Recept - steak au poivre - vleesgerecht


Publicatie datum:

Het recept bij uitstek voor de alom bekende en grote favoriet 'de steak au poivre'.

Gesponsorde koppelingen

Zowat alle restauranten hebben 'de steak au poivre' op hun menukaart staan. Niets boven een steak au poivre met lekker frietjes. Voor velen hun geliefd gerechtje.

Steak au poivre voor 4 personen

- 4 steaks van de entrecôte (150 à 200 g per stuk)
- zout
- 30 g verse groene peperkorrels uit blik
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 60 g rommboter
- 1/2 l droge witte wijn
- 5 eetlepels cognac
- aroma
- peper

Bereiding

De entrecôte goed afdrogen met keukenpapier.

Strooi er wat zout over en druk er aan weerszijde de peperkorrels in.

Nadat je de olie warm hebt laten worden, voeg je er 20 g boter bij en laat daarin, zodra de boter begint te bruinen, het vlees op hoge temperatuur, aan beide kanten dichtschroeien. Op deze manier dringt de peper beter in het vlees in.

Zet het vuur wat lager en laat de steaks mooi bruin bakken gedurende 8 à 10 minuten, waarbij het vlees van binnen mooi rood blijft.

Haal het vlees eruit en leg dit op een verwarmde schotel. Roer dan de wijn bij kleine hoeveelheden in het bakvet, zodat het bezinksel goed oplost.
Laat een deel van de wijn verdampen. De rest van de boter roer je er in kleine stukjes door.

* Verwarm de cognac in een metalen sauslepel, op enige afstand boven het vuur en giet de cognac brandend in de pan.
Voeg er naar eigen smaak aroma, peper en zout aan toe.

Giet een deel van de saus over het vlees en de rest presenteer je erin een voorverwarmde juskom bij.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Vegetarisch koken is niet moeilijk

Zelf eet ik deze maand 5 jaar vegetarisch, een eetstijl die me geen enkele moeite meer kost. Ik kan me echter goed herinneren hoe lastig het was in het begin.

Zelf vleeskroketten maken, eenvoudig recept voor kroketten

Maak nu zelf eenvoudig de lekkerste vleeskroketten met deze recepten.

Afvallen met vijf maaltijden per dag

Vijf porties groente en fruit bij je dagelijkse eetpatroon

Veelvuldige soorten spareribs

Vele soorten spareribs, welke kunt u bestellen?

Mexicaanse kip

Recept voor 4 personen

Lamsspiesjes als bijgerecht of voorgerecht

Lamsgehakt op een spiesje, speciaal voor de grill(plaat) of barbecue

Een heerlijk grapefruit-yoghurtijs!

Een heerlijk toetje voor in de lente!

De gezondste groenten

Overzicht van de gezondste groenten, top tien van gezondste groenten in Nederland.

Recept energierijke milkshake

Energierijk recept milkshake

Aardbeienrol

Heerlijke verse aardbeienrol

Italiaanse saus Salsa verde

Heerlijke Italiaanse saus in 2 stappen klaar!

recept voor heerlijke hete bliksem

het recept voor lekkere hete bliksem..

Heeft u het al een keer gegeten? Sinaasappelsalade!

een verfrissende salade en binnen een paar stappen klaar!

Dieet: Gevulde paprika's en sinaasappelkwark

Het recept van een gevulde paprika die rekening houdt met onze lijn. Daarna serveren we een sinaasappelkwar welke gezond en luchtig is.

Toscaanse broodsalade (Panzanella)

Een smaaksensatie voor je mond!

Chocolade - de geschiedenis en productie

Chocolade - de geschiedenis en productie

Wokgerecht: Scampi in het pannetje

Scampi's met groentjes in de wok bereiden, een uiterst lekker receptje

Tagliatelle met tomaten-amandelsaus

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!

Hoe is cola ontstaan

Vroeger zat er cocaïne in cola

recept: citroenlimonade (zonder alcohol)

Een cocktail voor de kinderen: citroenlimonade!

Super eenvoudig recept voor lunchgerecht met makreel of sardienen

In een paar minuten een heerlijke, gezonde warme lunch met makreel of sardienen.

Chocoladefondue, het vrouwelijke bier !

Een uitgebreide bechrijving over hoe je de perfecte chocoladefondue houdt, de benodigdheden, de dippers en wat extra variatie !

De gezondheidsbevorderende eigenschappen van kamelenmelk

Wat bijna niemand weet is toch waar: Kamelenmelk kan een bijdrage leveren aan het bevorderen van de gezondheid van de mens.

Witte chocolademousse met pure chocoladesaus en frambozen

Hoe maak je witte chocolademousse?

Snel en goedkoop koken: gerechtje van een student

Geniet van een simpel, goedkoop en overheerlijk gerecht!