Risotto met paddestoelen en gorgonzola


Publicatie datum:

Laat uw vrienden verbaasd staan met deze heerlijke risotto met paddestoelen en gorgonzola!

Gesponsorde koppelingen

Een heerlijk Italiaans hoofdgerecht! kook de cultuur uw keuken in met deze risotto. Bon appetit!

Gorgonzola. Zeg dat drie keer achter elkaar en het is alsof je een bezweringsformule prevelt. Deze magisch lekkere blauwschimmelkaas uit lombarije smaakt fantastisch direct van de kaasplank, maar is ook een ideale smaakmaker in allerlei gerechten. De laas werd per toeval ontdekt door herders die met hun kudde na een lange tocht vanuit de Alpen het dorp Gorgonzola binnentrokken. Hun arme koeien moesten nodig worden gemolken. De melk werd direct verhandeld in het dorp. Een deel ervan belandde in een niet helemaal brandschone emmer. En zoals zo vaak gebeurde, werd er de dag erna verse ochtendmelk aan toegevoegd. Toen men van dat mengsel kaas ging maken, verschenen er vreemde groenige aderen in de klonterige massa. Dappere boeren proefden het sterk geurende mengsel.. en waren verrast door de karakteristieke smaak. Nog steeds kent gorgonzola een lang en ingewikkeld productieproces waarbij ochtend- en avondmelk worden vermengd.

Risotto met paddestoelen en gorgonzola

Ingredienten:

-400 G risottorijst
-2 eetl boter
-1 kleine ui, fijngesnipperd
-100 ml droge witte wijn
-1,5 l kippen-of groentebouillon
-100 G paddestoelen naar keuze, in vieren
-100 G doperwten
-300 G gorgonzola, verkruimeld
-zout en versgemalen peper

1. Smelt 1 eetlepel van de boter in een braadpan en fruit hierin de ui.

2. Voeg de rijst toe. Bak enkele minuten mee tot de rijstkorrels glanzen.

3. Giet de wijn erbij en flinke scheut bouillon. Blijf roeren tot al het vocht opgenomen is en voeg dan opnieuw een flinke scheut bouillon toe. Herhaal dit procédé met de rest van de bouillon totdat de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten

4. Roer er in de laatste 5 minuten de doperwtjes door.
Haal de pan van het vuur

5. Bak ondertussen de paddestoelen in een droge pan totdat het vocht verdamot is en roer er vervolgens een eetlepel boter door

6. Roer gorgonzola en paddestoelen door de risotto en breng op smaak met zout en peper uit de molen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Zelf gevulde koeken maken, goedkope gevulde koeken maken

Leer hier hoe je de lekkerste gevulde koeken zelf kunt maken.

Peren met chocolade saus

een heerlijk desert voor na een heerlijke maaltijd en makkelijk te maken.

Broodje met hete kip, heerlijke en simpele snack voor tussendoor!

Een lekker warm broodje als lunch, of gewoon tussendoor.

Recept van de dag: Bloemkool uit de oven

25-06-2012 - Bloemkool uit de oven

Makkelijk Marokkaans vis recept

Heerlijk Marokkaans en vooral makkelijk vis recept

Alles over alcohol!

Informatief artikel over alcohol.

Hoe maak je creme brulee

Recept voor de lekkerste creme brulee!

Chocoladetaart

De lekkerste chocoladetaart maak je eenvoudig zelf!

penne met broccoli en spek

Maak een overheerlijke pasta met broccoli en spek in minder dan 15 minuten

Eiwitrijke voedingsmiddelen: Ideaal voor spiermassa kweken of afslanken

Kom je eiwitten tekort? Of wil je gewoon eens weten welke voedingsmiddelen veel eiwitten bevatten? Lees dan dit artikel!

Kaastaart

overheerlijke, smeuïge kaastaart klaar in amper 20 minuten

Wildsoep

Een heerlijke soep met aardappelen!

Crostini met paddestoelen

Een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen!

Walnotentapenade

Recept van tapenade, waar je mee kunt variëren.

Heerlijke omakoekjes: Citroenkoekjesrecept

Een heerlijk koekjesrecept dat van generatie op generatie is doorgegeven.

Hoe maak je kip in wijnsaus

Een hoofdgerecht van kip in wijn bereid, voor 4 personen,

Eenvoudig recept voor de lekkerste slagroomtaart

Lees hier hoe je eenvoudig de lekkerste slagroomtaart maakt.

Baby voeding - de Rapley methode

door baby geleid spenen

Tonijnpasta succes gegarandeerd voor elke gelegenheid

Makkelijke tonijnpasta met aubergine en basilicum die ook goed op tafel staat als er gasten over de vloer komen

Blote billetjes in het gras, Blote meisjes in het groene gras

Blote kontjes in het groene gras is lekkere gezonde Hollandse kost en nog heel makkelijk klaar te maken ook.

Traditionele Griekse bijgerechten en hapjes

Recepten voor verschillende Griekse bijgerechten waaronder traditionele Griekse tzatziki.

Griekse rijstsoep of Avgolemonosoep

Een lichte voedzame rijst-soep met ei-citroensaus.

Slowaakse kwaliteitswijnen

Slowaakse kwaliteitswijnen óók in Nederland te koop via Internet

heerlijke macaroni met shoarma

heerlijke macaroni met shoramavlees

Studentenpasta met rode pesto en gerookte kipfilet

Gemakkelijke stevige pasta met de stevige bite van zongedroogde tomaten