Recept - soezen - gevulde soezen - dessert


Publicatie datum:

Een hartig receptje voor gevulde soezen.

Gesponsorde koppelingen

Een eenvoudig receptje voor het maken van gevulde soezen.

Gesponsorde koppelingen

Gevulde soezen (ongeveer 20)

- 140 g vloeiende bloem
- 110 g boter
- 25 g poedersuiker
- 12,5 dl water
- 4 eieren
- zout
- boter voor de bakplaat

Bereidingswijze:

Breen in diepe pan met dikke bodem het water aan de kook met de melk, de boter, de suiker en een snuifje zout.
Neem de pan van het vuur zodra de boter gesmolten is.

Strooi er de bloem bj en roer voortdurend met een houten lepel.
Zet de pan weer op een zacht vuurtje en blijf krachtig roeren, tot het deeg een bal vormt die van de pan loslaat.

Haal de pan weer van het vuur en laat het deeg wat afkoelen.
Voeg 2 eieren aan het deeg toe, roer het om tot de eieren volledig opgenomen zijn. Doe er dan nog één of twee eieren bij. Het deeg meot glad zijn, maar niet te vloeibaar;

Spuit met een spuitzak met gladde tuit hoopjes deeg op een ingevette bakplaat. Laat voldoende afstand tussen twee hoopjes, want het deeg moet kunnen rijzen. Bak de soezen 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220° . Verlaag de oventemperatuur tot 200° en zet de ovendeur op een kier.
Laat de soezen nog ongeveer 20 minuten verder bakken.
Laat ze daarna afkoelen op een rooster.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Welke E nummers zijn Haram?

E nummers met beschrijving waarom zij

Chocola/cacao

Werking van chocola/cacao. Waarom geeft chocola je een goed gevoel.

Hoe maak je tzatziki?

Traditioneel recept voor het maken van echte Tzatziki

De 10 spelregels van goede voeding

Waar je je aan moet houden als je goed wilt eten

Kaas spreekbeurt, Kaas werkstuk.

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van hedendaagse Hollandse Kaas.