Scampi's in een pikant tomaten-groentensausje, met tagliatelli


Publicatie datum:

Een lekker recept op te dienen als voorgerecht zonder tagliatelli's of als hoofdgerecht met tagliatelli's

Gesponsorde koppelingen

Dit recept is heel lekker en heb ik zelf onlangs uitgevonden. Het is een tikkeltje pikant, maar zeer lekker, en vult de maag goed. Het is een gemakkelijk en snel te maken recept, en neemt niet veel van je tijd in beslag. De hoeveel heid schamp's en tagliatelli's je maakt, is naar eigen keuze, en hangt af voor hoeveel mensen er wordt gekookt.Alvast veel kookplezier

Gesponsorde koppelingen

Ingredïenten :

- gepelde scampi's

- 2 soorten paprika (bv. rood en geel)

- tagliatelli's

- tomatensaus

- een koffielepel sambal

 Bereiding ;

Breng een kom water aan de kook met een snuifje zout, wanneer het water kookt doe je de tagliatelli's erin. Terwijl deze koken, kunt u beginnen met de groenten.

Neem de 2 paprika's, snijdt de kroon eruit,en halveer. Haal het binnenste eruit met een mes of een koffielepel. Dan neem je een goed mes, en snijdt je de halve paprika's in kleine blokjes, of in repen,naar gelang jou keuze.

Neem een wokpan, en laat de boter smelten, doe er de gepelde scampi's in.Laat de scampi's aanbakken tot ze roos van kleur zijn.Zet het op een zacht vuurtje. Dan neem je de tomatensaus en voeg toe aan de scampi's, samen met 1à2 koffielepels tomatenpuree. Naargelang je graag pikant eet of niet, voeg je ongeveer 1à2 koffielepels sambal toe,en nog wat kruiden,naar je eigen zin.

Giet de tagliatelli's af, en spoel ze met koud water. Nu kan je of de tagliatelli's bij de scampi's en saus doen, en alles goed doormengen of de tagliatelli's in een apart kommetje serveren.

Indien je dit recept als voorgerecht wilt gebruiken, is het beter zonder de tagliatelli's , anders zal het te zwaar op de maag vallen voor het hoofdgerecht.

Alvast smakelijk eten.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Broodpudding - dessert

Recept voor de bereiding van een overheerlijke broodpudding aangevuld met krenten rozijnen.

Groente pannenkoeken met een vleugje zoetigheid;

Heerlijk voedzaam en vullend recept voor als je eens wat anders op je pannenkoek wilt hebben dan stroop of suiker.

Vegetarisch koken is niet moeilijk

Zelf eet ik deze maand 5 jaar vegetarisch, een eetstijl die me geen enkele moeite meer kost. Ik kan me echter goed herinneren hoe lastig het was in het begin.

Recept spaghetti carbonara

spaghetti carbonara maken op een makkelijke en lekkere manier

Zelf babyvoeding maken. Goedkoop, gemakkelijk & gezond!

Voordelen en tips voor het zelf maken van babyvoeding