Recept sabayon met perzikenbier
Heerlijk recept om sabayon met perzikenbier te maken!
Benodigdheden
_ 4 vellen brickdeeg
_ 10 g geklaarde boter
_ 4 perziken
_ 5 eierdooiers
_ 1,5 dl perzikenbier
_ 80 g fijne suiker
Bereiding
_ Verwarm de oven voor op 200°C. Penseel het brickdeeg aan één kant in met geklaarde boter. Leg elk vel over een hoog, vuurvast kommetje met de beboterde kant op het vormpje.
_ Bak gedurdende 4 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en haal dan de bakjes voorzichtig uit de vormpjes.
_Pel de perziken en ontpit ze. Snij 3 vruchten in stukjes en één in fijne partjes om te garneren.
_ Klop in een vuurvaste kom de eierdooiers samen met het bier. Zet de kom in een warmwaterbad en strooi langzaam de suiker bij het bier-eiermengsel en blijf goed roeren tot het een dik en schuimig mengsel wordt.
_ Verdeel de stukjes perzik over de bakjes van brickdeeg en schep er de sabayon op.
_ Werk af met perzikpartjes en serveer het dessert meteen.
Smakelijk!
Energierijke kwarkshake met hoge voedingfswaarde
Romige aspergetaartEen heerlijk romige aspergetaart met sinaasappel!!
Afvallen voor dummiesHoe kan je afvallen zonder veel hongergevoel?
De 10 spelregels van goede voedingWaar je je aan moet houden als je goed wilt eten
Zelf bier brouwenLees hier hoe je eenvoudig zelf bier kan maken.