Simpele en lekkere recepten voor toetjes


Publicatie datum:

Recepten van ijs

Gesponsorde koppelingen

Hou je van spelen in de keuken en van ijs? Dan heb ik hier 3 recepten die niet te moeilijk zijn en ook nog eens lekker zijn.

Gesponsorde koppelingen

choco-banana-split (voor 1 persoon)

Ingredienten:
- 1 banaan
- 1 reep chocolade (naar de smaak die jij het lekkerst vind: wit, puur of melk.)
- 3 bolletjes roomijs

Bereidingswijze:
- Smelt de chocolade in een steelpannetje.
Zet het gas wel laag, want chocolade brand snel aan!
- laat ondertussen de banaan een beetje bruin bakken in een koekenpan.
- Als de chocolade is gesmolten en de banaan is gebakken, haal je het ijs uit de vriezer en leg je drie bolletjes ijs op een bordje.
- Snijd dan de banaan in de lengte doormidden en leg die tegen de beide kanten van het ijs aan.
- Giet dan de gesmolten chocolade over de banaan en het ijs en klaar is je toetje.

Yoghurtroomijs met aardbeien (voor 4 personen)

Ingredienten:
- 500 gram aardbeien
- 2 eetlepels citroensap
- 300 ml Yoghurt
- 125 gram suiker
- 200 ml slagroom

Bereidingswijze:
- houd 100 gram aardbeien apart voor garnering.
- Maak de rest van de aarbeien schoon en pureer ze met een staafmixer of met een keukenmaxine.
- Meng de aardbeienpuree met citroensap, de helft van de suiker en de yoghurt.
- Klop de slagroom met de rest van de suiker half stijf en meng die dat door het aardbeienyoghurtmengsel.
- Schenk dit dan in een grote schaal en zet dat in de vriezer.
- roer het ijs na een half uur in de vriezer te hebben gestaan door elkaar en zet het daarna weer in de vriezer(minimaal 3 uren voordat het geserveerd word).
- Om het af te werken schep je bolletjes ijs in een coup en dat garneer je met de apart gehouden aardbeien en klaar is je ijs.

Frambozen sorbet (voor 4 personen)

Ingredienten:
- 500 gram frambozen
- 200 ml sinaasappelsap
- 1 eetlepel citroensap
- blaadjes munt of citroenmelisse

Voorbereiden:
- Maak de frambozen schoon en pureer ze met de sinaasappelsap en citroensap met een staafmixer of keukenmachine.
- Giet de vruchtenpuree in een schaal en zet die in de vriezer.
- Roer dan de sorbet na een uur goed doorelkaar, zodat er niet allemaal stukjes hard ijs in komen te zitten.
- Zet daarna het ijs minimaal drie uur in de vriezer.
- Je kunt het ijs met gehakte blaadjes munt of citroenmelisse serveren.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Lekker en simpel - Tomatensoep met heel veel verstopte groenten

Hoe krijg je kinderen aan de groente?

Makkelijk recept: Marokkaanse stoofpot

Een lekker en makkelijk te maken Marokkaans recept

Recept kalfstong - kalfstongschotel - vleesgerecht

Een verrukelijke kalfstongschotel opgediend in een smakelijke en kruidige tomatensaus.

Stampot rauwe raapstelen met vlees en jus

Stampot rauwe raapstelen, een echt voorjaarsgerecht

Hoe maak je een Griekse salde?

Tips voor het maken van een Griekse salde