Recept van de dag: Bloemkool uit de oven


Publicatie datum:

25-06-2012 - Bloemkool uit de oven

Gesponsorde koppelingen

Een feestelijke manier om bloemkool te serveren zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan.

Gesponsorde koppelingen

Ingrediënten (4 personen)

1 Bloemkool, 
+/-500 gr gehakt (half-om-half of rundergehakt)

Voor de Bechamelsaus
1/2 ltr melk
40 a 50 gr boter
50 gr bloem
zout, peper
2 eetl fijngehakte verse kruiden (peterselie, tijm, basilicum)

 

Hulpmiddelen

- Ovenvaste schotel.

 

Voorbereiding

- Bloemkool schoonmaken en in zijn geheel koken met wat zout todat hij beetgaar is, daarna af laten koelen.
- Oven voorverwarmen tot 200 gr.Celc.

 

Bereidingswijze

- Gehakt naar smaak aanmaken, meestal is er al peper en zout in als je het koopt.
- Op bakpapier een grote ronde dikke plak maken en de afgekoelde bloemkool ermee bedekken zodat hij mooi ingepakt is.
- Op een ovenvaste schaal leggen en met wat gesmolten boter of
olijfolie bestrijken.
- In de oven zetten voor ongeveer 45 tot 60 minuten.


- Intussen de bechamelsaus maken en voor het serveren de geraspte kaas en verse kruiden erdoor roeren. Op smaak maken met peper en zout.

Serveertips

- Voor het opdienen wat saus over de bloemkool gieten de rest apart erbij serveren.
- Lekker met gebakken aardappelen of puree.



Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Hoe maak je een voorgerecht met eendenborstfilet

Eendenborstfilet met cranberry's en groene pesto

Ingewikkelde Vegetarische gerechten belasten het milieu.

Ingewikkelde vegetarische gerechten belasten het milieu doordat veel ingrediënten geïmporteerd moeten worden.

Een heerlijk aspergerisotto uit de Italiaanse keuken!

Een heerlijk hoofdgerecht in de lente!

Hoe maak je een kaasfondue?

Tips voor het maken van een kaasfondue.

Inventariseren van de wijnkelder.

Hoe je eenvoudig je wijnkelder kan inventariseren.