Rizi Pilafi me Garithes


Publicatie datum:

Pilav met steurgarnalen. Voor 4 personen.

Gesponsorde koppelingen

Dit gerecht is om je vingers bij af te likken.Het is een gerecht tussen mezethes en een echt maaltijd in. Ook zeer geschikt als lunch gerecht met een glas droge witte wijn erbij.

Bovendien staat dit gerecht al in een halfuur op tafel, heel handig dus als je gasten hebt. Serveer de pilav met een lekkere griekse salade, tzaziki en een zelfgebakken brood en je hebt een heerlijke feestmaaltijd.

Benodigdheden:

3 eetlepels olijfolie

1 middelgrote ui, gepeld en in plakjes

2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt

100 gr rijst met lange korrel

350 gram tomaten gepeld en gehakt

2 eetlepels gehakte marjolein of 2 theelepels gedroogde oregano

Zout en vers gemalen peper

1,5 dl water

1 theelepel suiker

1 theelepel citroensap

350 gram gekookte en gepelde steurgarnalen

100 gram feta, verkruimeld ( of gebruik ricotta)

2 eetlepels gehakte peterselie


Verhit de olie in een bakpan en laat er de ui en de knoflook 3á4 minuten op een laag pitje in bakken. Schep het af en toe om. Roer de rijst erdoor en laat deze 1 minuut mee bakken. Doe de tomtaten en groene kruiden bij en voeg peper en zout naar smaak toe. Schenk het water bij de rijst, voeg het suiker en de citroensap toe en breng het geheel aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat op een laag vuur 10 minuten zachtjes koken. Roer de garnalen erdoor en laat het nog eens 5 minuten zachtes door pruttelen tot de rijst gaar is. Roer de feta erdoor en laat de pan 2á3 minuten staan tot de feta begint te smelten. Garneer de pilav met de peterselie en hij is klaar om opgediend te worden.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker mirake

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 16
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

recept voor heerlijke hete bliksem

het recept voor lekkere hete bliksem..

Zomers Pasta Recept (met pesto en kerstomaten - geheel vegetarisch)

Een vegetarisch pasta gerecht; gezond, goedkoop en erg gemakkelijk te maken.

Chocolademousse met koffielikeur (recept)

Hoe kan je zelf chocolademousse maken?

Italiaanse bruschetta

Heerlijke Italiaanse brood

Paprikasoep

Maak zelf een heerlijke, romige paprikasoep.

Gezonde voeding, wel echt gezond?

Is het eten waarvan we denken dat het gezond is wel echt gezond?

Simpele Italiaanse salade in een handomdraai!

Lees hier hoe u een heerlijke Italiaanse salade kunt maken!

Crêpes Suzette

Wat smaakt er nu nog beter bij dit koude winterweer als 4 uurtje als een lekker Crêpe Suzette

Peren in wijnsaus - dessert - 400 calorieën per persoon

Een overheerlijk dessert bestaande uit verse peren aangevuld met witte wijn.

Hoe maak je een kaasfondue?

Tips voor het maken van een kaasfondue.

Obatzda

Een heerlijk recept uit Beieren. Makkelijk zelf te maken.

Basis recept voor Pannekoeken

Standaard ingrediënten en bereidingswijze voor de altijd smakelijke pannekoeken

Zalm-Paprikataart

recept heerlijke Zalm-Paprikataart

Canneloni met kip

Heerlijke canneloni's met kip!

Traktaties voor een kinderfeestje

originele en leuke traktaties en tips voor school en kinderfeestjes

Zelf patat maken, zelf friet maken, hoe maak je de lekkerste zelfgemaakte patat

De lekkerste patat is nog altijd zelfgemaakte patat, lees hier hoe je de lekkerste patat zelf kunt maken.

Recept cocktails met aardbei

9 heerlijke cocktails met aardbei!

Zon gedroogde tomaten

zon gedroogde tomaten in olijfolie makkelijk zelf te maken

Makkelijk recept Kibbeling met Piri Piri Saus

Makkelijk recept Kibbeling met Piri Piri Saus voor iedereen die van Kibbeling houdt maar ook voor iedereen die van oosters eten houdt.

Tonijn met olijven en kappertjes

Een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen!

Bakken in vast of vloeibaar vet

Informatief artikel over het gebruik van vaste of vloeibare boter

Zalmfilet verpakt in ham of spek, hoofdgerecht

Zalmfilet verpakt in ham, een lekker gerecht, apart van smaak

Heerlijke Smoothie

Een heerlijk recept voor een heerlijke smoothie

Broodroosters door de jaren heen

Hoe broodroosters er vroeger uitzagen en hoe de vormgeveing door de jaren veranderde.

recept: flensjes met pruimencompote

Zo maakt u een heerlijk nagerecht: flensjes met pruimencompote.