Sauzen: Normandische saus


Publicatie datum:

Niets lekkerder dan een goede Normandische saus bij de vis.

Gesponsorde koppelingen

Het recept van de algemeen bekende lekkere vissaus: Normandische saus. Geen vis komt lekkerder op tafel dan die vis die overgoten is met Normandische saus.

- rauwe vis of enkele goed gewassen visgraten
- een paar takjes peterselie
- 1à 2 grofgesneden uien
- een stukje gesnipperde wortel
- 2 gekneusde korrels peper
- zout
- 100 g panklare champignons
- 80 g boter
- 1/2 bouillonblokje
- 40 g bloem
- 1/8 l slagroom
- 2 eierdooiers
- 4 eetlepels droge witte wijn
- enkele druppels citroensap
- peper uit de molen

Voeg de rauwe vis, peterselie, de ui, de wortel, de peperkorrels en het zout in een pan met 2 en halve deciliter water en breng deze langzaam aan de kook. Laat de vloeistof in een gesloten pan gedurende 10 minuten koken en giet dan de bouillon door de zeef.

Snij de champignons in groffe stukken overlangs door. In de helft van de boter laat je de champignons dan gedurende 5 minuten smoren. Doe dan het bouillonblokjemet de 2 dl water kokend water bij de champignons en laat deze 5 minuten sudderen.

Zet de zeef op de kom, giet de champignons in de zeef en voeg de visbouillon bij het champignonnat.

De rest van de boter laat je smelten en iets kleuren, daarna voeg je er de bloem aan toe en maak je er met de gemengde vloeistof een gladgebonden saus van.

Laat de bloem goed gaar worden; klop de room met de eierdooiers en de wijn glad en roer dit tot een papje onder zeer goed kloppen door de saus.

Naar eigen smaak voeg je er het citroensap, de peper en het zout eraan toe.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Zelf borrelhapjes maken

5 makkelijke recepten voor heerlijke borrelhapjes.

Peren met chocolade saus

een heerlijk desert voor na een heerlijke maaltijd en makkelijk te maken.

Heerlijke recepten met bladerdeeg

Recepten waarin bladerdeeg verwerkt is

Toscaanse broodsalade (Panzanella)

Een smaaksensatie voor je mond!

Gemarineerde lamsvleesspiesjes

Gemarineerde lamsvleesspiesjes

Tomaat-mozzarellatorentje

Een heerlijk insalata caprese! Binnen een paar stappen heeft u een Italiaans tomaat-mozzarellatorentje!

Kaastaart

overheerlijke, smeuïge kaastaart klaar in amper 20 minuten

recept: snelle, makkelijke en lekkere pasta!

een heerlijk zomers koud pastagerecht, gemaakt in een handomdraai!

Mexicaans recept voor de liefhebbers: Nachos met salsa

Dit artikel geeft goed weer hoe je het beste Nachos met salsa kunt bereiden.

Waarom lightproducten ongezond zijn

Dietisten raden vaak lightproducten aan, maar deze producten zijn nog slechter voor je gezondheid dan normale producten

Je eigen McFlurry bereiden!

Ben jij stiekem ook zo fan van de McFlurry? Leer nu om er thuis zelf eentje te maken!

Gebraden haas met roomsaus

Een heerlijk hoofdgerecht!

Crostini met gemarineerde zalmforel

Crostini met gemarineerde zalmforel

Romige aspergetaart

Een heerlijk romige aspergetaart met sinaasappel!!

Wokgerecht: Roergebakken runderfilet

Een uitzonderlijk lekker wokgerechtje met runderfilet

Heerlijke appeltaart met een crunchy bodem

Appeltaart met noten en krokante bodem van bastognekoeken

Gevulde dadels met amandelmelk

Gevulde dadels met amandelmelk

Echte Zuid Franse Bouillabaisse het klassieke recept.

Heerlijke klassieke vissoep mooi zomer gerecht makkelijk en snel klaar

Olijftapenade (zonder poespas)

De meest overheerlijke olijftapenade vind je hier! Lees dit artikel en ga ermee aan de slag...

Welke E nummers zijn Haram?

E nummers met beschrijving waarom zij

Beef Pot Roast

Traditioneel Filippijns stoofgerecht

pompoensoep

lekkere soep voor elk seizoen

Een heerlijk aspergerisotto uit de Italiaanse keuken!

Een heerlijk hoofdgerecht in de lente!

Bonenschotel met salami

Een lekker en voedzaam gerecht met bonen en salami

Appeltaart recept

Recept voor een eenvoudige overheerlijke appeltaat met zandtaart bodem