thaise kip wokken met gember sjalotjes en kokos


Publicatie datum:

recept thaise kip lekker wokken/roerbakken

Gesponsorde koppelingen

makkelijk en simpel thaise kip wokken, een heerlijke gerecht uit de aziatische keuken 

                                 Thaise kip wokken/roerbakken

 

 benodigdheden 2 personen

 4 sjalotjes

 1 teentje knoflook

 1tl geraspte gemberwortel

 1,5 el arachideolie / pindaolie

 200 gr kippenborst / kipfilet

 1/2 groene chilipeper

 1rode of groene paprika

 20 gr kokos geraspt

 1 grote courgette

 1/2 tl kaneelpoeder

 1 el gemalen amandelen

 1/2 el oestersaus

 zout en peper

 

Was de paprika, sjalotjes,groene peper en courgette schoon onder koud water. Daarna fijn snijden. De pitjesverwijderen bij de paprika en groene peper. teentje knoflook fijnsnijden niet uitpersen.De kippenborst van botjes en ander onevenheden ontdoen en dan in stukkjes snijden.

Wok op het vuur en de arachideolie / pindaolie verhitten tot het gaat walmen. Doe de kip in de pan en strooi er tijdens het roeren van de kip een beetje peper en zout over. wok een minuut of 4 door. Voeg de sjalotjes, knoflook, groene peper en de gember toe aan de kip. Wok dit al roerende 2 a 3 minuutjes mee. Voeg nu de paprika en decourgette toe en wok dit ongeveer 1 min. Voeg al roerende de amandelen, kaneel de oestersaus en kokos toe en laat dit nog zo ongeveer 1 min wokken. Breng het eventueel verder op smaak door peper en zout toe te voegen.

 

 Tipom te onthouden

 kokos kunt u in de supermarkt vinden en word vaak als

 santen verkocht. Geeft bij veel aziatische gerechten een

 volle en rijke smaak

 

                                        Eet Smakelijk


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Sauzen: Karamelsaus

Een pittig receptje voor een lekkere Karamelsaus?

Limoen-ricottacake

Een heerlijk Italiaanse limoen-ricottacake!

Oranje boven! Een gezond Koninklijk cakeje

Oranjecake met worteltjes

Krab - basisbereiding - tips en weetjes

Een verse krab, hoe begin je eraan? De basisbereiding voor krab op een eenvoudige manier gebracht.

Hamschijven met peterselieboter - ovengerecht

Een receptje dat misschien wel iets meer tijd nodig heeft, maar de hamschijven met peterselieboter zijn toch wel die moeite waard.

Mosselen met roomsaus - recept - visgerecht

Recept voor de bereiding van mosselen in roomsaus voor 4 à 6 personen

Sajur spruitjes of gebakken spruitjes

Een indonesisch recept met spruiten

Recept cocktails met aardbei

9 heerlijke cocktails met aardbei!

Afvallen voor dummies

Hoe kan je afvallen zonder veel hongergevoel?

Avocado-feta wraps

recept voor avocado-feta wraps

Alcohol bij minderjarigen

Alcoholgebruik bij minderjarigen

Pasta genovese

Een simpele en makkelijk gerecht om pasta te maken!

Gekarameliseerde witlof stronken

gekarameliseerde witlof, heerlijk bijgerecht en snel klaar.

Falafel: Wat is het en hoe maak je het?

In dit artikel leer je wat falafel precies is en hoe je het thuis zelf kan maken

Recept: Lekkere Ovenfrietjes

Recept: Heerlijke, gezonde ovenfrietjes

Leren bier drinken in 1 minuut!

Hoe kan je iemand ervan overtuigen dat bier lekker is!

Granita di caffè

Zo maak je zelf de heerlijkste nagerecht!

Gevulde Braadworst

Een variatie op de bekende braadworst

Cupcakes

Alles over de cupcakes en waar je kunt oefenen om ze te maken.

Hoe maak je paella?

Beschrijving van paella inclusief recept

Waar komen de hete sauzen vandaan

Hete sauzen kennen een lange geschiedenis, lees hier hoe en wat.

Soto Ajam ( Indonesisch )

Indonesische soep

Recept - lamsvlees in marjoleinsaus - vleesgeriecht

Een overheerlijk vleesgerecht, lamsvlees in marjoleinsaus, aangevuld met verschillende groentjes

Gratinschotel met spek

Een heerlijke gratinschotel waar niet veel werk aan is!

Heerlijke Griekse soepen

Vier recepten voor traditionele Griekse soepen.