Risotto met garnalen en asperges


Publicatie datum:

Verras uw vrienden met deze heerlijke risotto met garnalen en asperges!

Gesponsorde koppelingen

Een heerlijk Italiaans recept, leuk en makkelijk om te maken. Kook de cultuur uw keuken in! Bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

Risotto met garnalen en asperges
Energie per portie
550: kcal
Eiwit: 31 g
Vet: 14 g
Koolhydraten: 72 g

Ingredienten

-400 g risottorijst
-2 eetl boter
-1 ui, fijngesneden
-100 ml witte wijn
-1,5 l visbouillon
-250 g witte of groene apserges, geschild, beetgaar en in kleine stukjes
-250 g kleine garnalen
-2 eetl pecorino-kaas, geraspt
-2 eetl parmezaanse kaas, geraspt

1. Smelt 1 eetlepel van de boter in een braadpan en fruit hierin de ui.

2. Voeg de rijst toe. Bak enkele minuten mee tot de rijstkorrels glanzen.

3. Giet de wijn erbij en een flinke scheut bouillon. Blijf roeren tot al het vocht opgenomen is en voeg dan opnieuw een flinke scheut bouillon toe. Herhaal dit procédé met de rest van de bouillon totdat de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

4. Roer de asperges, garnalen, kaas en de rest van de boter erdoor.

Tip:
Lekker met een salade van sperziebonen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd

Recept - biefstuk tartare - vleesgerecht - rauwkost

Een simpel recept voor een overheerlijke biefstuk tartare.

Zelf bier brouwen

Lees hier hoe je eenvoudig zelf bier kan maken.

Goedkope kipschotel met tzatziki

Eenvoudige maar lekker hoofdgerecht voor als je weinig tijd hebt.

Posteleinsoep

Soep van een vergeten groente