Scampi's in een pikant tomaten-groentensausje, met tagliatelli


Publicatie datum:

Een lekker recept op te dienen als voorgerecht zonder tagliatelli's of als hoofdgerecht met tagliatelli's

Gesponsorde koppelingen

Dit recept is heel lekker en heb ik zelf onlangs uitgevonden. Het is een tikkeltje pikant, maar zeer lekker, en vult de maag goed. Het is een gemakkelijk en snel te maken recept, en neemt niet veel van je tijd in beslag. De hoeveel heid schamp's en tagliatelli's je maakt, is naar eigen keuze, en hangt af voor hoeveel mensen er wordt gekookt.Alvast veel kookplezier

Ingredïenten :

- gepelde scampi's

- 2 soorten paprika (bv. rood en geel)

- tagliatelli's

- tomatensaus

- een koffielepel sambal

 Bereiding ;

Breng een kom water aan de kook met een snuifje zout, wanneer het water kookt doe je de tagliatelli's erin. Terwijl deze koken, kunt u beginnen met de groenten.

Neem de 2 paprika's, snijdt de kroon eruit,en halveer. Haal het binnenste eruit met een mes of een koffielepel. Dan neem je een goed mes, en snijdt je de halve paprika's in kleine blokjes, of in repen,naar gelang jou keuze.

Neem een wokpan, en laat de boter smelten, doe er de gepelde scampi's in.Laat de scampi's aanbakken tot ze roos van kleur zijn.Zet het op een zacht vuurtje. Dan neem je de tomatensaus en voeg toe aan de scampi's, samen met 1à2 koffielepels tomatenpuree. Naargelang je graag pikant eet of niet, voeg je ongeveer 1à2 koffielepels sambal toe,en nog wat kruiden,naar je eigen zin.

Giet de tagliatelli's af, en spoel ze met koud water. Nu kan je of de tagliatelli's bij de scampi's en saus doen, en alles goed doormengen of de tagliatelli's in een apart kommetje serveren.

Indien je dit recept als voorgerecht wilt gebruiken, is het beter zonder de tagliatelli's , anders zal het te zwaar op de maag vallen voor het hoofdgerecht.

Alvast smakelijk eten.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Cheesecake dessert in glaasjes

Een lekker recept voor cheesecake in glaasjes

Broodspiesjes met knoflookgarnalen

Broodspiesjes met knoflookgarnalen

Guacamole

Zelf guacamole maken is veel lekkerder dan uit een potje! Vers is altijd beter!

Aardappelen en Knolgewassen

Een artikel over de verschillende soorten aardappels en knolgewassen.

Pepernoten zelf bakken

Een recept zodat je zelf pepernoten kan bakken

Noord-Afrikaanse zeeduivelspiesjes

Noord-Afrikaanse zeeduivelspiesjes

Sauzen: Karamelsaus

Een pittig receptje voor een lekkere Karamelsaus?

Campingmaaltijd: Sperziebonen schotel

Lekker koken op de camping maak een eenpasgerecht op de sköttelbraai

Eenvoudige voorgerechten maken

Er zijn op internet vele recepten te vinden om voorgerechten te maken, maar waar vind ik het beste overzicht van recepten?

Witte chocolademousse met pure chocoladesaus en frambozen

Hoe maak je witte chocolademousse?

Een lekkere maaltijdsalade

Een lekkere maaltijdsalade maak je zo!

Italiaanse rosemarijnscampi's

Italiaanse Gambeoni al rosmarino!

Heerlijke frisse Couscous Salade

Recept van een frisse zomersalade

Zuinig en koken

Een aantal tips om zuiniger te koken.

Vegetarische spinazieflapjes uit de oven

Lekkere vegetarische spinazieflapjes uit de oven!

Gegrilde courgette

Gegrilde courgette met citroensap! Heerlijk bijgerecht!

Posteleinsoep

Soep van een vergeten groente

Zelf borrelhapjes maken

5 makkelijke recepten voor heerlijke borrelhapjes.

Gevulde appeltjes van oranje (Toetje)

gevulde sinasappel koud geserveerd

Catalaans gekruid stokbrood

Recept voor Catalaans gekruid stokbrood

Frisse spinaziesalade met spekjes en pijnboompitjes

Een zomerse gemakkelijk te bereiden salade

Sauzen: Normandische saus

Niets lekkerder dan een goede Normandische saus bij de vis.

Pasta met zalm, paprika, sperziebonen en pijnboompitten

Pasta met zalm, paprika en sperzieboontjes

Proteinedieten en Low Carb recepten

Low Carb recepten en eiwitrijke dieten horen bij elkaar. Welke dieten en recepten heeft u nodig om snel en veel af te vallen?

Winterse pasta: tagliatelle met een stoofpotje van varkenslapjes, sperciebonen en pesto

Een vleugje Italië voor de winterse maaltijd