Recept voor kip shoarma


Publicatie datum:

Het maken van kip shoarma op een heerlijke simpele manier

Gesponsorde koppelingen

We bestellen allemaal weleens bij de shoarma boer om de hoek, maar dat is uiteindelijk toch best wel duur. Het zelf maken is dan ook veel goedkoper en ook zeer makkelijk te berijden. Lees hier hoe.

Gesponsorde koppelingen

In dit geval ga ik uit van 2 personen en de daarvoor benodigde ingrediënten zijn;

  • Ketjap 
  • Olie (dit kan zonnebloemolie zijn of slaolie)
  • Een kruiden mix (kruiden voor vlees, universeel)
  • Rode paprika 
  • 1 Groene paprika
  • 1 Gele paprika
  • 1 Rode ui
  • 1 Stuk kipfilet 
Stap 1; De marinade voor de kipfilet bereiden, neem een bakje waar al het vlees in past. Schenk een scheutje olie in het bakje, en ongeveer gelijke hoeveelheid aan ketjap. Gooi een 1,5 theelepel kruidenmix door de marinade heen, en klop het allemaal door elkaar.

Stap 2; Snijd de kipfilet in kleine reepjes, dit is natuurlijk naar eigen inschatting en afhankelijk hoe dik je de kipreepjes wilt hebben. 
Gooi na het snijden de kip in de marinade en roer dit goed door. Laat dit een 15 minuten zo staan.

Stap 3; Snijd de paprika en de rode ui in dunne reepjes. Deze kan aan de kant gezet worden totdat de kip klaar is met marineren.

Stap 4; Pak een wokpan of een grillpan en gooi hier de kip in, zet hem de eerste minuut op hoog vuur zodat de kip lekker kan schroeien. In de tussen tijd de kip wel goed roeren zodat het niet aanbrand. Zet het vuur wat lager, op half vuur en gooi de paprika en de ui er bij in. Roer het geheel goed door zodat het niet aanbrand. Blijf het bakken tot de kip gaar is.

Om het af te maken, wat heerlijke aardappelschijfjes erbij serveren met een heerlijke salade. 
De salade is heel simpel in elkaar te zetten, en daarvoor is nodig;

  • Veldsla
  • 1 Halve rode ui
  • Feta 
  • 1 Tomaat 
  • Halve komkommer
  • Wat over gebleven paprika
  • Een dressing naar eigen keuze
Snijd de veldsla in reepjes, en gooi het in de wasbak gevuld met koud water.
Snijd de paprika en de rode ui in kleine stukjes, en de komkommer in dunne plakjes. De tomaat in blokjes snijden.
Haal de sla uit het water en leg het in een vergiet en schud het droog boven de wasbak. Gooi de sla in een bak die daarvoor bedoeld is, gooi de paprika en de ui over de sla. De tomaat en de komkommer mogen ook in de bak met sla gegooid worden. De feta is voor het laatst bewaard en deze kan naar eigen hoeveelheid in blokjes over de sla gegooid worden. De feta kan in blokjes gesneden worden of gescheurd over de sla. Daarna de heerlijke dressing toevoegen. 

Eet smakelijk!!

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 25
Leden aangebracht: 2

Meer uit de categorie eten-drinken

thaise kip wokken met gember sjalotjes en kokos

recept thaise kip lekker wokken/roerbakken

Koffie - Irish koffie - koffie Brûlot - Borgia koffie

De bereidingswijze voor koffie op 3 verschillende manieren.

garnalenomelet

garnalenomelet met tauge lente-uitjes en sojasaus

Vegetarisch koken is niet moeilijk

Zelf eet ik deze maand 5 jaar vegetarisch, een eetstijl die me geen enkele moeite meer kost. Ik kan me echter goed herinneren hoe lastig het was in het begin.

Heerlijke asperges!

Heerlijke asperges met eieren en ham!