Salade frutti di mare


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaanse salade met zeevruchten!

Gesponsorde koppelingen

Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in met deze heerlijke salade met zeevruchten en verse yoghert! Bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

Salade frutti di mare

Een heerlijke snelle maaltijd uit de zee die er bovendien erg feestelijk uitziet. In de diepvries vind je kant-en-klare gemengde zeevruchten, maar je kunt ook kijken wat de visboer heeft en daar een keuze uit maken. Neem liefst verse tagliatelle, die is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens sneller klaar dan gedroogde.

Ingredienten

-500 G zeevruchten (diepvries) ontdooid
-250 G penne
-1 eetl olijfolie voor bakken en braden
-2 eetl yoghert
-2 eetl olijfolie extra vierge
-1 eetl balsamicoazijn
-1 eetl peterselie, fijngesneden
-2 lenteuitjes in ringetjes
-versgemale peper

1. Kook de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe  over in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat de pasta goed uitlekken´en afkoelen

2. Verhit de olie in een pan en bak de zeevruchten in ongeveer 3 minuten gaar. Laat afkoelen

3. Klop een dressing van de yoghert, olijfolie, balsamicoazijn en peterselie en breng op smaak met peper.

4. Schep de pasta, zeevruchten, lente-ui en dressing goed door elkaar.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Wijn voor beginners

Een beetje meer informatie over (het drinken van) wijn.

Hoe kan ik het beste groenten invriezen

Verse groenten invriezen in porties, ideaal bij onverwacht (eet)bezoek

Vegetarische spinazieflapjes uit de oven

Lekkere vegetarische spinazieflapjes uit de oven!

Homemade cheesecake zoals je hem nog nooit zelf gebakken hebt

Recept voor een onweerstaanbare cheesecake waar je trots op kunt zijn

Cake met Engelse tint

Hoe maak je een Engelse cake?