Recept - steak au poivre - vleesgerecht


Publicatie datum:

Het recept bij uitstek voor de alom bekende en grote favoriet 'de steak au poivre'.

Gesponsorde koppelingen

Zowat alle restauranten hebben 'de steak au poivre' op hun menukaart staan. Niets boven een steak au poivre met lekker frietjes. Voor velen hun geliefd gerechtje.

Gesponsorde koppelingen

Steak au poivre voor 4 personen

- 4 steaks van de entrecôte (150 à 200 g per stuk)
- zout
- 30 g verse groene peperkorrels uit blik
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 60 g rommboter
- 1/2 l droge witte wijn
- 5 eetlepels cognac
- aroma
- peper

Bereiding

De entrecôte goed afdrogen met keukenpapier.

Strooi er wat zout over en druk er aan weerszijde de peperkorrels in.

Nadat je de olie warm hebt laten worden, voeg je er 20 g boter bij en laat daarin, zodra de boter begint te bruinen, het vlees op hoge temperatuur, aan beide kanten dichtschroeien. Op deze manier dringt de peper beter in het vlees in.

Zet het vuur wat lager en laat de steaks mooi bruin bakken gedurende 8 à 10 minuten, waarbij het vlees van binnen mooi rood blijft.

Haal het vlees eruit en leg dit op een verwarmde schotel. Roer dan de wijn bij kleine hoeveelheden in het bakvet, zodat het bezinksel goed oplost.
Laat een deel van de wijn verdampen. De rest van de boter roer je er in kleine stukjes door.

* Verwarm de cognac in een metalen sauslepel, op enige afstand boven het vuur en giet de cognac brandend in de pan.
Voeg er naar eigen smaak aroma, peper en zout aan toe.

Giet een deel van de saus over het vlees en de rest presenteer je erin een voorverwarmde juskom bij.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Tonijnsalade zoals het moet...

Hoe maak je nou heerlijk frisse tonijnsalade voor op stokbrood? Lees het hier...

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 3: Soorten Pu-Erh thee, opslag en bewaren

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is. Dit is het derde en laatste deel van een korte reeks artikelen over Pu-Erh thee.

Saffraan, het bloedrode goud

Saffraan, het kostbaarste kruid ter wereld

Zwaardvis in saffraansaus

Zwaardvis in saffraansaus

Hoe kan ik het beste groenten invriezen

Verse groenten invriezen in porties, ideaal bij onverwacht (eet)bezoek