Snelle couscoussalade


Publicatie datum:

Couscoussalade voor als bijgerecht of hoofdgerecht. Lekker makkelijk en snel.

Gesponsorde koppelingen

Deze salade is erg handig als bijgerecht voor een BBQ of tijdens een verjaardag. Zelf maak ik hem gewoon als hoofdgerecht met een lekker stukje ciabatta ernaast. Het is ook erg geschikt om voor 1 persoon te maken omdat je alle ingrediënten bij elkaar kan voegen in de hoeveelheden die jij wenst. Het kost niet veel tijd om hem te maken, heeft weinig ingrediënten en is toch verrassend smaakvol.

 

Benodigdheden 1 persoon:

  •  Ongeveer 80 gram couscous (die je alleen hoeft te wellen)
  • Handje veldsla
  • ¼ komkommer
  • 1 bosuitje of ½ klein rauw uitje
  • 8 gewelde abrikozen
  • 30 gram feta (of naar wens meer)
  • Vers gemalen peper
  • 1½ eetlepel extra vierge olijfolie

Bereidingswijze:

Gooi de couscous in een grote slakom en voeg de juiste hoeveelheid gekookt water toe (kijk op de verpakking). De couscous moet zacht zijn en zonder overtollig vocht. Zet de couscous daarna in de koelkast om af te koelen. Snijd ondertussen de komkommer in de lengte door de helft en vervolgens nog een keer door de helft zodat je kwartjes hebt. Snijd het bosuitje in kleine halve ringetjes. Je kan ook heel goed een normale ui gebruiken maar wees er dan zeker van dat deze niet TE sterk van smaak is, anders word hij te overheersend. Als laatste snijd je de abrikozen in kwartjes.

Wanneer de couscous afgekoeld is haal je hem uit de koelkast. De couscous zal ongetwijfeld aan elkaar geplakt zijn maar dat kan je makkelijk met een vork los husselen. Voeg vervolgens de veldsla, stukjes komkommer, ui en abrikozen toe. Dit geheel goed mengen. Als laatste verbrokkel je de gewenste hoeveelheid feta boven de salade, versgemalen peper en de olijfolie. Nog één keertje goed mengen en klaar is de salade.

Zelf vind ik het erg lekker om er een klein stukje ciabatta naast te eten waar ik ook een beetje extra vierge olijfolie overheen doe met versgemalen peper en zeezout.

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Makreel met appelen - recept - visgerecht

Makreel met appelen voor 4 personen

Jell-O-shots

originele manier om je shotjes te serveren

Italiaanse ovenschotel

Heerlijke Italiaanse ovenschotel met courgette

Stoomoven

Stoomoven, gezond en lekker koken op eigentijdse wijze

Recept van Twentse Knieperkes

Zoet, knapperig en lekker... een recept voor Knieperkesliefhebbers

Waarom is thee gezonder dan koffie?

Steeds meer mensen drinken thee in plaats van koffie omdat het gezonder is, waarom is thee gezonder dan koffie?

Superfoods

Na de promotie van lightproducten lijkt het nu de beurt aan superfoods. Maar is superfood nu echt zo gezond?

Malse kip uit de oven met geitenkaas

lichte gerecht met malse kip en geitenkaas uit de oven

Creatief met wraps

Drie variaties: gevuld met kip, zalm of gehakt.

Mosselen op een pittige Aziatische manier

Mosselen in een aparte variatie voor de wat pittige smaak

Eens iets anders eten? AntiFood !

Een simpel gerecht om eens iets anders lekkers te eten!

Escargots op Bourgondische wijze

Hierbij vind je het recept om escargots op Bourgondische wijze klaar te maken. Een receptje dat absoluut niet veel tijd in beslag neemt (tussen de 15 à 20 minuten)

Eenvoudig recept voor Italiaanse tomatensoep met pesto

Lees hier hoe je op eenvoudige wijze in 5 minuten een heerlijke Italiaanse tomatensoep met pesto bereiden kunt…..

Ananas-grapefruit-crumble

recept voor nagerecht

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 3: Soorten Pu-Erh thee, opslag en bewaren

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is. Dit is het derde en laatste deel van een korte reeks artikelen over Pu-Erh thee.

Recept Zigeunersaus - sauzen

Een bijzonder smakelijk saus die men als ragoût kan serveren bij drooggekookte rijst.

Recept Mosterd Dille Saus, Mosterd-dillesaus recept

Maak nu eenvoudig zelf de lekkerste mosterd dille saus met dit recept.

Kip met pesto in bladerdeeg

Een snelle manier van lekker koken.

Recept spaghetti carbonara

spaghetti carbonara maken op een makkelijke en lekkere manier

Aardbeientiramisù met limoncello

Een heerlijk Italiaans desert!

Spaghetti Bolognese

heerlijke Italiaanse tomaten-gehaktsaus

Boerenkool met ham en champignons

Een recept voor een heerlijke boerenkoolschotel uit de oven.

Chocoladefondue, het vrouwelijke bier !

Een uitgebreide bechrijving over hoe je de perfecte chocoladefondue houdt, de benodigdheden, de dippers en wat extra variatie !

Cupcakes

Alles over de cupcakes en waar je kunt oefenen om ze te maken.

Rauwe ham met fruit als voorgerecht

Een fris voorgerecht van ham en fruit, lekker bij een stukje brood met kruidenboter