Risotto met paddestoelen en gorgonzola


Publicatie datum:

Laat uw vrienden verbaasd staan met deze heerlijke risotto met paddestoelen en gorgonzola!

Gesponsorde koppelingen

Een heerlijk Italiaans hoofdgerecht! kook de cultuur uw keuken in met deze risotto. Bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

Gorgonzola. Zeg dat drie keer achter elkaar en het is alsof je een bezweringsformule prevelt. Deze magisch lekkere blauwschimmelkaas uit lombarije smaakt fantastisch direct van de kaasplank, maar is ook een ideale smaakmaker in allerlei gerechten. De laas werd per toeval ontdekt door herders die met hun kudde na een lange tocht vanuit de Alpen het dorp Gorgonzola binnentrokken. Hun arme koeien moesten nodig worden gemolken. De melk werd direct verhandeld in het dorp. Een deel ervan belandde in een niet helemaal brandschone emmer. En zoals zo vaak gebeurde, werd er de dag erna verse ochtendmelk aan toegevoegd. Toen men van dat mengsel kaas ging maken, verschenen er vreemde groenige aderen in de klonterige massa. Dappere boeren proefden het sterk geurende mengsel.. en waren verrast door de karakteristieke smaak. Nog steeds kent gorgonzola een lang en ingewikkeld productieproces waarbij ochtend- en avondmelk worden vermengd.

Risotto met paddestoelen en gorgonzola

Ingredienten:

-400 G risottorijst
-2 eetl boter
-1 kleine ui, fijngesnipperd
-100 ml droge witte wijn
-1,5 l kippen-of groentebouillon
-100 G paddestoelen naar keuze, in vieren
-100 G doperwten
-300 G gorgonzola, verkruimeld
-zout en versgemalen peper

1. Smelt 1 eetlepel van de boter in een braadpan en fruit hierin de ui.

2. Voeg de rijst toe. Bak enkele minuten mee tot de rijstkorrels glanzen.

3. Giet de wijn erbij en flinke scheut bouillon. Blijf roeren tot al het vocht opgenomen is en voeg dan opnieuw een flinke scheut bouillon toe. Herhaal dit procédé met de rest van de bouillon totdat de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten

4. Roer er in de laatste 5 minuten de doperwtjes door.
Haal de pan van het vuur

5. Bak ondertussen de paddestoelen in een droge pan totdat het vocht verdamot is en roer er vervolgens een eetlepel boter door

6. Roer gorgonzola en paddestoelen door de risotto en breng op smaak met zout en peper uit de molen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Paddenstoelentaart

Een heerlijk hoofdgerecht gemaakt met oud brood.

Sauzen: Normandische saus

Niets lekkerder dan een goede Normandische saus bij de vis.

Wokgerecht: Zoetzure kip

Snel klaar, niet alledaags en onbeschrijfelijk lekker, zoetzure kip in de wok klaargemaakt.

recept: snelle, makkelijke en lekkere pasta!

een heerlijk zomers koud pastagerecht, gemaakt in een handomdraai!

Gemarineerde lamsvleesspiesjes

Gemarineerde lamsvleesspiesjes