Soto Ajam ( Indonesisch )


Publicatie datum:

Indonesische soep

Gesponsorde koppelingen

Ontzettend lekkere Indonesische soep die het zeker goed zal doen bij feestjes of etentjes.

Let er wel op, het is een hele machtige soep!!

Gesponsorde koppelingen

Benodigdheden: - hele soepkip (mag ook diepvries) - boemboe voor soto - 4 kippenboullionblokjes - rijst - 4 eieren - 1 prei - tauge - peterselie - 4 aardappelen - gebakken uitjes - ketchap A - zout - sambal - kipkluifjes - grote pan

Bereiding: Zet de kip op met ruim water en de 4 boullionblokjes en de boemboe, laat dit geheel koken. Als het kookt het vuur zacht zetten en laten garen. Als de kip gaar is, deze pluizen en de geplozen kip weer terug in de pan. De soep eventueel op smaak maken met een beetje zout. De tauge in een bakje doen en gekookt water er over heen doen en laten rusten. Als het is afgekoeld afgieten en in het schaaltje of bakje laten. De prei heel fijn snijden, wassen en in een schaaltje doen. De eieren hard koken, dan pellen en in stukjes snijden of schijfjes en in een schaaltje doen. De aardappelen koken met schil, als de aardappelen gaar zijn laten afkoelen, pellen of schillen en de aardappelen in schijfjes snijden en in een schaaltje doen. De peterselie eerst wassen en daarna fijn snijden en in een schaaltje doen. De gebakken uitjes ook voor de gezelligheid in een schaaltje doen. Al deze bakjes/schaaltjes horen koud en de groenten rauw opgediend worden. Rijst koken, reken ongeveer 1 klein kopje rijst per persoon!! De kipkluifjes kruiden of al gekruid kopen, deze kun je of in de oven bakken of in olie. Beter is in de oven...oven op 200 graden en zo nu en dan kijken of de kippetjes gaar zijn.( ik weet niet hoe lang ze in de oven moeten, want ik kijk ook altijd even)  sambal en ketjap A apart op tafel zetten en natuurlijk de rijst.

Serveren....eerst rijst op je bord, dan alles vanuit de schaaltjes erover heen, dan de soep en eventueel voor de liefhebber...ketchap A en sambal en als laatste de gebakken uitjes. Kipkluifjes gewoon in een schaal op tafel en wie er eentje wil kan dat gewoon pakken.  


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Een walnotenglazuurtaart in laagsjes

Een lekkere glazuurtaart maken, voo reen leuke gelegenheid, of omdat het je gewoon leuk lijkt om te doen. Nou hier is mijn recept.

Kalkoen met gorgonzola en parmaham

Een heerlijk gerecht dat ze alleen in de beste restaurants in Italie serveren! Maak het nu in uw eigen keuken!

Kip met honing thijm saus snel en makkelijk

Een overheelijk kiprecept die makkelijk en snel te bereiden is

Wat te eten en drinken bij griep?

Griep is vervelend, maar het is wel belangrijk om waar mogelijk goed te eten en drinken tijdens griep. Door vitamines bevordert het herstel.

Lekkere koude snelle wraps

Deze wraps zijn snel en gemakkelijk te maken en erg handig voor onderweg