Recept sabayon met perzikenbier


Publicatie datum:

Recept sabayon met perzikenbier

Gesponsorde koppelingen

Heerlijk recept om sabayon met perzikenbier te maken!

Gesponsorde koppelingen

Sabayon met perzikenbier

Benodigdheden

_ 4 vellen brickdeeg

_ 10 g geklaarde boter

_ 4 perziken

_ 5 eierdooiers

_ 1,5 dl perzikenbier

_ 80 g fijne suiker

Bereiding

_ Verwarm de oven voor op 200°C. Penseel het brickdeeg aan één kant in met geklaarde boter. Leg elk vel over een hoog, vuurvast kommetje met de beboterde kant op het vormpje.

_ Bak gedurdende 4 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en haal dan de bakjes voorzichtig uit de vormpjes.

_Pel de perziken en ontpit ze. Snij 3 vruchten in stukjes en één in fijne partjes om te garneren.

_ Klop in een vuurvaste kom de eierdooiers samen met het bier. Zet de kom in een warmwaterbad en strooi langzaam de suiker bij het bier-eiermengsel en blijf goed roeren tot het een dik en schuimig mengsel wordt.

_ Verdeel de stukjes perzik over de bakjes van brickdeeg en schep er de sabayon op.

_ Werk af met perzikpartjes en serveer het dessert meteen.

Smakelijk!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 41
Leden aangebracht: 6

Meer uit de categorie eten-drinken

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 3: Soorten Pu-Erh thee, opslag en bewaren

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is. Dit is het derde en laatste deel van een korte reeks artikelen over Pu-Erh thee.

Chocolade - de geschiedenis en productie

Chocolade - de geschiedenis en productie

Heerlijke Smoothie

Een heerlijk recept voor een heerlijke smoothie

Guacamole

Zelf guacamole maken is veel lekkerder dan uit een potje! Vers is altijd beter!

De gevaren van glucose-fructosestroop

In veel zoete producten zit fructosestroop, maar helaas is dit toevoegmiddel niet zo goed voor je gezondheid. Lees hier waarom!