Recept wildpannetje


Publicatie datum:

Recept

Gesponsorde koppelingen

Een heerlijk recept maken zonder uren in de keuken te staan? Dit is zo'n recept!
Veel kookplezier!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Wildpannetje

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 2 eetlepels olijfolie;
- 1 kleine ui (gesnipperd);
- 50 gram winterpeen (fijngesneden);
- 1 stengel bleekselderij (in reepjes);
- 500 gram wildstoofvlees (van een hert, haas of ree. Het kan ook gecombineerd worden);
- peper en zout;
- 100 mililiter rode wijn;
- 100 mililiter wildfond;
- 2 dikke plakken ontbijtkoek (gekruimeld);
- 4 korte takjes rozemarijn.

 Wat moet je doen?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de groenten (winterpeen en bleekselderij) 1 minuut zonder te kleuren. Bestrooi het vlees met peper en zout, en schep door de groenten. Bak het vlees bruin aan.
3. Schenk de wijn en fond in de pan. Schep er de ontbijtkoek kruimels door. 
4. Verdeel de wildstoof over 4 ovenpannetjes. Leg er de rozemarijn tussen en sluit ze met de deksels.
5. Stoof de wildpannetjes in de oven in 1 uur verder gaar. De wildpannetjes zijn lekker met pompoen- of knolselderijpuree.

TIP: Neem de laatste 20 minuten de deksels van de pannetjes en leg er een plakje bladerdeeg op. Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei en zet de pannetjes 20 tot 25 minuten weer terug in de oven tot het deeg goudbruin en knapperig is.

Een heerlijk gerecht zonder uren in de keuken te staan!

Eet smakelijk! 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Bonenschotel met salami

Een lekker en voedzaam gerecht met bonen en salami

Jell-O-shots

originele manier om je shotjes te serveren

recept: Wodka-muntcocktail

Zo maakt u een heerlijke wodka-muntcocktail.

Nederlandse snelle appeltaart zonder boter

Een overheelijk appeltaartrecept met minder calorien die makkelijk en snel te bereiden is

Paling in tomatensaus

Met het volgende receptje kan iedereen paling maken.

Courgette gevuld met couscous

Ovengerecht van gevulde courgette met couscous en twee soorten kaas

Marokkaanse amandelballetjes met pijnboompitten en sesamzaad

marokkaanse zoete lekkernij

Alles over alcohol!

Informatief artikel over alcohol.

Griekse gehaktballetjes met avgolemono-saus

Griekse gehaktballetjes in ei-citroensaus

Italiaanse fritatta met courgette en mozzarella

Een heerlijk Italiaanse schotel binnen no time klaar!

Pepernoten zelf bakken

Een recept zodat je zelf pepernoten kan bakken

Pastinakencrèmesoep

Een heerlijke Pastinakencrèmesoep met pastinaakchips!!

stroopwafels

Stroopwafels zijn iets typisch Nederlands. Lees hier over de geschiedenis van stroopwafels, het recept en heel interessante bijzonderheden

Geroosterde olijven

Geroosterde olijven

Basisrecept voor Tomatensaus - Makkelijk & Lekker

Basisrecept voor heerlijke tomatensaus.

Onbekend fruit: de kweepeer

Kweepeer is onbekend fruit, familie van appel en peer. Hoewel rauw niet te eten is de kweepeer na koken heerlijk!

Bara's maken

Hoe maak ik bara's

Pittige zuurkoolschotel

Recept voor een heerlijke zuurkoolschotel

Romige zalmtaart met basilicum

hapje of voor gerechts. dit is afhangkelijk van de bodem grootte

Moeten we steeds meer voedsel produceren of moeten we vegetarisch worden?

Door de groei van de wereldbevolking stijgt de vraag naar voedsel, maar moeten we daarom ook steeds meer voedsel produceren?

Cupcakes

Alles over de cupcakes en waar je kunt oefenen om ze te maken.

Energierijke shake

Energierijke kwarkshake met hoge voedingfswaarde

Spaghetti aglio e olio met cacciotore

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke Italiaanse spaghetti op tafel met cacciatore

Uien en tranende ogen

Als je geregeld uien snijdt ken je het vast wel: Tranende ogen. Vraag je je ook wel eens af wat de oorzaak hiervan is? Je komt het in dit artikel te weten!

Noord-Afrikaanse zeeduivelspiesjes

Noord-Afrikaanse zeeduivelspiesjes