Saotosoep maken


Publicatie datum:

Hoe maak ik lekkere saotasoep?

Gesponsorde koppelingen

Wat heb ik nodig om saotosoep te maken?

  • 3 liter water
  • ½ kg. kipfilet
  • 2 salamblaadjes
  • 1 citroengras
  • 1 ui
  • 4 stukjes laos (1 cm)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 pak witte vermicelli
  • 200 gr. taugé
  • 4 takjes selderij (soepgroente)
  • gebakken uitjes
  • olie
  • zout
  • zwarte peper
  • 5 bouillonblokjes naar smaak
  • 1 pak dunne aardappelstokjes
  • 6 pimentkorrels.
Gesponsorde koppelingen

Hoe maak ik saotosoep:

3 liter water aan de kook brengen in een grote pan en de salamblaadjes. Daarna de fijngesneden knoflook en ui, de sereh, bouillonblokjes, pimentkorrels, 1 tak soepgroente en de stukken laos toevoegen. Hiervan in 1 uur een bouillon trekken. De bouillon op smaak afmaken met bouillonblokjes.

De kip schoonmaken, uitkoken en goed laten uitlekken. Daarna deze in hete olie bakken, laten afkoelen en uitpluizen.

De witte vermicelli in stukjes knippen en in olie bakken. De taugé even opkoken en gelijk afgieten.

In elke soepkom doen: 1 eetl. taugé, wat gebakken witte vermicelli, 1 eetl. aardappelstokjes, 1 eetl. kip, gebakken uitjes, fijngesneden selderij. De hete soep hierover doen en evt. 1 theelepel gekruide ketjap erdoor roeren. Eventueel nog wat rijst erbij en eten maar....


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 64
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Spinazieschotel met gebakken aardappelen - 670 calorieën per persoon

Het recept voor een spinazieschotel met aardappelen, een stevige maaltijd en door vele geliefd.

Gevulde Braadworst

Een variatie op de bekende braadworst

Luchtige en slanke pannenkoeken

Hou je erg van pannenkoeken, maar wil je wel op de lijn letten? Maak deze heerlijke luchtige pannenkoekjes!

Hoe maak je kip in wijnsaus

Een hoofdgerecht van kip in wijn bereid, voor 4 personen,

Gehaktballen

Gehaktballen op de ouderwetse wijze bereid