Recept - wijting met sinaasappelsaus - visgerecht


Publicatie datum:

Recept voor een zeer luchtig visgerecht met wijting.

Gesponsorde koppelingen

Wijting met sinaasappelsaus kan men voor elke gelegenheid opdienen. Door de garnering met sinaasappelpartjes heeft dit visgerechtje een feestelijke en aantrekkelijke look.

Wijting met sinaasappelsaus voor 6 personen

- 6 wijtingen
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
- zout
- peper (zwarte)
- 4 eetlepels slagroom
- 1/8 droge witte wijn
- 3 grote eierdooiers
- cayennepeper
- 100 g boter
- bloem

Voor de garnering:

- 1 sinaasappel
- fijngehakte peterselie

Bereiding:

Eerst maken we de vis schoon en fileren hem zodanig dat we van elke vis 2 filets krijgen. Droog de wijtingfilets af met keukenrol en bestrooi ze met peper en zout. Bedruppel ze dan met wat citroensap en laat dit even intrekken.

Dan gaan we de sinaasappel raspen en uitpersen. We mengen dit met het overige citroensap.

Voor het maken van de saus, mengen we de wijn, eierdooiers en de slagroom in een kom met het vruchtensap. We zetten deze kom dan boven een pan met heet water. Al kloppend verwarmen de saus en kruiden ze bij met peper, zout en cayennepeper.
Roer hierna de sinaasappelrasp erdoor.

De helft van de boter snij je in kleine stukjes en klop je stuk voor stuk door de saus.
Dan warm je de saus op, maar laat hem niet koken.

Haal dan de wijtingfilets door de bloem, smelt wat boter in de pan en bak de wijtingfilets goudbruin aan de beide kanten.

Neem een mooie grote schaal en leg hier de wijtingfilets op. Garneer met partjes sinaasappel en peterselie.

Je kan de saus er klein beetje overgieten, maar je kan ze evengoed apart opdienen.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Een heerlijk aspergerisotto uit de Italiaanse keuken!

Een heerlijk hoofdgerecht in de lente!

Recept broodje zalm

Een heerlijk recept voor een broodje zalm

Ingewikkelde Vegetarische gerechten belasten het milieu.

Ingewikkelde vegetarische gerechten belasten het milieu doordat veel ingrediënten geïmporteerd moeten worden.

Leuke en gezonde traktaties

leuke en gezonde traktaties

Sauzen: Normandische saus

Niets lekkerder dan een goede Normandische saus bij de vis.

Voor acht heerlijke pannenkoeken

Lekkere pannenkoeken met een simpel gerechtje

zoetzure kip met mango

Zoetzure kip met mango en rijst als hoofdgerecht

Lekkere fruitshakes/ smooties/ milkshakes zelf maken...!!

Hoe maak je nou heerlijke (al dan niet gezonde) fruitdrankjes zelf thuis? Hier de uitleg: heel eenvoudig en snel te maken!!

Baby voeding - de Rapley methode

door baby geleid spenen

Afschaffing statiegeld op flessen uitgesteld

Staatssecretaris Mansveld heeft ervoor gekozen om het statiegeld niet vanaf 2015 af te schaffen

Vegetarisch koken is niet moeilijk

Zelf eet ik deze maand 5 jaar vegetarisch, een eetstijl die me geen enkele moeite meer kost. Ik kan me echter goed herinneren hoe lastig het was in het begin.

Provencaals recept 'Snijbiet op grootmoeders wijze'

Een heerlijke bereiding van een vergeten groente.

Recept kalfsvlees - Kalfsvleesrol met worst - vleesgerecht

De kalfsvleesrol met worst is een uitstekend te combineren gerechtje met spinazie en aardappelpuree.

Basisrecept voor verse pasta!

Dit is echt basisecept voor heerlijke verse pasta!

Recept sabayon met perzikenbier

Recept sabayon met perzikenbier

Zelf babyvoeding maken. Goedkoop, gemakkelijk & gezond!

Voordelen en tips voor het zelf maken van babyvoeding

Broccolli uit de wok

Brocolli maar dan weer anders

Recept Fruitpannenkoeken

Heerlijke fruitpannenkoeken waar kids dol op zijn! Snel, makkelijk en heel erg lekker!

Fruityoghurt

Recept fruityoghurt

Wokgerechten: Zalm met groenten

Heerlijke zalm met groentjes bereidt in de wok

Kidneybonensoep (budgetrecept)

Recept voor 4 personen

Hoe maak je Courgette - Preisoep:

Courgette - Preisoep voor 2 personen

Pennesalade met tonijn en peultjes

Een echt zomerse salade. lekker firs en gezond!

Pasta genovese

Een simpele en makkelijk gerecht om pasta te maken!

Mosselen met roomsaus - recept - visgerecht

Recept voor de bereiding van mosselen in roomsaus voor 4 à 6 personen