Rode zee met onbewoond eiland (Tomatensoep)


Publicatie datum:

De tomatensoep die elk kind lust (Voorgerecht)

Gesponsorde koppelingen

Hier nog een recept seciaal voor kinderen die moeite hebben met het eten van andere dingen dit keer een tomatensoep die anders is dan de gewone uit blik. Ik zou zeggen probeer het en laat je kind of kinderen helpen in de keuken.

Bereidingstijd

ca. 30 minuten

 

Personen

4 personen

Benodigheden

750 gram verse tomaten of 1 groot blik tomaten op sap

1 eetlepel bakboter

1 uitje

wat verse peterselie en/of bieslook

1 blaadje laurier

ongeveer 1/2 liter bouillon

peper en zout

4 eetlepels zure room of creme frais

1 pistoletje wit

1 knoflookteentje

wat zachte smeerboter

4 soepkommen of diepe borden

1 grote hapjespan (gewone pan kan ook)

 

bereidingwijze

Was de tomaten en snijd ze in stukken. Schil en snipper het uitje en bak dat in de bakboter glazig. Doe de tomaten erbij of het blik tomaten op sap. Doe hier het blaadje laurier, de bouillon, en wat peper en zout bij. Snij de verse peterselie heel klein en doe dat er ook bij. Zelf vinden wij ook de bieslook er lekker door heen en als je dat ook wil snij daar dan ook wat van klein en doe het erbij. Gooi niet alles van de peterselie en/of de bieslook erdoor je hebt nog nodig voor de de afwerking.

Laat alles op een zacht vuurtje 20 minuten koken. In de tussentijd snij het pistoletje in plakjes en zorg dat je er minimaal 4 plakjes hebt de kontjes mogen de kinderen op knabbelen terwijl ze aan het helpen zijn. Neem de smeerboter en knijp daar het teentje knoflook in snij nog wat peterselie en/of bieslook klein een eetlepel vol van ieder ongeveer en roer het geheel goed door elkaar. Smeer de plakjes brood in met de boter en laat het even aan beide zijde onder de gril licht bruin worden en dan wat afkoelen.

Ondertussen is de soep bijna klaar neem de soep van het vuur en laat iets afkoelen doe het dan door een zeef en laat het weer even aan de kook komen na het zeven terwijl je blijft roeren. Terwijl je de soep roert zet de soepkommen of diepe borden even in een warme oven.

Neem de soepkommen uit de oven als ze warm zijn en doe daar de soep in verdelen leg op elke bord een lepel zure room in het midden en daarop het plakje brood. Besprekel het eilandje met nog wat gesneden peterselie en/of bieslook

Je kan het plakje brood er ook los bij serveren maar dat moet je zelf bekijken.

Veel plezier met het maken en eet smaakelijk


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 8
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Een heerlijke pastasalade!

Een heerlijk pastasalade voor in de zomer!

Tomaten salade met sperziebonen en Feta of Danish Blue

Een frisse, kleurige (vegetarische) salade die overal lekker bij is

Slowaakse kwaliteitswijnen

Slowaakse kwaliteitswijnen óók in Nederland te koop via Internet

Hoe maak je kruidenboter?

Origineel recept voor kruidenboter

recept - hapjes - borrelhapjes

Houdt u van borrelhapjes? Hier enkele receptjes.

Heerlijke tomatensalade 4-6 personen

Een makkelijke maar heerlijke tomatensalade.

Basisrisotto

Dit is een zeer eenvoudig en veelzijdig gerecht waarmee je zeker indruk maakt op gasten!

Pasta met zalm, paprika, sperziebonen en pijnboompitten

Pasta met zalm, paprika en sperzieboontjes

Dieet: Groenteschnitzel: 115 calorieën per persoon

Een heerlijke schnitzel met weinig calorieën en boordevol groentjes

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 2: thee zetten is een kunst

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is. Dit is het tweede deel van een korte reeks artikelen over Pu-Erh thee.

Zeebaarsfilets in broodkorst

recept te maken met oud brood.

Paddestoelen

Paddestoelen zijn in allerlei gerechten te gebruiken, van soep tot saus, van quiche tot vleesvervanger

Recept soezen

Recept soezen gevuld met banketbakkersroom

De lekkerste knolseldersoep

De lekkerste knolseldersoep, gemakkelijk te bereiden en zeer gezond!

Lekkere koude snelle wraps

Deze wraps zijn snel en gemakkelijk te maken en erg handig voor onderweg

Moeilijke eter (van peuter tot kleuter)

Help, mijn kind eet zeer slecht !!

Recept voor kip shoarma

Het maken van kip shoarma op een heerlijke simpele manier

Atjar ála

Zelfgemaakte Atjar is vele malen lekkerder dan de gekochte versie. En je kunt het van restjes groenten maken.

Aardappelen en Knolgewassen

Een artikel over de verschillende soorten aardappels en knolgewassen.

Aardbeiensorbet

Deze aardbeiensorbet is een ware streling voor je zintuigen, gezond en erg makkelijk om te maken. Een aanrader voor sorbetliefhebbers !

Nederlandse snelle appeltaart zonder boter

Een overheelijk appeltaartrecept met minder calorien die makkelijk en snel te bereiden is

Spinazietaart - recept - 310 calorieën per portie - groenteschotel

Het recept voor een spinazietaart welke slechts 310 calorieën bevat per portie.

Zelf croissanten maken, eigengemaakte croissants

De lekkerste croissantjes eet je in Frankrijk, maak nu zelf die heerlijke Franse croissants.

Recept koude kaastaart

Heerlijk recept voor een koude kaastaart

Tonijnsalade zoals het moet...

Hoe maak je nou heerlijk frisse tonijnsalade voor op stokbrood? Lees het hier...