Sauzen: Karamelsaus


Publicatie datum:

Een pittig receptje voor een lekkere Karamelsaus?

Gesponsorde koppelingen

Een eenvoudig receptje voor het maken van een lekkere Karamelsaus.

Gesponsorde koppelingen

- 200 g suiker
- 1/2 liter melk
- 2 en halve eetlepel custardpoeder
- 1 zakje vanillesuiker

Neem een vleespan of een pan met een dikke bodem en doe de suiker erin. Laat de suiker, terwijl je hem regelmatig omschudt, kastanjekleurig worden.

Ondertussen zet je een half kopje water klaar.
Leg een deksel schuin op de pan en giet langzaam, maar pas op voor de stoom, het water over deksel van de pan. Om de suiker te doen oplossen giet je er ook het grootste gedeelte van melk bij.

Met de rest van de melk, roer je van het custardpoeder en de vanillesuiker een papaje. Dit giet je in 1 keer, terwijl je goed blijft roeren, bij de kokende melk en blijf roeren totdat je een gladgebonden saus krijgt.

Als je de saus koud gaat gebruiken, blijf je af en toe in de saus roeren zodanig je geen vel over je saus krijgt.
Tip: als de saus wat afgekoeld is na regelmatig roeren, kan je er ook wat suiker over strooien. De suiker zal smelten en voorkomt velvorming.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Wat is het verschil tussen abdij en trappistenbier

Alle trappistenbier is in principe een adbijbier maar niet elk abdijbier is trappistenbier.

Recept voor gevulde eieren

Recept voor gevulde eieren

Vegetarische witlofschotel uit de oven

Heerlijke witlofschotel zonder vlees, snel en makkelijk.

Spinazie a la crème

Makkelijk te bereiden vegetarisch recept met spinazie

Medaillons van kalfsoester of varkenshaas in een thaise zoetzure saus.

Kalfsoester op thaise wijze