Recept van de dag: Bloemkool uit de oven


Publicatie datum:

25-06-2012 - Bloemkool uit de oven

Gesponsorde koppelingen

Een feestelijke manier om bloemkool te serveren zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan.

Gesponsorde koppelingen

Ingrediënten (4 personen)

1 Bloemkool, 
+/-500 gr gehakt (half-om-half of rundergehakt)

Voor de Bechamelsaus
1/2 ltr melk
40 a 50 gr boter
50 gr bloem
zout, peper
2 eetl fijngehakte verse kruiden (peterselie, tijm, basilicum)

 

Hulpmiddelen

- Ovenvaste schotel.

 

Voorbereiding

- Bloemkool schoonmaken en in zijn geheel koken met wat zout todat hij beetgaar is, daarna af laten koelen.
- Oven voorverwarmen tot 200 gr.Celc.

 

Bereidingswijze

- Gehakt naar smaak aanmaken, meestal is er al peper en zout in als je het koopt.
- Op bakpapier een grote ronde dikke plak maken en de afgekoelde bloemkool ermee bedekken zodat hij mooi ingepakt is.
- Op een ovenvaste schaal leggen en met wat gesmolten boter of
olijfolie bestrijken.
- In de oven zetten voor ongeveer 45 tot 60 minuten.


- Intussen de bechamelsaus maken en voor het serveren de geraspte kaas en verse kruiden erdoor roeren. Op smaak maken met peper en zout.

Serveertips

- Voor het opdienen wat saus over de bloemkool gieten de rest apart erbij serveren.
- Lekker met gebakken aardappelen of puree.



Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept kalfstong - kalfstongschotel - vleesgerecht

Een verrukelijke kalfstongschotel opgediend in een smakelijke en kruidige tomatensaus.

Saffraan, het bloedrode goud

Saffraan, het kostbaarste kruid ter wereld

Soda club

Soda Club biedt ons een oplossing om de afval van drankverpakkingen te vermijden. Lees hier hoe je deze niet moet gebruiken.

Pasta met vleesreepjes

simpel, snel en goedkoop koken!

uien soep

Heerlijke uiensoep die bovendien nog makkelijk en snel te maken is.