Rundvleesschotel met kaas uit de oven


Publicatie datum:

Een stevige ovenschotel met rundvlees en verse groenten

Gesponsorde koppelingen

Een stevige ovenschotel waar allerlei groenten in kunnen, een welkome maaltijd na een koude winterse dag. Helemaal naar eigen smaak te maken door de groenten te variëren. Een gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Turkse keuken, voor 4 personen.

Gesponsorde koppelingen

Nodig:

grote schaal of kom (om alle ingrediënten te mengen)

steelpannetje

koekenpan (of wok) met anti-aanbaklaag

spatel

scherp (vlees)mes en snijplank

ovenschaal / braadslede die in de oven kan

Ingrdiënten:

500 gram rundvlees

500 gram groenten (prei, champignons, broccoli, paprika, courgette, aubergine en ui)

2 eetlepels kaneel

4 eetlepels suiker

4 eetlepels (olijf)olie

250 ml bouillon (kan van een half blokje)

250 gram (geraspte) kaas

Bereiding:

Snijd het vlees in kleine stukjes en doe de kaneel, suiker en (olijf)olie erbij. Dit goed roeren en minimaal 30 minuten laten staan voordat de maaltijd verder bereid wordt.

Groenten kleinsnijden en de bouillon maken.

Bak of wok het vlees (zónder toevoeging van boter of olie) rondom bruin.

Doe de groenten erbij, schep het goed door elkaar en voeg de bouillon toe. Laat het op een laag pitje stoven, tussen de 30 en 45 minuten lang.

*Extra: Na het stoven, het gerecht in een ovenschaal / braadslede doen en rijkelijk met een pittige kaas bestrooien / bedekken. (kan ook met geraspte kaas) Op 200 graden, 30 minuten lang.

Tip:

Rijst is de beste begeleider van dit gerecht, zodat de smaak van het vlees volledig tot zijn recht kan komen.

Een frisse salade erbij (ook te vinden op Foobie) en /of appelmoes voor de kinderen en de maaltijd is compleet.

Bij deze maaltijd past (eventueel) een krachtige rode wijn omdat het gerecht zelf ook een volle krachtige smaak heeft.

*Extra: de groenten zijn ook gewassen en gesneden (uit allerlei windstreken) te koop, hier is mee te variëren.

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Wokgerechten: Zalm met groenten

Heerlijke zalm met groentjes bereidt in de wok

Recepten voor de blender

diverse heerlijke en gezonde recepten voor de blender

Hoe maak je een voorgerecht met eendenborstfilet

Eendenborstfilet met cranberry's en groene pesto

Gepocheerde peren met marsala en zabaglione

Een heerlijk Italiaans nagerecht!

Garnalencocktail

Een makkelijk recept voor een heerlijke garnalencocktail.