Spaghetii aglio e olio 'De klassieker'


Publicatie datum:

De echte klassieke spaghetti vind u hier!

Gesponsorde koppelingen

Binnen een paar minuten klaar! Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in!

Gesponsorde koppelingen

Olie voorkomt het plakken niet. De olie voorkomt dat het water begint te schuimen, maar je spaghetti zal nog altijd plakken. Je kan de slierten gescheiden te houden, door ervoor te zorgen dat je water snel aan de kook is en als het water eenmaal kookt, door te pasta te roeren. Doe de saus er direct na het afgieten bij om het samenklitten van de slierten te voorkomen.
Pasta wordt flauw als je geen zout bij het water doet. Er mag zelfs een goeie scheut zout in het water, want het meeste zout giet je toch weer af als de pasta klaar is. Buon appetito!

Spaghetti aglio e olie
De klassieker

Ingriedienten

-400 g spaghetti
-2 eetl olijfolie extra vierge
-2 tenen knoflook, in plakjes

1. Bak de knoflook zachtjes bruin in de olie

2. Kook ondertussen de spaghetti aö dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken en schep door de knoflook.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Spaghetii aglio e olio 'De klassieker'

De echte klassieke spaghetti vind u hier!

Tajine, gebruik en recepten

Een tajine is een stoofpot uit Noord-Afrika.

Spaghetti and meatballs

Een Amerikaans/Italiaans recept vooral beroemd geworden als Frank Sinatra's favoriete gerecht bij Patsy's in New York.

Kipfilet met knoflookboter

koolhudraatarm gerecht met kipfilet

Gehaktballen

Gehaktballen op de ouderwetse wijze bereid