Spagetti met zalm en spinazie


Publicatie datum:

Heerlijk recept waarmee je je 'pastadag' kan varieren

Gesponsorde koppelingen

Recept dat makkelijk te maken is, en wanneer je van zalm en pasta houd, een uitstekende oplossing is voor afwisseling!

Stap voor stap staat het in dit artikel uitgelegd.

Gesponsorde koppelingen

Het is erg slim, om voordat je aan alles tegelijk begint eerst de bechamel saus te maken.
Ingredienten voor de bechamel saus:
- Melk
- Zout
- Peper
- cayenne peper
- nootmuskaat
- groentesaus poeder (niet noodzakelijk)
- maizena

Hoe maak je de bechamel saus?
Breng 1 liter melk aan de kook, en voeg nootmuskaat, cayenne peper, zout en peper toe. Wanneer het kookt voegt u de 2 lepels groentesaus poeder aan toe, samen met de maizena. Roer het mengsel goed door totdat het opgelost is. Blijf daarna roeren tot de saus gebonden is, voeg naar smaak eventueel extra kruiden toe.
Tip: Voeg niet te veel zout toe aangezien de zalm ook al zout is.

Overige ingredienten:
- Zalm (gerookt, gebakken of gepocheerd)
- Spinazie (het lekkerst is verse spinazie nestjes of bladspinazie)
- Spagetti

Zet een pan met ruim water op het vuur, en voeg de spagetti toe wanneer het water kookt.
Tip: Voeg een beetje olijfolie of boter toe aan het water zodat de spagetti niet gaat plakken, en zout tegen het overkoken.

Tijdens dat de spagetti kookt kunt u de zalm pocheren of bakken, kiest u voor gerookte zalm dan hoeft u deze alleen even de snijden.

Wanneer de spagetti gaar is, giet u deze af en voegt u de gesneden zalm en bladspinazie toe. Voeg vervolgens zoveel saus toe als u wilt, en eventueel extra nootmuskaat of peper. Vervolgens roert u alles samen en laat u het nog 2 minuten op een laag vuurtje, en klaar!

 

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 24
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Varkenshaas met pittige Thaise sweet chilisaus

Varkenshaas op een ándere manier bereid, pittig en apart

Aardappelschotel

geschikt voor 3/4 personen.

Overheerlijk appelwafeltje

maak in minder dan 5 minuten een heerlijk appelwafeltje

Mosselen met roomsaus - recept - visgerecht

Recept voor de bereiding van mosselen in roomsaus voor 4 à 6 personen

Gegrilde teriyaki aubergine

Heerlijk oosters bijgerecht!