Rode poon met cherrytomaatjes


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaans visgerecht!

Gesponsorde koppelingen

Laat uw vrienden verassen met deze heerlijke Italiaanse visgerecht! Bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

De rode poon is een straalvinnige vis uit de familie van ponen, orde schorpioenvisachtigen, die voorkomt in het noordoosten en het oosten van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. 

Triglie al pomodoro
Rode poon met cherrytomaatjes

Ingredienten

-500 g rode-poonfilet
-1 eetl olijfolie voor bakken en braden
-2 tenen knoflook, geplet
-200 g cherrytomaatjes, gehalveerd
-1/2 bosje peterselie, fijngesneden
-100 ml witte wijn
-zout

1. Verhit de olie in de pan en bak de knoflook even aan.
Voeg de tomaatjes en peterselie toe en roer goed door

2. Leg de visfilet erop, giet de wijn erbij en bestrooi met een beetje zout

3. Laat met het deksel op de pan en laat het ongeveer 10 minuten gaar worden.

(Dit gerecht werd ook gebruikt bij 'wie is de chef')


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Eenvoudige voorgerechten maken

Er zijn op internet vele recepten te vinden om voorgerechten te maken, maar waar vind ik het beste overzicht van recepten?

Kruutmoes maken

De bereidingswijze van kruutmoes op de ouderwetse manier

Elk pondje gaat door het mondje

Elk pondje gaat door het mondje.

Appelkoek bakken

maak zelf een appelkoek

Recept voor de lekkerste knoflookboter

Het beste recept voor de lekkerste klassieke natuurlijke verse knoflookboter.