Recept - steak au poivre - vleesgerecht


Publicatie datum:

Het recept bij uitstek voor de alom bekende en grote favoriet 'de steak au poivre'.

Gesponsorde koppelingen

Zowat alle restauranten hebben 'de steak au poivre' op hun menukaart staan. Niets boven een steak au poivre met lekker frietjes. Voor velen hun geliefd gerechtje.

Steak au poivre voor 4 personen

- 4 steaks van de entrecôte (150 à 200 g per stuk)
- zout
- 30 g verse groene peperkorrels uit blik
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 60 g rommboter
- 1/2 l droge witte wijn
- 5 eetlepels cognac
- aroma
- peper

Bereiding

De entrecôte goed afdrogen met keukenpapier.

Strooi er wat zout over en druk er aan weerszijde de peperkorrels in.

Nadat je de olie warm hebt laten worden, voeg je er 20 g boter bij en laat daarin, zodra de boter begint te bruinen, het vlees op hoge temperatuur, aan beide kanten dichtschroeien. Op deze manier dringt de peper beter in het vlees in.

Zet het vuur wat lager en laat de steaks mooi bruin bakken gedurende 8 à 10 minuten, waarbij het vlees van binnen mooi rood blijft.

Haal het vlees eruit en leg dit op een verwarmde schotel. Roer dan de wijn bij kleine hoeveelheden in het bakvet, zodat het bezinksel goed oplost.
Laat een deel van de wijn verdampen. De rest van de boter roer je er in kleine stukjes door.

* Verwarm de cognac in een metalen sauslepel, op enige afstand boven het vuur en giet de cognac brandend in de pan.
Voeg er naar eigen smaak aroma, peper en zout aan toe.

Giet een deel van de saus over het vlees en de rest presenteer je erin een voorverwarmde juskom bij.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Gegrilde courgette

Gegrilde courgette met citroensap! Heerlijk bijgerecht!

Lamsspiesjes als bijgerecht of voorgerecht

Lamsgehakt op een spiesje, speciaal voor de grill(plaat) of barbecue

Heerlijke Smoothie

Een heerlijk recept voor een heerlijke smoothie

Roodbaars met gedroogde tomaten en pijnboompitten

Een heerlijk Italiaans visgerecht!

Twee spaghetti recepten

Als je italiaans wilt koken, en je weet niet waaruit te kiezen heb ik hier twee heerlijke recepten voor spaghetti voor je. Beide gerechten zijn gebasseerd op vier personen.

Rundsvlees op grootmoeders wijze

Rundsvlees op grootmoeders wijze en daar kan niets boven. Overheerlijk recept.

Tonijnpasta succes gegarandeerd voor elke gelegenheid

Makkelijke tonijnpasta met aubergine en basilicum die ook goed op tafel staat als er gasten over de vloer komen

Ouderwetse prei met gehaktballetjes

Zin in een ouderwets lekkere warme maaltijd, probeer dit eens!

Gevulde wraps

een snel en gemakkelijk recept dat erg lekker is.

3 recepten voor baby’s eerste fruithapje

Maak zelf uw baby's fruithapjes

Mexicaanse Chili Con Carne

Echte Mexicaanse Chili con Carne

Mediterrane muffins

Mediterrane muffins

Zomer snacks

Fris, gezond en lekker

Cheesecake dessert in glaasjes

Een lekker recept voor cheesecake in glaasjes

recept: Wodka-muntcocktail

Zo maakt u een heerlijke wodka-muntcocktail.

Pineberry, de witte aardbei die naar ananas smaakt

Er is sinds kort een nieuwe aardbei die naar ananas smaakt

De 10 spelregels van goede voeding

Waar je je aan moet houden als je goed wilt eten

Zelfgemaakte vissoep!

Heerlijke vissoep in een paar stappen!

Posteleinsoep

Soep van een vergeten groente

Griekse tzatziki saus

Tzatzikisaus, een lekkere frisse saus/salade bij het gekruide vlees

Afvallen met vijf maaltijden per dag

Vijf porties groente en fruit bij je dagelijkse eetpatroon

Elk pondje gaat door het mondje

Elk pondje gaat door het mondje.

Italiaanse rosemarijnscampi's

Italiaanse Gambeoni al rosmarino!

Risotto met paddestoelen en gorgonzola

Laat uw vrienden verbaasd staan met deze heerlijke risotto met paddestoelen en gorgonzola!

Waar bestaat een Borrelgarnituur of Bittergarnituur uit?

In de volksmond worden Borrelgarnituur en Bittergarnituur door elkaar heen gebruikt maar waar bestaan ze eigenlijk uit?