Snel en smakelijk recept uit Soedan


Publicatie datum:

Een heerlijk en makkelijk recept uit Soedan

Gesponsorde koppelingen

Dit gerecht komt uit Soedan en is een heerlijk en gezonde maaltijd die snel te maken is.

Gesponsorde koppelingen

Benodigheden (4 personen):

  • 350 gram kipfilet
  • 1 grote pot witte bonen in tomatensaus
  • 4 tot 6 trostomaten
  • 1 grote ui
  • knoflook naar smaak
  • peper en zout
  • sambal (als je van pittig houdt)
  • sneetjes brood

Voorbereiding:

  • Ontvel de tomaten. Na het ontvellen de tomaten in kleine blokjes snijden.
  • Snij de kipfilet in kleine stukjes.
  • De ui versnipperen.
  • Knoflook schoonmaken en in knoflookpers stoppen.

Bereidingswijze:

Bak de kipfilet en hou de kipfilet warm in de pan.

Laat een hapjespan heet worden en doe daar olie in. Hierin de ui fruiten. Doe de knoflook erbij en bak dit even mee. Daarna de stukjes tomaat toevoegen. Het geheel op hoog vuur bakken tot de tomaat zacht en fijn is.

Voeg de witte bonen in tomatensaus toe. Roer alles goed door.

Kipfilet uit de andere pan erbij voegen. Laat het geheel goed roerend doorwarmen.

Naar behoefte peper en zout toevoegen. Voor een pittige variant kun je wat sambal toevoegen.

Wij eten dit gerecht met sneetjes brood. Je hebt geen bestek nodig omdat het brood je bestek is. Je pakt dus iedere keer met een sneetje brood een hapje van je bord. 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Zoutzure siciliaanse groenten

een heerlijke italiaanse caponata (zoutzure siciliaanse groenten)

Kaiserschmarren

lekkernij uit oostenrijk

Je eigen McFlurry bereiden!

Ben jij stiekem ook zo fan van de McFlurry? Leer nu om er thuis zelf eentje te maken!

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 3: Soorten Pu-Erh thee, opslag en bewaren

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is. Dit is het derde en laatste deel van een korte reeks artikelen over Pu-Erh thee.

Geroosterde olijven

Geroosterde olijven