Sauzen: Normandische saus


Publicatie datum:

Niets lekkerder dan een goede Normandische saus bij de vis.

Gesponsorde koppelingen

Het recept van de algemeen bekende lekkere vissaus: Normandische saus. Geen vis komt lekkerder op tafel dan die vis die overgoten is met Normandische saus.

- rauwe vis of enkele goed gewassen visgraten
- een paar takjes peterselie
- 1à 2 grofgesneden uien
- een stukje gesnipperde wortel
- 2 gekneusde korrels peper
- zout
- 100 g panklare champignons
- 80 g boter
- 1/2 bouillonblokje
- 40 g bloem
- 1/8 l slagroom
- 2 eierdooiers
- 4 eetlepels droge witte wijn
- enkele druppels citroensap
- peper uit de molen

Voeg de rauwe vis, peterselie, de ui, de wortel, de peperkorrels en het zout in een pan met 2 en halve deciliter water en breng deze langzaam aan de kook. Laat de vloeistof in een gesloten pan gedurende 10 minuten koken en giet dan de bouillon door de zeef.

Snij de champignons in groffe stukken overlangs door. In de helft van de boter laat je de champignons dan gedurende 5 minuten smoren. Doe dan het bouillonblokjemet de 2 dl water kokend water bij de champignons en laat deze 5 minuten sudderen.

Zet de zeef op de kom, giet de champignons in de zeef en voeg de visbouillon bij het champignonnat.

De rest van de boter laat je smelten en iets kleuren, daarna voeg je er de bloem aan toe en maak je er met de gemengde vloeistof een gladgebonden saus van.

Laat de bloem goed gaar worden; klop de room met de eierdooiers en de wijn glad en roer dit tot een papje onder zeer goed kloppen door de saus.

Naar eigen smaak voeg je er het citroensap, de peper en het zout eraan toe.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Drie-in-de-pan

Hoe kun je zelf drie-in-de-pan maken?

Recept: Lasagne met courgettebladen

Een supergezond recept voor lasagne! In dit gerecht wordt de pasta vervangen door plakjes courgette.

Kabouterhuisjes Soep (Champignonsoep)

Een champignonsoepje waar je de vingers bij aflikt

Het recept voor de lekkerste chocolade brownies!

De lekkerste chocolade brownies kunt u nu zelf maken!

snelle pasta met tonijn

Recept om een lekkere snelle pasta te maken.

Heerlijke Hollandse appeltaart met een eigen swing

Het beste recept voor heerlijke hollandse appeltaart met gember.

Provencaals recept 'Snijbiet op grootmoeders wijze'

Een heerlijke bereiding van een vergeten groente.

Italiaanse penne uit de oven

Pasta-ovenschotel

Runderragoût op Griekse wijze

Een simpele bereidingswijze voor een Griekse runderragoût.

Chocolade en aardbeien roomijs

diverse recepten voor zelfgemaakt ijs in de ijsmachine

Heerlijke Smoothie

Een heerlijk recept voor een heerlijke smoothie

Chinese tomaten soep

Chinese tomaten volgens tradioneel recept

Gevulde wraps

een snel en gemakkelijk recept dat erg lekker is.

Makkelijk Marokkaans recept: Marokkaanse gehaktballetjes (kefta)

Heerlijke Marokkaanse gehaktballetjes

Aardappelen

Een beschrijving van de belangrijkste groente ter wereld

Romige aspergetaart

Een heerlijk romige aspergetaart met sinaasappel!!

Zalmfilet verpakt in ham of spek, hoofdgerecht

Zalmfilet verpakt in ham, een lekker gerecht, apart van smaak

Vegetarische witlofschotel uit de oven

Heerlijke witlofschotel zonder vlees, snel en makkelijk.

penne met broccoli en spek

Maak een overheerlijke pasta met broccoli en spek in minder dan 15 minuten

Zelfgemaakte vissoep!

Heerlijke vissoep in een paar stappen!

Recept appeltaart

Recept appeltaart op grootmoeders wijze

Een overzicht van de bekendste cocktails met ingrediënten

Hie vind je een lijst van de meest voorkomende cocktails met telkens de ingrediënten

Kaashapjes

een heerlijk hapje gemaakt van kaas en bovendien is het laag in calorieen

Een lekkere en vers gemaakte pasta saus

Een lekkere verse pastasaus maken is heel simpel en veel lekkerder dan uit een pakje..

Lamsrib met rozemarijn en ansjovis

Een heerlijk Italiaans stuk vlees binnen 30 minuten klaar!