Recept - steak au poivre - vleesgerecht


Publicatie datum:

Het recept bij uitstek voor de alom bekende en grote favoriet 'de steak au poivre'.

Gesponsorde koppelingen

Zowat alle restauranten hebben 'de steak au poivre' op hun menukaart staan. Niets boven een steak au poivre met lekker frietjes. Voor velen hun geliefd gerechtje.

Steak au poivre voor 4 personen

- 4 steaks van de entrecôte (150 à 200 g per stuk)
- zout
- 30 g verse groene peperkorrels uit blik
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 60 g rommboter
- 1/2 l droge witte wijn
- 5 eetlepels cognac
- aroma
- peper

Bereiding

De entrecôte goed afdrogen met keukenpapier.

Strooi er wat zout over en druk er aan weerszijde de peperkorrels in.

Nadat je de olie warm hebt laten worden, voeg je er 20 g boter bij en laat daarin, zodra de boter begint te bruinen, het vlees op hoge temperatuur, aan beide kanten dichtschroeien. Op deze manier dringt de peper beter in het vlees in.

Zet het vuur wat lager en laat de steaks mooi bruin bakken gedurende 8 à 10 minuten, waarbij het vlees van binnen mooi rood blijft.

Haal het vlees eruit en leg dit op een verwarmde schotel. Roer dan de wijn bij kleine hoeveelheden in het bakvet, zodat het bezinksel goed oplost.
Laat een deel van de wijn verdampen. De rest van de boter roer je er in kleine stukjes door.

* Verwarm de cognac in een metalen sauslepel, op enige afstand boven het vuur en giet de cognac brandend in de pan.
Voeg er naar eigen smaak aroma, peper en zout aan toe.

Giet een deel van de saus over het vlees en de rest presenteer je erin een voorverwarmde juskom bij.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Noorse recepten, gemakkelijk te maken, snel klaar en lekker.

Hier drie heerlijke Noorse recepten

Hoe maak je een kaasfondue?

Tips voor het maken van een kaasfondue.

Hoe kun je lekker koken met insecten, maden en wormen?

Steeds meer wetenschappers zijn het er over eens, insecten, maden en wormen worden in de toekomst de belangrijkste vleesvervangers. Hoe kun je deze lekker bereiden.

Appeltaart

Hoe maak je een erg lekkere appeltaart?

Lamsvlees met andijvie en avgolemono-saus

Grieks recept voor een stoofschotel met lamsvlees, sla (andijvie) en avgolemono-saus.

Kip met honing thijm saus snel en makkelijk

Een overheelijk kiprecept die makkelijk en snel te bereiden is

Gebakken oosterse rijst

Een pittige gebakken oosterse rijst

Broodspiesjes met knoflookgarnalen

Broodspiesjes met knoflookgarnalen

Heerlijk Recept Surinaamse Pastei

Recept voor het maken van een heerlijke surinaamse pastei

5 Populaire drankspelletjes

5 populaire drankspelletjes voor op een feestje

Twee spaghetti recepten

Als je italiaans wilt koken, en je weet niet waaruit te kiezen heb ik hier twee heerlijke recepten voor spaghetti voor je. Beide gerechten zijn gebasseerd op vier personen.

Snelle couscoussalade

Couscoussalade voor als bijgerecht of hoofdgerecht. Lekker makkelijk en snel.

Aardappel

Aardappelen telen, bereiden, vis

Nacho's met Guacamole

Simpel en snel recept voor dit heerlijke Mexicaanse bijgerecht.

Heerlijke salade

Heerlijke salade bij visgerechten!

Ketjap sate in 25 min. bereidingstijd (4 personen) recept

Een lekker budget recept, wat ook nog eens snel klaar is!

Noord-Afrikaanse zeeduivelspiesjes

Noord-Afrikaanse zeeduivelspiesjes

heerlijke macaroni met shoarma

heerlijke macaroni met shoramavlees

Simpele aardappelsalade

Simpel recept voor een heerlijke aardappelsalade

Hét recept voor guacemole

recept

Recept appeltaart

Recept appeltaart op grootmoeders wijze

Recept kalfstong - kalfstongschotel - vleesgerecht

Een verrukelijke kalfstongschotel opgediend in een smakelijke en kruidige tomatensaus.

Mosselen met roomsaus - recept - visgerecht

Recept voor de bereiding van mosselen in roomsaus voor 4 à 6 personen

gefrituurde knoflook garnalen

Heerlijke gefrituurde garnalen.

Heerlijke appeltaart met een crunchy bodem

Appeltaart met noten en krokante bodem van bastognekoeken