Spaghetti aglio e olio met rucolasalade


Publicatie datum:

Een heerlijke Italiaanse pasta voor de zomeravonden

Gesponsorde koppelingen

Bij een warme zomeravond hoort een zomerse maaltijd. Met dit authentieke Italiaanse pastagerecht zet u in een handomdraai een stukje Italië op tafel. Geniet van de smaak van Italië met dit recept voor spaghetti aglio e olio met een heerlijke rucolasalade.

Voor 4 personen

 

Benodigdheden:

 

voor de pasta:

300 gram spaghetti

6 teentjes knoflook

2 rode pepers

4 eetlepels olijfolie

 

voor de salade:

300 gram rucola

200 gram roma- of trostomaatjes

50 gram pijnboompitten

20 ml balsamico-azijn

20 ml olijfolie

schepje suiker

 

 

Bereidingswijze:

 

dressing voor de salade:

Verwarm op laag vuur de olijfolie, de balsamico en de suiker.

Breng het aan de kook en laat het kort (1 à 2 minuten) doorkoken.

Haal de dressing van het vuur en laat afkoelen.

 

de spaghetti:

Snijd de knoflook in plakjes en de rode peper in ringetjes. Eventueel kunt u de zaadjes van de peper verwijderen.

Kook de spaghetti in een grote pan met ruim kokend water en een scheutje olijfolie beetgaar (in 6 à 7 minuten).

Giet de pasta af, maar bewaar ongeveer een sauslepel aan kookvocht.

Verwarm in een wok of hapjespan de olijfolie en fruit hierin de knoflook en peper. Dit hoeft maar heel kort: de knoflook mag niet verbranden.

Voeg de spaghetti toe en schep het geheel goed om.

Naar smaak kunt u wat kookvocht van de spaghetti toevoegen om de pasta wat smeuïger te maken.

 

Let op: als de spaghetti is toegevoegd is de pasta klaar. U moet het dan niet meer op het vuur laten staan. Het is dus belangrijk dat u dan direct de maaltijd op kunt dienen. Het beste kunt u dan ook de salade bereiden in de tijd dat de spaghetti kookt.

 

de salade:

Was de rucola en laat goed uitlekken.

Was de tomaatjes en snij ze in vieren.

Vermeng de rucola, de pijnboompitten en de tomaatjes met de lauwwarme balsamico-olijfoliedressing.

 

 

Serveren:

Verdeel de spaghetti aglio e olio over vier borden.

Bestrooi het met Parmezaanse kaas.

Serveer de salade erbij in aparte schaaltjes.

 

Lekker met een rosé!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Gefrituurde calamares

Recept voor Calamares

Tomaten salade met sperziebonen en Feta of Danish Blue

Een frisse, kleurige (vegetarische) salade die overal lekker bij is

De 10 spelregels van goede voeding

Waar je je aan moet houden als je goed wilt eten

Varkenshaasje

Een simpel recept voor een heerlijk varkenshaasje!

Het mooiste espresso apparaat, de mooiste espressomachine

Er zijn heel veel mooie espresso apparaten te koop maar welke espressomachine is nu het mooiste.

Basis recept voor Pannekoeken

Standaard ingrediënten en bereidingswijze voor de altijd smakelijke pannekoeken

Mosselen uit Shetland en Vlaanderen

bedreigen de Vlaamse mosselen de monopoliepositie van de Zeeuwse mosselen?

Recept - wijting met sinaasappelsaus - visgerecht

Recept voor een zeer luchtig visgerecht met wijting.

Appeltaart op mijn manier

Appeltaarten kun je op vele manieren maken. De volgende versie is mijn eigen favoriet

Zalm-Paprikataart

recept heerlijke Zalm-Paprikataart

Cannelloni gevuld met spinazie - recept - pasta

Gevulde cannelloni met spinazie voor 4 personen

Een frisse pastasalade maken? Kinderspel!

Als lichte maaltijd of als bijgerechtje bij de barbecue is deze pastasalade heerlijk. Ook geschikt voor koken met kinderen.

Heerlijke Hollandse appeltaart met een eigen swing

Het beste recept voor heerlijke hollandse appeltaart met gember.

De bierlaars

Misschien heb je het je al eens afgevraagd, wat is een bierlaars nu precies, en waar komt het vandaan? In dit artikel leer je er alles over!

Spaghetti met kruidenkaas

Het lekkerste en simpelste spaghetti recept die er is.

Cajun salade uit Louisiana

Eer rijpe tomaten-basilicumsalade voor in de zomer, zonder zout

Lekker en gezond eten met Quinoa

Quinoa als gezond alternatief

Hoe maak je kip in wijnsaus

Een hoofdgerecht van kip in wijn bereid, voor 4 personen,

Is deze plant giftig of niet?

in situaties zonder voedsel of om je tuin huisdierveilig te maken is het handig te weten welke planten giftig zijn of niet.

Gevulde dadels met amandelmelk

Gevulde dadels met amandelmelk

Wokgerecht: Scampi in het pannetje

Scampi's met groentjes in de wok bereiden, een uiterst lekker receptje

Recept van de dag: Bloemkool uit de oven

25-06-2012 - Bloemkool uit de oven

Varkenshaas met pittige Thaise sweet chilisaus

Varkenshaas op een ándere manier bereid, pittig en apart

Recept - Kip wraps, anders.

Kip in wraps, maar dan een beetje anders.

Kaasfondue met rauwe groenten en stokbrood

Een vegetarische kaasfondue voor 6 personen met rauwe groenten en stokbrood