Slapende kip (kip uit de oven)


Publicatie datum:

Een kipgerecht uit de oven met een dekentje

Gesponsorde koppelingen

De maaltijd verloopt in een gezin niet altijd even soepel. Kreten zoals 'Dit lust ik niet' of 'Dat eet ik niet' komt iedere ouder wel bekend voor. Ik had ook die problemen tot ik wat meer fantasie ging gebruiken en de kinderen ook mee liet helpen bij het bereiden van de maaltijden daar waar het kon natuurlijk maar dat kan iedere ouder zelf wel inschatten het ligt ook aan de leeftijd van het kind.

Mijn grootste probleem was dat ik gek werd van elke keer het zelfde eten en dat ze niet bereid waren om iets nieuws te proberen dus van daar dat ik dingen in mijn gerechten gebruik die ik of onherkenbaar heb gemaakt of juist heel herkenbaar maar op een grappige manier heb verwerkt. In de hoop dat ze juist op die manier hun eetpatroon wat groter te maken.

Ik zal hier op deze site wat recepten plaatsen die je voor je kind of samen met je kind kan maken het belangrijkste is dat eten een prettige bezigheid moet worden. En als deze recepten daar aan mee helpen dan heb ik mijn doel bereikt.

Bereidingstijd

ca. 60 minuten

 

Personen

4 personen

 

Benodigheden

200 gram bladerdeeg of korstdeeg

400 gram kipfilet

peper en zout

paprikapoeder

bloem

60 gram boter

50 gram bacon

100 gram champignons

1 dl kippebouillon

1 ei

 

Bereidingswijze

Snij de kip filet op een aparte kip plankje in wat grotere stukjes. Bestrooi de stukje met zout en peper en wat paprikapoeder. Wentel ze dan door de bloem.

Laat in een hapjespan de boter heet worden en bak de kipstukjes aan alle kanten bruin. Haal ze er uit en laat ze afkoelen. Bak in de zelfde pan de bacon krokant en laat ze dan ook afkoelen na het afkoelen breek de bacon in stukjes.

Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak de champignons in de achtergebleven boter goud-bruin. Voeg de bouillon toe en roer al het bruin van de bodem los. Laat de jus afkoelen.

Beboter een ovenschaal en leg de kip erin met daar door heen de bacon giet de jus er overheen. Rol het deeg uit tot een plak die ruim 6 cm groter is dan de ovenschaal. Maak de rand van de ovenschaal goed schoon en dan nat met wat water. Leg de plak er op en snijd de overhangende rand weg. Bevochtig de rand van de laag deeg met wat water en leg daar de afgesneden rand deeg op.

Druk het goed aan en als je het leuk wil doe het met een vork dan krijg je van die streepjes er in. Snij uit het midden een rondje of als je heel creatief bent een andere vorm (niet te groot). Klop het ei los en bestrijd het deeg ermee.

Schuif de ovenschotel in een voorwerwarmde over (220 graden, gasoven stand 5) en bak de kip ca. 40 minuten.

Variatie

Doe er groente bij zoals worteltjes wel in plakjes gesneden anders worden ze niet gaar. Of kleine stukjes prinsesebonen of mais zelfs alle die kan. Je kan ook van die kleine kriel aardappeltjes er nog doorheen doen dan heb je alles in een groente, aardappels en vlees. Zelf vind ik het lekkerder om de aardappeltjes los te serveren.

Als je kinderen hebt die alle groente goed zacht willen zou ik de groente even blancheren (10 minuten koken en dan af koelen)

Veel plezier met maken en eetsmakelijk

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 8
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Broodje met hete kip, heerlijke en simpele snack voor tussendoor!

Een lekker warm broodje als lunch, of gewoon tussendoor.

Italiaanse rosemarijnscampi's

Italiaanse Gambeoni al rosmarino!

Creatief met wraps

Drie variaties: gevuld met kip, zalm of gehakt.

Cake met Engelse tint

Hoe maak je een Engelse cake?

Ratatouille

Een recept voor Ratatouille uit Frankrijk. Simpel en lekker!

Tonijnsalade met aardappelen

Een heerlijke salade uit het zuiden!

Je eigen milkshake maken

In 4 minuten een eigen milkshake maken.

Saffraan, het bloedrode goud

Saffraan, het kostbaarste kruid ter wereld

Broodje döner.

Een broodje döner kebab, een zout- en vetbom.

Noorse recepten, gemakkelijk te maken, snel klaar en lekker.

Hier drie heerlijke Noorse recepten

heerlijke macaroni met shoarma

heerlijke macaroni met shoramavlees

Eend in paprikasaus - gevogelte - recept

Eend in paprikasaus voor 4 à 6 personen

Marokkaanse amandelballetjes met pijnboompitten en sesamzaad

marokkaanse zoete lekkernij

Zomerse frisse pasta salade met limoen

Pasta salade met limoen olijfolie, verse basilicum en oregano

Hoe maak je een voorgerecht met eendenborstfilet

Eendenborstfilet met cranberry's en groene pesto

Recepten met pastinaak

Soep en puree van pastinaak

Atjar ála

Zelfgemaakte Atjar is vele malen lekkerder dan de gekochte versie. En je kunt het van restjes groenten maken.

Goedkoop uit eten in Amsterdam

Lekker uit eten in de Korte Leidse Dwarsstraat in hartje Amsterdam hoeft niet duur te zijn.

Eigen gemaakte ketchup en frietjes zonder olie

Simpel, snel en gezond recept dat past bij gezond afvallen en een gezonde leefstijl.

Recept - chocolade-sinaasappelcrème-taart - taart - dessert

Het recept van een verrukelijke en verse chocolade-sinaasappel-taart.

Gezonde voeding, wel echt gezond?

Is het eten waarvan we denken dat het gezond is wel echt gezond?

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd

Varkenshaas in ketjapsaus - snel, simpel en lekker

Een lekker gerecht met varkenshaas voor de snelle keuken.

Fruitige snelle pasta met rucola

Pasta met het frisse van limoen het scherpe van rucola. Lekker makkelijk door de weinige ingrediënten.

Gevulde wraps

een snel en gemakkelijk recept dat erg lekker is.