Salade frutti di mare


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaanse salade met zeevruchten!

Gesponsorde koppelingen

Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in met deze heerlijke salade met zeevruchten en verse yoghert! Bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

Salade frutti di mare

Een heerlijke snelle maaltijd uit de zee die er bovendien erg feestelijk uitziet. In de diepvries vind je kant-en-klare gemengde zeevruchten, maar je kunt ook kijken wat de visboer heeft en daar een keuze uit maken. Neem liefst verse tagliatelle, die is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens sneller klaar dan gedroogde.

Ingredienten

-500 G zeevruchten (diepvries) ontdooid
-250 G penne
-1 eetl olijfolie voor bakken en braden
-2 eetl yoghert
-2 eetl olijfolie extra vierge
-1 eetl balsamicoazijn
-1 eetl peterselie, fijngesneden
-2 lenteuitjes in ringetjes
-versgemale peper

1. Kook de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe  over in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat de pasta goed uitlekken´en afkoelen

2. Verhit de olie in een pan en bak de zeevruchten in ongeveer 3 minuten gaar. Laat afkoelen

3. Klop een dressing van de yoghert, olijfolie, balsamicoazijn en peterselie en breng op smaak met peper.

4. Schep de pasta, zeevruchten, lente-ui en dressing goed door elkaar.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Halvarine, margarine of roomboter

Een informatief artikel over het gebruik van boter op brood.

Scampi's in een pikant tomaten-groentensausje, met tagliatelli

Een lekker recept op te dienen als voorgerecht zonder tagliatelli's of als hoofdgerecht met tagliatelli's

Kip met rijst en ananas

Een heerlijk oud familierecept met kip

Hoe maak je simpel een Italiaanse visschotel

Vis met een kruidige en gevulde Italiaanse saus

Recept: Kipnuggets

Recept voor heerlijke kipnuggets