Spaghetti aglio e olio met cacciotore


Publicatie datum:

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke Italiaanse spaghetti op tafel met cacciatore

Gesponsorde koppelingen

Het origineel recept uit Italie.
Een heerlijke spaghetti met pittig vlees erdoor.

Bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

De herders in de Abruzzen hebben altijd al hun pasta bereid met deze twee eenvoudige ingrediënten : kaas en gedroogd kinnebakspek. De bewoners van Amatrice waren bij de eersten van Europa om de vele eigenschappen van de tomaten te appreciëren. Ze voegden deze groente dan ook bij hun pecorino en guanciale en de Spaghetti all'amatriciana was geboren.De herders verhuisen hun vee soms naar graasweiden in de streek van Rome en zo leerden de Romeinen dit gerecht waarderen en daarom wordt het ten onrechte soms als hun uitvinding beschouwt. Bovendien weken veel koks uit Amatrice uit naar de hoofdstad en ook daardoor is het gerecht bekend geworden.

 Ingredienten

-400 g spaghetti
-2 eetl olijfolie extra vierge
-1 cacciatore (of een ander gedroogd pikant worstje) in stukjes
-2 tenen knoflook, in plakjes

1. Bak de knoflook zachtjes bruin in de olie.
Voeg de cacciatore toe en bak een minuut mee.

2. Kook ondertussen de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken en schep door de cacciatore.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Heerlijke salade

Heerlijke salade bij visgerechten!

Variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Allerhande lekkere variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

De Italiaanse Asperge-witlofsalade!

Men zegt dat Italië drie nationala obsessies heeft: Madonna, mamma en mangiare (eten) Hieronder staat een heerlijk recept van een Italiaanse asperge-witlofsalade.

Wervelkoek

Wervelkoek

Hoe kun je lekker koken met insecten, maden en wormen?

Steeds meer wetenschappers zijn het er over eens, insecten, maden en wormen worden in de toekomst de belangrijkste vleesvervangers. Hoe kun je deze lekker bereiden.