Sauzen: Normandische saus


Publicatie datum:

Niets lekkerder dan een goede Normandische saus bij de vis.

Gesponsorde koppelingen

Het recept van de algemeen bekende lekkere vissaus: Normandische saus. Geen vis komt lekkerder op tafel dan die vis die overgoten is met Normandische saus.

- rauwe vis of enkele goed gewassen visgraten
- een paar takjes peterselie
- 1à 2 grofgesneden uien
- een stukje gesnipperde wortel
- 2 gekneusde korrels peper
- zout
- 100 g panklare champignons
- 80 g boter
- 1/2 bouillonblokje
- 40 g bloem
- 1/8 l slagroom
- 2 eierdooiers
- 4 eetlepels droge witte wijn
- enkele druppels citroensap
- peper uit de molen

Voeg de rauwe vis, peterselie, de ui, de wortel, de peperkorrels en het zout in een pan met 2 en halve deciliter water en breng deze langzaam aan de kook. Laat de vloeistof in een gesloten pan gedurende 10 minuten koken en giet dan de bouillon door de zeef.

Snij de champignons in groffe stukken overlangs door. In de helft van de boter laat je de champignons dan gedurende 5 minuten smoren. Doe dan het bouillonblokjemet de 2 dl water kokend water bij de champignons en laat deze 5 minuten sudderen.

Zet de zeef op de kom, giet de champignons in de zeef en voeg de visbouillon bij het champignonnat.

De rest van de boter laat je smelten en iets kleuren, daarna voeg je er de bloem aan toe en maak je er met de gemengde vloeistof een gladgebonden saus van.

Laat de bloem goed gaar worden; klop de room met de eierdooiers en de wijn glad en roer dit tot een papje onder zeer goed kloppen door de saus.

Naar eigen smaak voeg je er het citroensap, de peper en het zout eraan toe.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

recept: Wodka-muntcocktail

Zo maakt u een heerlijke wodka-muntcocktail.

Gemarineerde paddestoelen

Een heerlijk Italiaans hapje! Binnen no time klaar!

Lamsrib met rozemarijn en ansjovis

Een heerlijk Italiaans stuk vlees binnen 30 minuten klaar!

Heineken deel 1

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier

Basis recept voor Pannekoeken

Standaard ingrediënten en bereidingswijze voor de altijd smakelijke pannekoeken

Recept voor de lekkerste knoflookboter

Het beste recept voor de lekkerste klassieke natuurlijke verse knoflookboter.

Saotosoep maken

Hoe maak ik lekkere saotasoep?

Recept: Wortel Prei soep

Een heerlijke soep die in een handomdraai op tafel staat!

Fruityoghurt

Recept fruityoghurt

Griekse Avgolemono-saus

Recept van ei-citroen saus voor soepen, groenten en vlees.

Fruitige snelle pasta met rucola

Pasta met het frisse van limoen het scherpe van rucola. Lekker makkelijk door de weinige ingrediënten.

Uien en tranende ogen

Als je geregeld uien snijdt ken je het vast wel: Tranende ogen. Vraag je je ook wel eens af wat de oorzaak hiervan is? Je komt het in dit artikel te weten!

Kip Kerrie

Kip Kerrie met rijst voor 4 personen.

Couscous met lam, wortel en venkel

Heerlijke marokkaanse gerecht,

Recept Fruitpannenkoeken

Heerlijke fruitpannenkoeken waar kids dol op zijn! Snel, makkelijk en heel erg lekker!

Zuurkoolsoep, reiniging voor de darmen

Super gemakkelijk te maken maaltijdsoep, klaar in 20 minuten.

Cajun witvis in een pecan jasje uit Louisiana

Cajun witvis met een krokant pecannoten jasje uit Louisiana

Provencaals recept 'Snijbiet op grootmoeders wijze'

Een heerlijke bereiding van een vergeten groente.

Groene thee: feiten en fabels

Er zijn zoveel goede verhalen over groene thee. Maar hoeveel hiervan zijn waar?

Appelkoek bakken

maak zelf een appelkoek

Goedkoop koken

Koken met laag budget

Recept - wijting met sinaasappelsaus - visgerecht

Recept voor een zeer luchtig visgerecht met wijting.

‘Verborgen’ calorieën

Verborgen calorieen in voedsel

Chocolade maken, Recept voor chocolade, goedkope chocolade

In dit artikel een uitgebreide handleiding voor het zelf maken van de lekkerste chocolade.

5 Populaire drankspelletjes

5 populaire drankspelletjes voor op een feestje