Recept voor kip shoarma


Publicatie datum:

Het maken van kip shoarma op een heerlijke simpele manier

Gesponsorde koppelingen

We bestellen allemaal weleens bij de shoarma boer om de hoek, maar dat is uiteindelijk toch best wel duur. Het zelf maken is dan ook veel goedkoper en ook zeer makkelijk te berijden. Lees hier hoe.

In dit geval ga ik uit van 2 personen en de daarvoor benodigde ingrediënten zijn;

  • Ketjap 
  • Olie (dit kan zonnebloemolie zijn of slaolie)
  • Een kruiden mix (kruiden voor vlees, universeel)
  • Rode paprika 
  • 1 Groene paprika
  • 1 Gele paprika
  • 1 Rode ui
  • 1 Stuk kipfilet 
Stap 1; De marinade voor de kipfilet bereiden, neem een bakje waar al het vlees in past. Schenk een scheutje olie in het bakje, en ongeveer gelijke hoeveelheid aan ketjap. Gooi een 1,5 theelepel kruidenmix door de marinade heen, en klop het allemaal door elkaar.

Stap 2; Snijd de kipfilet in kleine reepjes, dit is natuurlijk naar eigen inschatting en afhankelijk hoe dik je de kipreepjes wilt hebben. 
Gooi na het snijden de kip in de marinade en roer dit goed door. Laat dit een 15 minuten zo staan.

Stap 3; Snijd de paprika en de rode ui in dunne reepjes. Deze kan aan de kant gezet worden totdat de kip klaar is met marineren.

Stap 4; Pak een wokpan of een grillpan en gooi hier de kip in, zet hem de eerste minuut op hoog vuur zodat de kip lekker kan schroeien. In de tussen tijd de kip wel goed roeren zodat het niet aanbrand. Zet het vuur wat lager, op half vuur en gooi de paprika en de ui er bij in. Roer het geheel goed door zodat het niet aanbrand. Blijf het bakken tot de kip gaar is.

Om het af te maken, wat heerlijke aardappelschijfjes erbij serveren met een heerlijke salade. 
De salade is heel simpel in elkaar te zetten, en daarvoor is nodig;

  • Veldsla
  • 1 Halve rode ui
  • Feta 
  • 1 Tomaat 
  • Halve komkommer
  • Wat over gebleven paprika
  • Een dressing naar eigen keuze
Snijd de veldsla in reepjes, en gooi het in de wasbak gevuld met koud water.
Snijd de paprika en de rode ui in kleine stukjes, en de komkommer in dunne plakjes. De tomaat in blokjes snijden.
Haal de sla uit het water en leg het in een vergiet en schud het droog boven de wasbak. Gooi de sla in een bak die daarvoor bedoeld is, gooi de paprika en de ui over de sla. De tomaat en de komkommer mogen ook in de bak met sla gegooid worden. De feta is voor het laatst bewaard en deze kan naar eigen hoeveelheid in blokjes over de sla gegooid worden. De feta kan in blokjes gesneden worden of gescheurd over de sla. Daarna de heerlijke dressing toevoegen. 

Eet smakelijk!!
Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 25
Leden aangebracht: 2

Meer uit de categorie eten-drinken

Lamsspiesjes als bijgerecht of voorgerecht

Lamsgehakt op een spiesje, speciaal voor de grill(plaat) of barbecue

Kidneybonensoep (budgetrecept)

Recept voor 4 personen

Witte chocolademousse met pure chocoladesaus en frambozen

Hoe maak je witte chocolademousse?

Mexicaanse Chili Con Carne

Echte Mexicaanse Chili con Carne

Gekarameliseerde witlof stronken

gekarameliseerde witlof, heerlijk bijgerecht en snel klaar.

Gamba's met courgette (Gamberoni con zucchine)

Italiaans gerecht met gamba's en courgette

Homemade cheesecake zoals je hem nog nooit zelf gebakken hebt

Recept voor een onweerstaanbare cheesecake waar je trots op kunt zijn

Zwaardvis in saffraansaus

Zwaardvis in saffraansaus

Waar komen de hete sauzen vandaan

Hete sauzen kennen een lange geschiedenis, lees hier hoe en wat.

Waar komt de Engelse Ham Sandwich vandaan?

Een eenvoudig recept voor de lekkerste Engelse Ham Sandwich naar aanleiding van een foto.

Zelfgemaakte kipnuggets

Zelfgemaakte kipnuggets in 20 minuten

Lamsvlees met andijvie en avgolemono-saus

Grieks recept voor een stoofschotel met lamsvlees, sla (andijvie) en avgolemono-saus.

Ontbijten! Een goed begin van de dag.

Ontbijten is een belangrijk onderdeel van de dag. Helaas wordt het ontbijt nog steeds door veel mensen overgeslagen.

Lasagne met broccoli champignons en mosterd-kaassaus

Variatie op de traditionele lasanga

Het Eierdieet

Snel afvallen en op een gezond gewicht blijven?

Appeltaart op mijn manier

Appeltaarten kun je op vele manieren maken. De volgende versie is mijn eigen favoriet

Cajun witvis in een pecan jasje uit Louisiana

Cajun witvis met een krokant pecannoten jasje uit Louisiana

Kalfsvlees met tonijnsaus

Een heerlijk Italiaans vitello tonnato (kalfsvlees met tonijnsaus)

Gebraden Haas

Recept voor gebraden haas

Kopi luwak

Niet zomaar een bakje leut!

Spaghetti Bolognese

heerlijke Italiaanse tomaten-gehaktsaus

Hoe maak je lekkere kruidenboter?

Recept voor het maken van kruidenboter.

Hoe maak je een voorgerecht met eendenborstfilet

Eendenborstfilet met cranberry's en groene pesto

Groene smoothies fabriceren

Groene smoothies bevatten in ruime kwantiteit groene bladgroenten en die zijn een bijzonder belangrijke bron van eiwitten,vezels, vitaminen en anti-oxidanten.
Maar bovendien zijn ze ook eenvoudig erg aanlokkelijk .

Broccolli uit de wok

Brocolli maar dan weer anders