebbers: Nachos met salsa

Dit artikel geeft goed weer hoe je het beste Nachos met salsa kunt bereiden.

Eigen gemaakte ketchup en frietjes zonder olie

Simpel, snel en gezond recept dat past bij gezond afvallen en een gezonde leefstijl.

Heerlijke Hollandse appeltaart met een eigen swing

Het beste recept voor heerlijke hollandse appeltaart met gember.