Runderragoût op Griekse wijze


Publicatie datum:

Een simpele bereidingswijze voor een Griekse runderragoût.

Gesponsorde koppelingen

Geef een Grieks tintje aan je runderragoût en volg het eenvoudige receptje op. Superlekker!!!

- 500 g in dobbelstenen gesneden runderlappen
- 5 eetlepels slaolie
- 4 middelgrote gesnipperde uien
- 2 teentjes knoflook (uit de knijper)
- een mespuntje kruidnagelpoeder
- 2 worteltjes (in plakjes gesneden)
- 2 stengels bleekselderij (in stukjes gesneden)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels boter
- 2 dl droge rode wijn
- peper
- zout

Het vlees drogen in keukenpapier. Nadat de olie verwarmd is bak je daarin het vlees, dit onder regelmatig omdraaien, zodanig het rondom bruin wordt.

Op het laatste ogenblik fruit je de knoflook en de ui even mee. Dan voeg je het kruidnagelpoeder toe.

Doe de wortel en de selderij in de pan met de tomatenpuree en de boter.

Draai het vlees regelmatig om en voeg de wijn met kleine hoeveelden langst de rand van de pan toe aan het vlees.

Voeg peper en zout en 2 en halve dl kokend water toe.

Sluit de pan zodra de vloeistof kookt en zet het geheel op een klein vuurtje.

Terwijl je het vlees af en to omdraaid, laat je het in ongeveer een 2 uur zacht worden. Indien nodig verleng je uiteraard de stooftijd.

Op het einde kruid je bij naar eigen smaak met peper en zout.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Deze lasagna lust iedereen!

Altijd prijs lasagna in 3 stappen

Recepten met pastinaak

Soep en puree van pastinaak

Ontbijten! Een goed begin van de dag.

Ontbijten is een belangrijk onderdeel van de dag. Helaas wordt het ontbijt nog steeds door veel mensen overgeslagen.

Escargots op Bourgondische wijze

Hierbij vind je het recept om escargots op Bourgondische wijze klaar te maken. Een receptje dat absoluut niet veel tijd in beslag neemt (tussen de 15 à 20 minuten)

Zeebaarsfilets in broodkorst

recept te maken met oud brood.

‘Verborgen’ calorieën

Verborgen calorieen in voedsel

De beste frituurolie, de goedkoopste frituurolie

Wat is frituurolie? Wat is de beste frituurolie? Wat is de goedkoopste frituurolie?

Pittige zuurkoolschotel

Recept voor een heerlijke zuurkoolschotel

Heerlijke wrap

Een overheerlijk recept voor een wrap die bovendien snel klaar is!

Stamppot Mei raap

Ik wil jullie kennis laten maken met een knolgewas die nu in de winkel ligt. Je kunt de Mei raap als salade gebruiken of een soep, maar ook stoven, bakken, poffen, koken en zelfs frieturen

Gehaktballen

Gehaktballen op de ouderwetse wijze bereid

Blote billetjes in het gras, Blote meisjes in het groene gras

Blote kontjes in het groene gras is lekkere gezonde Hollandse kost en nog heel makkelijk klaar te maken ook.

Crostini met gemarineerde zalmforel

Crostini met gemarineerde zalmforel

Wijn in Nederland

Wijn in Nederland

recept: citroenlimonade (zonder alcohol)

Een cocktail voor de kinderen: citroenlimonade!

Creatief met wraps

Drie variaties: gevuld met kip, zalm of gehakt.

Tonijn met olijven en kappertjes

Een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen!

Wat is het geheim van het succes van Amstel Radler?

Voor heel veel jongens is bierdrinken stoer en Amstel Radler voor watjes. Toch is Amstel Radler een succes. Wat is het geheim van het succes van Amstel Radler?

Wat is het verschil tussen abdij en trappistenbier

Alle trappistenbier is in principe een adbijbier maar niet elk abdijbier is trappistenbier.

Griekse gehaktschijven

Recept Griekse gehaktschijven

Pasta met zalm, paprika, sperziebonen en pijnboompitten

Pasta met zalm, paprika en sperzieboontjes

Wervelkoek

Wervelkoek

Hoe kun je lekker koken met insecten, maden en wormen?

Steeds meer wetenschappers zijn het er over eens, insecten, maden en wormen worden in de toekomst de belangrijkste vleesvervangers. Hoe kun je deze lekker bereiden.

Atjar ála

Zelfgemaakte Atjar is vele malen lekkerder dan de gekochte versie. En je kunt het van restjes groenten maken.

Zomerse frisse pasta salade met limoen

Pasta salade met limoen olijfolie, verse basilicum en oregano