Romige aspergetaart


Publicatie datum:

Een heerlijk romige aspergetaart met sinaasappel!!

Gesponsorde koppelingen

Een heerlijk vegetarisch gerecht voor in de lente en al binnen 20/40 minuten klaar!

Gesponsorde koppelingen

Aspergetaart
Voor 4 personen
Energie per portie
-  415 kcal
- Eiwit 17 g
- Vet 28 g
- Koolhydraten 21 g

ingredienten

- 6 plakjes bladerdeeg (kant-en-klaar, diepvries)
- 400 g kleine, groene asperges, onderkant verwijderd
- rasp van 1 (onbespoten) sinaasappel
- partjes van 1 sinaasappel (sap tijdens pellen opvangen)
- 1 ei 4 el crème fraîche
- zout, peper
- olijfolie
- gemalen pepers

1. Blancheer de asperges 5-10 min (afhankelijk van de dikte) in gezouten water. Giet af en dompel ze onmiddellijk in koud water. Dep droog met keukenpapier.

2. Verwarm de oven voor op 210°C.

3. Rol het deeg uit tot 1 lap, bestuif het met bloem en vouw het tot een rechthoek van 50x20 cm. Maak de randjes nat en vouw ze iets naar binnen. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

4. Klop het ei met de crème fraîche. Voeg zout, peper en wat (opgevangen) sinaasappelsap toe.Verdeel de asperges en sinaasappelpartjes over de taart, schep het eimengsel en de sinaasappelrasp erover.

5. Besprenkel zuinig met olijfolie, zet in de oven en bak in 20 min goudbruin.

TIP
Ook lekker met courgette ipv asperges. Snij 2 courgettes in blokjes, bak ze van tevoren aan in een beetje olijfolie en verdeel ze over de taart


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Welke koffie past bij jou?

Houd je van echte espresso, pads, zelf opgegoten koffie? Welke maling van de bonen vind je het lekkerst ? vers gemalen, voorgemalen of in senseo-pads ? wat maakt het eigenlijk uit? En wat kost het ?

De Bierpad

Na de koffiepads is er een nieuw fenomeen: De Bierpad.

Spaanse omelet

Hoe maak ik een Spaanse omelet?

Snel pikant wokgerechtje

in weinig tijd lekker en gezond eten

Alcohol bij minderjarigen

Alcoholgebruik bij minderjarigen