Simpele Italiaanse salade in een handomdraai!


Publicatie datum:

Lees hier hoe u een heerlijke Italiaanse salade kunt maken!

Gesponsorde koppelingen

Italiaans eten is vaak zwaar en rijk aan koolhydraten. Wanneer je op je lijn wil letten of zin hebt in een lichte maaltijd is dit vaak niet het eerste waar je aan denkt. Toch is er een salade die erg Italiaans is, maar makkelijk te bereiden en laag aan calorieën is!

Gesponsorde koppelingen

Mozzarella-Basilicum Salade

Ingrediënten:

- 1 zakje buffelmozzarella-balletjes

- 250 gram cherrytomaatjes

- 150 gram rucolasla

- 25 blaadjes verse basilicum

- een handjevol pijnboompitten

Bereidingstijd: 10-15 minuten

Was de cherrytomaatjes, de rucola en de basilicum. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en doe ze in een kom. Snijd daarna de mozzarella-balletjes door de helft zodat ze ongeveer dezelfde grootte als de cherrytomaatjes hebben. Doe de mozzarella bij de cherrytomaatjes en voeg daar de rucola aan toe.

Snijdt de basilicum in grove stukken en meng dit door de salade. Bak de pijnboompitjes kort aan zodat ze goudbruin zijn. Let op: pijnboompitten verbranden vrij snel, dus zorg dat je de pan blijft bewegen tijdens het roosteren.

Garneer de salade met de geroosterde pijnboompitten en verdeel de salade over kleine bakjes. Leg op elk bakje nog een basilicumblaadje en eet smakelijk!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Drie-in-de-pan

Hoe kun je zelf drie-in-de-pan maken?

Rijst met aubergine curry recept.

Recept uit het midden oosten, perfect voor een etentje met vrienden.

Warenwetbesluit Etiketteringvan levensmiddelen: wat moet er op het etiket van een levensmiddel?

Uitleg over het warenwetbesluit etikettering: wat moet er op het etiket?

Welke koffie past bij jou?

Houd je van echte espresso, pads, zelf opgegoten koffie? Welke maling van de bonen vind je het lekkerst ? vers gemalen, voorgemalen of in senseo-pads ? wat maakt het eigenlijk uit? En wat kost het ?

Atjar ála

Zelfgemaakte Atjar is vele malen lekkerder dan de gekochte versie. En je kunt het van restjes groenten maken.