Sauzen: Karamelsaus


Publicatie datum:

Een pittig receptje voor een lekkere Karamelsaus?

Gesponsorde koppelingen

Een eenvoudig receptje voor het maken van een lekkere Karamelsaus.

- 200 g suiker
- 1/2 liter melk
- 2 en halve eetlepel custardpoeder
- 1 zakje vanillesuiker

Neem een vleespan of een pan met een dikke bodem en doe de suiker erin. Laat de suiker, terwijl je hem regelmatig omschudt, kastanjekleurig worden.

Ondertussen zet je een half kopje water klaar.
Leg een deksel schuin op de pan en giet langzaam, maar pas op voor de stoom, het water over deksel van de pan. Om de suiker te doen oplossen giet je er ook het grootste gedeelte van melk bij.

Met de rest van de melk, roer je van het custardpoeder en de vanillesuiker een papaje. Dit giet je in 1 keer, terwijl je goed blijft roeren, bij de kokende melk en blijf roeren totdat je een gladgebonden saus krijgt.

Als je de saus koud gaat gebruiken, blijf je af en toe in de saus roeren zodanig je geen vel over je saus krijgt.
Tip: als de saus wat afgekoeld is na regelmatig roeren, kan je er ook wat suiker over strooien. De suiker zal smelten en voorkomt velvorming.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Lasagne met broccoli champignons en mosterd-kaassaus

Variatie op de traditionele lasanga

IJs van Co in Hoenderlo, het lekkerste ijs van Nederland.

Voor dagelijks vers ambachtelijk bereid vanille-ijs ga je naar IJs van Co in Hoenderlo.

Makkelijk recept Kibbeling met Piri Piri Saus

Makkelijk recept Kibbeling met Piri Piri Saus voor iedereen die van Kibbeling houdt maar ook voor iedereen die van oosters eten houdt.

Hoe maak je Broccoli soep:

Broccolisoep voor 4 personen met variatie-mogelijkheden

Surinaams eten

Tomatensardien met rijst en snijbonen

Heerlijke Smoothie

Een heerlijk recept voor een heerlijke smoothie

Gevulde appeltjes van oranje (Toetje)

gevulde sinasappel koud geserveerd

Aardbeienkerstmannetjes

Een recept voor het maken van kerstmannetjes van aardbeien en slagroom

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 3: Soorten Pu-Erh thee, opslag en bewaren

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is. Dit is het derde en laatste deel van een korte reeks artikelen over Pu-Erh thee.

Exotisch kipgerecht met aardappelen

Een heerlijk kipgerecht met exotische smaken uit Marokko.

Gevulde wraps

een snel en gemakkelijk recept dat erg lekker is.

Het kweken van eigen groente in de moestuin

De moestuin hoeft niet groot te zijn om heerlijke groenten te kunnen kweken

Chocola en je karakter

Verband tussen chocola en jouw karaktereigenschappen?

Tajine, gebruik en recepten

Een tajine is een stoofpot uit Noord-Afrika.

Heerlijke asperges!

Heerlijke asperges met eieren en ham!

Kun je goedkoop stoned worden van tomatenketchup?

Dat je goedkoop stoned kunt worden van wilde sla en wilde paddenstoelen is bekend maar kun je ook goedkoop stoned worden van tomatenketchup?

Appeltaart

Lekkere zelfgemaakte appeltaart voor verjaardagen of zomaar.

Baby voeding - de Rapley methode

door baby geleid spenen

Sushi serveren

Leer zelf sushi maken.

Hoe maak je Courgette - Preisoep:

Courgette - Preisoep voor 2 personen

Wat is het geheim van het succes van Amstel Radler?

Voor heel veel jongens is bierdrinken stoer en Amstel Radler voor watjes. Toch is Amstel Radler een succes. Wat is het geheim van het succes van Amstel Radler?

Zelf espresso maken, de beste espressoapparaten

Lees hier hoe je zelf de lekkerste espresso kunt maken, overzicht van de beste espressoapparaten.

Het geheime recept van Coca Cola ontrafelt.

Eindelijk, na meer dan 130 jaar, is het geheime recept van Coca Cola ontrafelt.

Eenvoudig recept voor een lekker mosseltje, lekkere mosselen

Lees hier hoe je eenvoudig een lekker mosseltje klaar kunt maken.

creatief koken voor kinderen

Voeding voor kinderen is enorm belangrijk, maar het is niet altijd simpel om ze gezond te laten eten. Door creatief te zijn met voeding, hun zintuigen te laten prikelen berijk je soms veel!