Recept wortelcake


Publicatie datum:

Ongetwijfeld de meest lekkere wortelcake!

Gesponsorde koppelingen

Het leuke aan wortelcake is dat je met de ingrediënten kunt spelen. Alles wat je niet lust, kun je prima vervangen door andere ingrediënten.

Gesponsorde koppelingen

Ingrediënten

  •  400 g geraspte wortelen
  • 3 eieren
  • 125 g suiker
  • 125 g donkere kandijsuiker
  • 300 g bloem
  • geraspte schil van een citroen
  • 1 tl kaneel
  • 3 el rum
  • 2 dl olie
  • zout
  • 150 g gehakte walnoten
  • 150 g rozijnen

Bereiding

  • Week de rozijnen 30 minuten in lauw water.
  • Splits ondertussen de eieren.
  • Roer de eierdooiers samen met de suiker stevig door elkaar totdat het een lichtere kleur krijgt en de suiker opgelost is.
  • Roer de bloem, citroenschiil, kaneel, snufje zout en de rum door het eimengsel.
  • Roer de olie erdoor en klop het mengsel glad.
  • Voeg nu de walnoten, wortelen en rozijnen toe en meng deze door het deeg.
  • Klop het eiwit tot een stevig schuim en spatel deze door het deegmengsel.
  • Vet nu een springvorm can circa 24 cm in met olie of boter en besrooi deze met een beetje bloem.
  • Giet het deeg in de vorm en bak het in 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.
  • Laat de cake enkele uren afkoelen op eentaartrooster.

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 23
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept - Nasi Goreng - wokgerecht - ongeveer 350 calorieën per portie

Een zeer luchtig receptje voor de lekkerste Nasi Goreng

Limoen-ricottacake

Een heerlijk Italiaanse limoen-ricottacake!

Zelf zoete/zoute drop maken

Hoe zelf zoute/zoete drop te maken

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd

Spaghetti aglio e olio met cacciotore

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke Italiaanse spaghetti op tafel met cacciatore