Recept voor een lekkere authentieke bruschetta met pesto


Publicatie datum:

Lekkere Italiaanse Bruschetta.

Gesponsorde koppelingen

Ingrediënten voor de Pesto:

75 gram verse blaadjes basillicum, geplukt

10 gram pijnboompitten

30 gram parmezaanse kaas

100 mL. olijfolie

zout

Ingrediënten bruschetta:

Sneetje maïsbrood +/- 1 cm. dik

Zongedroogde tomaten

1 verse tomaten, op plakken gesneden

5 mooie plakken mozzarella

plakjes Serranoham

rucola

knoflook-olie

draai alle ingredienten voor de pesto glad in de blender of keukenmachine.

gril het sneetje maïsbrood, zonder dat het toast word

draai wat zongedroogde tomaten glad tot een mooie tapenade

verhit de oven voor op 180 graden

smeer het brood in met wat tapenade van tomaat

leg hier breeduit wat plakjes tomaat op,

leg hier mozzarella op zodat het hele broodje word bedekt.

plaats het brood in de oven tot de mozzarella is gesmolten.

dresseer hier mooi wat plakjes serranoham op en dan ook wat rucola.

laat wat pesto uitlopen op het broodje.

besprenkel het broodje met wat knoflook-olie en bon-apetite

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Heerlijke originele hapjes op tafel

Recepten voor op een verjaardag die origineel en lekker zijn

Ouderwetse prei met gehaktballetjes

Zin in een ouderwets lekkere warme maaltijd, probeer dit eens!

Hoe maak je paella?

Beschrijving van paella inclusief recept

Waarom is thee gezonder dan koffie?

Steeds meer mensen drinken thee in plaats van koffie omdat het gezonder is, waarom is thee gezonder dan koffie?

Een goed ontbijt is het beste begin van de dag

Een goed ontbijt zorgt voor voldoende energie om de ochtend goed door te komen.

Knoedels, een gastronomische lekkernij... of toch niet ?

Wie op reis gaat naar Zuid-Duitsland, Oostenrijk of Tsjechië komt ze ongetwijfeld tegen op het bord : knoedels. Voor enkelen een gastronomisch hoogstandje, voor de meesten een ervaring die men meestal zo snel mogelijk wil vergeten en in de toekomst vermijden.

Een heerlijk aspergerisotto uit de Italiaanse keuken!

Een heerlijk hoofdgerecht in de lente!

Recept Babi (varkenshaas) of Ajam (Kip )Ketjap

Indonesisch gerecht

Salade met boursin mini's

Makkelijk en lekker!

Italiaanse rosemarijnscampi's

Italiaanse Gambeoni al rosmarino!

Je eigen milkshake maken

In 4 minuten een eigen milkshake maken.

Couscous met lam, wortel en venkel

Heerlijke marokkaanse gerecht,

Mexicaanse kaasfingers met tomatensalsa

Maak eens een keer iets anders om te serveren op uw feestje of als voorgerechtje. Uw gasten zullen hun vingers aflikken bij deze lekkere kaasfingers.

Wat is het verschil tussen abdij en trappistenbier

Alle trappistenbier is in principe een adbijbier maar niet elk abdijbier is trappistenbier.

Goedkoop koken

Koken met laag budget

Champignonrisotto

Recept voor lekkere champignonrisotto

Pasta met rucola en scampi

Wil je je gasten een mooi gerecht serveren? Maak dan deze heerlijke pasta!

Creatief met wraps

Drie variaties: gevuld met kip, zalm of gehakt.

Waarom is je eigen groente verbouwen opeens zo mateloos populair?

De trend die is begonnen naar aanleiding van de crisis, zelf je eigen groente verbouwen.

Tagliatelle met tomaten-amandelsaus

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!

Overheerlijke Italiaanse soep: Bouillon met ei

De Italiaanse stracciatella alla romana (bouillon met ei)

Leer snel hoe je een heerlijk Italiaans carpaccio kunt maken!

Hoe maak je carpaccio het lekkerst? Duidelijk hier!

Bonenschotel met salami

Een lekker en voedzaam gerecht met bonen en salami

Wokgerechten: Forel in pikante saus

Overheerlijke forel klaargemaakt in de wok.

Obatzda

Een heerlijk recept uit Beieren. Makkelijk zelf te maken.