Recept - wijting met sinaasappelsaus - visgerecht


Publicatie datum:

Recept voor een zeer luchtig visgerecht met wijting.

Gesponsorde koppelingen

Wijting met sinaasappelsaus kan men voor elke gelegenheid opdienen. Door de garnering met sinaasappelpartjes heeft dit visgerechtje een feestelijke en aantrekkelijke look.

Wijting met sinaasappelsaus voor 6 personen

- 6 wijtingen
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
- zout
- peper (zwarte)
- 4 eetlepels slagroom
- 1/8 droge witte wijn
- 3 grote eierdooiers
- cayennepeper
- 100 g boter
- bloem

Voor de garnering:

- 1 sinaasappel
- fijngehakte peterselie

Bereiding:

Eerst maken we de vis schoon en fileren hem zodanig dat we van elke vis 2 filets krijgen. Droog de wijtingfilets af met keukenrol en bestrooi ze met peper en zout. Bedruppel ze dan met wat citroensap en laat dit even intrekken.

Dan gaan we de sinaasappel raspen en uitpersen. We mengen dit met het overige citroensap.

Voor het maken van de saus, mengen we de wijn, eierdooiers en de slagroom in een kom met het vruchtensap. We zetten deze kom dan boven een pan met heet water. Al kloppend verwarmen de saus en kruiden ze bij met peper, zout en cayennepeper.
Roer hierna de sinaasappelrasp erdoor.

De helft van de boter snij je in kleine stukjes en klop je stuk voor stuk door de saus.
Dan warm je de saus op, maar laat hem niet koken.

Haal dan de wijtingfilets door de bloem, smelt wat boter in de pan en bak de wijtingfilets goudbruin aan de beide kanten.

Neem een mooie grote schaal en leg hier de wijtingfilets op. Garneer met partjes sinaasappel en peterselie.

Je kan de saus er klein beetje overgieten, maar je kan ze evengoed apart opdienen.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Granita di caffè

Zo maak je zelf de heerlijkste nagerecht!

Recept soezen

Recept soezen gevuld met banketbakkersroom

Italiaanse fritatta met courgette en mozzarella

Een heerlijk Italiaanse schotel binnen no time klaar!

Gezonde eetpatronen

Gezonde eetpatronen

heerlijke macaroni met shoarma

heerlijke macaroni met shoramavlees

Zelf je eigen likeur maken

Maak zelf 1,5l likeur in 30 minuten!

Lasagne Zalm Spinazie

Makkelijk recept voor Lasagne.

Hoe maak je kip in wijnsaus

Een hoofdgerecht van kip in wijn bereid, voor 4 personen,

snelle pasta met tonijn

Recept om een lekkere snelle pasta te maken.

Toscaanse scholrolletjes

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!

Geroosterde olijven

Geroosterde olijven

Makkelijk maar heerlijk recept voor chocoladetaart

Wie zegt dat heerlijke taarten maken moeilijk moet zijn? Dit recept is ontzettend lekker en zeer gemakkelijk te bereiden.

Stampot rauwe raapstelen met vlees en jus

Stampot rauwe raapstelen, een echt voorjaarsgerecht

Heerlijke thaise viskoekjes!

Heerlijke thaise vikoekjes voor 2 personen

Recept van de dag: Bloemkool uit de oven

25-06-2012 - Bloemkool uit de oven

recept: citroenlimonade (zonder alcohol)

Een cocktail voor de kinderen: citroenlimonade!

Recept - Lasagne met mager rundergehakt - pasta - 380 calorieën per portie

We kennen allemaal de traditionele lasagne, welke toch wat calorieën bevat. Hier een receptje waarbij je toch wat rekening houdt met de calorieën.

Avocado-feta wraps

recept voor avocado-feta wraps

Mexicaanse Chili Con Carne

Echte Mexicaanse Chili con Carne

Wat is het geheim van het succes van Amstel Radler?

Voor heel veel jongens is bierdrinken stoer en Amstel Radler voor watjes. Toch is Amstel Radler een succes. Wat is het geheim van het succes van Amstel Radler?

Italiaanse saus Salsa verde

Heerlijke Italiaanse saus in 2 stappen klaar!

Bara's maken

Hoe maak ik bara's

Hoe maak je kruidenboter?

Origineel recept voor kruidenboter

Rode poon met cherrytomaatjes

Een heerlijk Italiaans visgerecht!

‘Verborgen’ calorieën

Verborgen calorieen in voedsel