Snelle couscoussalade


Publicatie datum:

Couscoussalade voor als bijgerecht of hoofdgerecht. Lekker makkelijk en snel.

Gesponsorde koppelingen

Deze salade is erg handig als bijgerecht voor een BBQ of tijdens een verjaardag. Zelf maak ik hem gewoon als hoofdgerecht met een lekker stukje ciabatta ernaast. Het is ook erg geschikt om voor 1 persoon te maken omdat je alle ingrediënten bij elkaar kan voegen in de hoeveelheden die jij wenst. Het kost niet veel tijd om hem te maken, heeft weinig ingrediënten en is toch verrassend smaakvol.

 

Benodigdheden 1 persoon:

  •  Ongeveer 80 gram couscous (die je alleen hoeft te wellen)
  • Handje veldsla
  • ¼ komkommer
  • 1 bosuitje of ½ klein rauw uitje
  • 8 gewelde abrikozen
  • 30 gram feta (of naar wens meer)
  • Vers gemalen peper
  • 1½ eetlepel extra vierge olijfolie

Bereidingswijze:

Gooi de couscous in een grote slakom en voeg de juiste hoeveelheid gekookt water toe (kijk op de verpakking). De couscous moet zacht zijn en zonder overtollig vocht. Zet de couscous daarna in de koelkast om af te koelen. Snijd ondertussen de komkommer in de lengte door de helft en vervolgens nog een keer door de helft zodat je kwartjes hebt. Snijd het bosuitje in kleine halve ringetjes. Je kan ook heel goed een normale ui gebruiken maar wees er dan zeker van dat deze niet TE sterk van smaak is, anders word hij te overheersend. Als laatste snijd je de abrikozen in kwartjes.

Wanneer de couscous afgekoeld is haal je hem uit de koelkast. De couscous zal ongetwijfeld aan elkaar geplakt zijn maar dat kan je makkelijk met een vork los husselen. Voeg vervolgens de veldsla, stukjes komkommer, ui en abrikozen toe. Dit geheel goed mengen. Als laatste verbrokkel je de gewenste hoeveelheid feta boven de salade, versgemalen peper en de olijfolie. Nog één keertje goed mengen en klaar is de salade.

Zelf vind ik het erg lekker om er een klein stukje ciabatta naast te eten waar ik ook een beetje extra vierge olijfolie overheen doe met versgemalen peper en zeezout.

 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

De 10 spelregels van goede voeding

Waar je je aan moet houden als je goed wilt eten

Varkenshaasje

Een simpel recept voor een heerlijk varkenshaasje!

Recept - kalfsleverpâté - lever - kalfsvlees - vleesgerecht

Het recept voor het maken van een kalfsleverpâté.

Eenvoudig recept voor de lekkerste slagroomtaart

Lees hier hoe je eenvoudig de lekkerste slagroomtaart maakt.

Amaretto-bosbessen met mascarponecrème

een heerlijk Italiaans nagerecht!

Smoothie recepten

Met de blender maakt u simpel uw eigen smoothies

Snel en smakelijk recept uit Soedan

Een heerlijk en makkelijk recept uit Soedan

Hoe je het vet verliezen Eenvoudiger Kunt Maken

Ontdek hoe je eenvoudig kunt afvallen door het dieet aan te passen aan je smaak en je levensstijl

Lamsspiesjes als bijgerecht of voorgerecht

Lamsgehakt op een spiesje, speciaal voor de grill(plaat) of barbecue

Annatto Kip recept (Filippijns)

Eeen overheerlijk traditioneel Filippijns kiprecept.

Hutspot met Risotto

Een heerlijke maaltijd en anders als de gewone stampot

Boeuf Bourguignonne

Boeuf Bourguignonne

Recept koude kaastaart

Heerlijk recept voor een koude kaastaart

Recept wildpannetje

Recept

Gepocheerde peren met marsala en zabaglione

Een heerlijk Italiaans nagerecht!

Afvallen met vijf maaltijden per dag

Vijf porties groente en fruit bij je dagelijkse eetpatroon

Vegetarische witlofschotel uit de oven

Heerlijke witlofschotel zonder vlees, snel en makkelijk.

Is deze plant giftig of niet?

in situaties zonder voedsel of om je tuin huisdierveilig te maken is het handig te weten welke planten giftig zijn of niet.

Lamsrollade met appel

Een rollade van lamsvlees en appelen, dit uitgelegd in een eenvoudig receptje.

Paddenstoelentaart

Een heerlijk hoofdgerecht gemaakt met oud brood.

Aardbeiendessert met balsmico

Een heerlijk Italiaans aardbeien dessert!

Dieet: Groenteschnitzel: 115 calorieën per persoon

Een heerlijke schnitzel met weinig calorieën en boordevol groentjes

Een lekkere en vers gemaakte pasta saus

Een lekkere verse pastasaus maken is heel simpel en veel lekkerder dan uit een pakje..

Zelf wijn maken

Waarom dure wijn kopen als je zelf goedkoop wijn maken kan.

Koken voor uw kleinkinderen

Lekker en gezond koken voor uw kleinkinderen