Spaanse omelet


Publicatie datum:

Hoe maak ik een Spaanse omelet?

Gesponsorde koppelingen

Dit gerecht  laat zich gemakkelijk aanpassen: alle groenten die u in huis hebt, of over hebt van gisteren, kunt u erin verwerken. Een snelle, voedzame en  goed vullende maaltijd.

Gesponsorde koppelingen

Ingredienten: 2 eetlepels olijfolie, 1 grote ui gesneden, 2 knoflookteentje gesneden, 1 rode paprika van zaad ontdaan en in dobbelsteentjes gesneden, 250 gram courgettes in dunne plakken gesneden, 2 tomaten ontveld in dobbelsteentjes gesneden. 350 gram aardappelen in dobbelsteentjes gesneden, 6 eieren, 4 eetlepels melk, 2 theelepels verse dragon, peper, zout en 85 gram geraspte cheddar.

1. Verhit de olie in een grote koekenpan met dikke bodem en een hittebestendige handgreep. Fruit hierin de uien 5 minuten op laag vuur tot die zacht is, roer af en toe. Voeg de knoflook, paprika en courgette toe en bak ze 5 minuten al roerend mee. Doe de tomaten en aardappelen erbij en bak ze al roerend 3 minuten mee.

2. Klop de eieren in een kom los met de melk en dragon en voeg peper en zout naar smaak toe. Schenk het eimengsel in de koekenpan en bak dit tot de omelet begint te stollen en de onderkant goudbruin kleurt.

3. Strooi de kaas gelijkmatig over de omelet en zet de pan 3-4 minuten onder een voorverwarmde hete grill, tot de kaas gesmolten is en de bovenkant goudbruin. Snijd de omelet in punten en dien op.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 64
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Tonijn in filodeeg

Tonijn in filodeeg

Goedkoop uit eten in Amsterdam

Lekker uit eten in de Korte Leidse Dwarsstraat in hartje Amsterdam hoeft niet duur te zijn.

Eens iets anders eten? AntiFood !

Een simpel gerecht om eens iets anders lekkers te eten!

Recept - inktvis met vulling - visgerecht - 390 calorieën per portie

Inktvis voorzien van een zeer gezonde vulling. Een luchtig receptje.

Lekkere traktaties voor de kinderen

creatieve traktaties voor kinderen die lekker en relatief gezond zijn