Romige aspergetaart


Publicatie datum:

Een heerlijk romige aspergetaart met sinaasappel!!

Gesponsorde koppelingen

Een heerlijk vegetarisch gerecht voor in de lente en al binnen 20/40 minuten klaar!

Gesponsorde koppelingen

Aspergetaart
Voor 4 personen
Energie per portie
-  415 kcal
- Eiwit 17 g
- Vet 28 g
- Koolhydraten 21 g

ingredienten

- 6 plakjes bladerdeeg (kant-en-klaar, diepvries)
- 400 g kleine, groene asperges, onderkant verwijderd
- rasp van 1 (onbespoten) sinaasappel
- partjes van 1 sinaasappel (sap tijdens pellen opvangen)
- 1 ei 4 el crème fraîche
- zout, peper
- olijfolie
- gemalen pepers

1. Blancheer de asperges 5-10 min (afhankelijk van de dikte) in gezouten water. Giet af en dompel ze onmiddellijk in koud water. Dep droog met keukenpapier.

2. Verwarm de oven voor op 210°C.

3. Rol het deeg uit tot 1 lap, bestuif het met bloem en vouw het tot een rechthoek van 50x20 cm. Maak de randjes nat en vouw ze iets naar binnen. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

4. Klop het ei met de crème fraîche. Voeg zout, peper en wat (opgevangen) sinaasappelsap toe.Verdeel de asperges en sinaasappelpartjes over de taart, schep het eimengsel en de sinaasappelrasp erover.

5. Besprenkel zuinig met olijfolie, zet in de oven en bak in 20 min goudbruin.

TIP
Ook lekker met courgette ipv asperges. Snij 2 courgettes in blokjes, bak ze van tevoren aan in een beetje olijfolie en verdeel ze over de taart


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Lekker en simpel - Tomatensoep met heel veel verstopte groenten

Hoe krijg je kinderen aan de groente?

Serveer een High tea

Verras je vrienden en familie met een originele, zelfgemaakte High Tea.

Appel Cake

Zelf een appel cake bakken

Soda club

Soda Club biedt ons een oplossing om de afval van drankverpakkingen te vermijden. Lees hier hoe je deze niet moet gebruiken.

Tonijn met olijven en kappertjes

Een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen!