Recept - wijting met sinaasappelsaus - visgerecht


Publicatie datum:

Recept voor een zeer luchtig visgerecht met wijting.

Gesponsorde koppelingen

Wijting met sinaasappelsaus kan men voor elke gelegenheid opdienen. Door de garnering met sinaasappelpartjes heeft dit visgerechtje een feestelijke en aantrekkelijke look.

Gesponsorde koppelingen

Wijting met sinaasappelsaus voor 6 personen

- 6 wijtingen
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
- zout
- peper (zwarte)
- 4 eetlepels slagroom
- 1/8 droge witte wijn
- 3 grote eierdooiers
- cayennepeper
- 100 g boter
- bloem

Voor de garnering:

- 1 sinaasappel
- fijngehakte peterselie

Bereiding:

Eerst maken we de vis schoon en fileren hem zodanig dat we van elke vis 2 filets krijgen. Droog de wijtingfilets af met keukenrol en bestrooi ze met peper en zout. Bedruppel ze dan met wat citroensap en laat dit even intrekken.

Dan gaan we de sinaasappel raspen en uitpersen. We mengen dit met het overige citroensap.

Voor het maken van de saus, mengen we de wijn, eierdooiers en de slagroom in een kom met het vruchtensap. We zetten deze kom dan boven een pan met heet water. Al kloppend verwarmen de saus en kruiden ze bij met peper, zout en cayennepeper.
Roer hierna de sinaasappelrasp erdoor.

De helft van de boter snij je in kleine stukjes en klop je stuk voor stuk door de saus.
Dan warm je de saus op, maar laat hem niet koken.

Haal dan de wijtingfilets door de bloem, smelt wat boter in de pan en bak de wijtingfilets goudbruin aan de beide kanten.

Neem een mooie grote schaal en leg hier de wijtingfilets op. Garneer met partjes sinaasappel en peterselie.

Je kan de saus er klein beetje overgieten, maar je kan ze evengoed apart opdienen.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Chocola en je karakter

Verband tussen chocola en jouw karaktereigenschappen?

Sauzen: Karamelsaus

Een pittig receptje voor een lekkere Karamelsaus?

Welke koffie past bij jou?

Houd je van echte espresso, pads, zelf opgegoten koffie? Welke maling van de bonen vind je het lekkerst ? vers gemalen, voorgemalen of in senseo-pads ? wat maakt het eigenlijk uit? En wat kost het ?

Leren bier drinken in 1 minuut!

Hoe kan je iemand ervan overtuigen dat bier lekker is!

Hoe maak je chocoladeglazuur?

Beschrijving hoe je binnen 10 minuten chocoladeglazuur maakt