Recept - soezen - gevulde soezen - dessert


Publicatie datum:

Een hartig receptje voor gevulde soezen.

Gesponsorde koppelingen

Een eenvoudig receptje voor het maken van gevulde soezen.

Gesponsorde koppelingen

Gevulde soezen (ongeveer 20)

- 140 g vloeiende bloem
- 110 g boter
- 25 g poedersuiker
- 12,5 dl water
- 4 eieren
- zout
- boter voor de bakplaat

Bereidingswijze:

Breen in diepe pan met dikke bodem het water aan de kook met de melk, de boter, de suiker en een snuifje zout.
Neem de pan van het vuur zodra de boter gesmolten is.

Strooi er de bloem bj en roer voortdurend met een houten lepel.
Zet de pan weer op een zacht vuurtje en blijf krachtig roeren, tot het deeg een bal vormt die van de pan loslaat.

Haal de pan weer van het vuur en laat het deeg wat afkoelen.
Voeg 2 eieren aan het deeg toe, roer het om tot de eieren volledig opgenomen zijn. Doe er dan nog één of twee eieren bij. Het deeg meot glad zijn, maar niet te vloeibaar;

Spuit met een spuitzak met gladde tuit hoopjes deeg op een ingevette bakplaat. Laat voldoende afstand tussen twee hoopjes, want het deeg moet kunnen rijzen. Bak de soezen 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220° . Verlaag de oventemperatuur tot 200° en zet de ovendeur op een kier.
Laat de soezen nog ongeveer 20 minuten verder bakken.
Laat ze daarna afkoelen op een rooster.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Chocolade maken, Recept voor chocolade, goedkope chocolade

In dit artikel een uitgebreide handleiding voor het zelf maken van de lekkerste chocolade.

Heksensoep (Groentesoep)

Een aparte exotische groentesoep

Rundvleesschotel met kaas uit de oven

Een stevige ovenschotel met rundvlees en verse groenten

Hoe maak je simpel een Italiaanse visschotel

Vis met een kruidige en gevulde Italiaanse saus

stroopwafels

Stroopwafels zijn iets typisch Nederlands. Lees hier over de geschiedenis van stroopwafels, het recept en heel interessante bijzonderheden