Salade frutti di mare


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaanse salade met zeevruchten!

Gesponsorde koppelingen

Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in met deze heerlijke salade met zeevruchten en verse yoghert! Bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

Salade frutti di mare

Een heerlijke snelle maaltijd uit de zee die er bovendien erg feestelijk uitziet. In de diepvries vind je kant-en-klare gemengde zeevruchten, maar je kunt ook kijken wat de visboer heeft en daar een keuze uit maken. Neem liefst verse tagliatelle, die is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens sneller klaar dan gedroogde.

Ingredienten

-500 G zeevruchten (diepvries) ontdooid
-250 G penne
-1 eetl olijfolie voor bakken en braden
-2 eetl yoghert
-2 eetl olijfolie extra vierge
-1 eetl balsamicoazijn
-1 eetl peterselie, fijngesneden
-2 lenteuitjes in ringetjes
-versgemale peper

1. Kook de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe  over in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat de pasta goed uitlekken´en afkoelen

2. Verhit de olie in een pan en bak de zeevruchten in ongeveer 3 minuten gaar. Laat afkoelen

3. Klop een dressing van de yoghert, olijfolie, balsamicoazijn en peterselie en breng op smaak met peper.

4. Schep de pasta, zeevruchten, lente-ui en dressing goed door elkaar.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Echte pizza op een stoeptegel!

Perfecte pizza maak je gewoon thuis op een stoeptegel! Even lekker als van de pizzeria, maar veel goedkoper!

Kipfilet met knoflookboter

koolhudraatarm gerecht met kipfilet

Griekse tzatziki saus

Tzatzikisaus, een lekkere frisse saus/salade bij het gekruide vlees

Broccolli uit de wok

Brocolli maar dan weer anders

Gebraden Haas

Recept voor gebraden haas