Spaghetti aglio e olio met rucolasalade


Publicatie datum:

Een heerlijke Italiaanse pasta voor de zomeravonden

Gesponsorde koppelingen

Bij een warme zomeravond hoort een zomerse maaltijd. Met dit authentieke Italiaanse pastagerecht zet u in een handomdraai een stukje Italië op tafel. Geniet van de smaak van Italië met dit recept voor spaghetti aglio e olio met een heerlijke rucolasalade.

Voor 4 personen

 

Benodigdheden:

 

voor de pasta:

300 gram spaghetti

6 teentjes knoflook

2 rode pepers

4 eetlepels olijfolie

 

voor de salade:

300 gram rucola

200 gram roma- of trostomaatjes

50 gram pijnboompitten

20 ml balsamico-azijn

20 ml olijfolie

schepje suiker

 

 

Bereidingswijze:

 

dressing voor de salade:

Verwarm op laag vuur de olijfolie, de balsamico en de suiker.

Breng het aan de kook en laat het kort (1 à 2 minuten) doorkoken.

Haal de dressing van het vuur en laat afkoelen.

 

de spaghetti:

Snijd de knoflook in plakjes en de rode peper in ringetjes. Eventueel kunt u de zaadjes van de peper verwijderen.

Kook de spaghetti in een grote pan met ruim kokend water en een scheutje olijfolie beetgaar (in 6 à 7 minuten).

Giet de pasta af, maar bewaar ongeveer een sauslepel aan kookvocht.

Verwarm in een wok of hapjespan de olijfolie en fruit hierin de knoflook en peper. Dit hoeft maar heel kort: de knoflook mag niet verbranden.

Voeg de spaghetti toe en schep het geheel goed om.

Naar smaak kunt u wat kookvocht van de spaghetti toevoegen om de pasta wat smeuïger te maken.

 

Let op: als de spaghetti is toegevoegd is de pasta klaar. U moet het dan niet meer op het vuur laten staan. Het is dus belangrijk dat u dan direct de maaltijd op kunt dienen. Het beste kunt u dan ook de salade bereiden in de tijd dat de spaghetti kookt.

 

de salade:

Was de rucola en laat goed uitlekken.

Was de tomaatjes en snij ze in vieren.

Vermeng de rucola, de pijnboompitten en de tomaatjes met de lauwwarme balsamico-olijfoliedressing.

 

 

Serveren:

Verdeel de spaghetti aglio e olio over vier borden.

Bestrooi het met Parmezaanse kaas.

Serveer de salade erbij in aparte schaaltjes.

 

Lekker met een rosé!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Tajine, gebruik en recepten

Een tajine is een stoofpot uit Noord-Afrika.

Een overzicht van de bekendste cocktails met ingrediënten

Hie vind je een lijst van de meest voorkomende cocktails met telkens de ingrediënten

Gratis Shoarma in Safaripark de Beekse Bergen

In april en mei is er gratis shoarma in Safaripark de Beekse Bergen.

Makkelijk Marokkaans vis recept

Heerlijk Marokkaans en vooral makkelijk vis recept

Stoofperen

Stoofperen, koud en warm lekker

Risotto met groene kruiden

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke smaakvolle risotto op tafel!

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 2: thee zetten is een kunst

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is. Dit is het tweede deel van een korte reeks artikelen over Pu-Erh thee.

Recept - biefstuk tartare - vleesgerecht - rauwkost

Een simpel recept voor een overheerlijke biefstuk tartare.

Italiaanse ovenschotel

Heerlijke Italiaanse ovenschotel met courgette

Eiwitrijke voedingsmiddelen: Ideaal voor spiermassa kweken of afslanken

Kom je eiwitten tekort? Of wil je gewoon eens weten welke voedingsmiddelen veel eiwitten bevatten? Lees dan dit artikel!

Vergeten groente: koolraap

Koolraap is een prima wintergroente. Koolraap is het waard weer te worden herontdekt.

Rode poon met cherrytomaatjes

Een heerlijk Italiaans visgerecht!

Spaghetti and meatballs

Een Amerikaans/Italiaans recept vooral beroemd geworden als Frank Sinatra's favoriete gerecht bij Patsy's in New York.

Zwaardvis in saffraansaus

Zwaardvis in saffraansaus

Goedkoop uit eten in Amsterdam

Lekker uit eten in de Korte Leidse Dwarsstraat in hartje Amsterdam hoeft niet duur te zijn.

Eenvoudig recept voor een lekker mosseltje, lekkere mosselen

Lees hier hoe je eenvoudig een lekker mosseltje klaar kunt maken.

Lekker Hapje: Frittata met tomaat

Dit lekkere typische Italiaanse eten kan u zowel als hapje, tussengerecht,bijgerecht of oorgerecht gebruiken

Geroosterde olijven

Geroosterde olijven

Italiaanse rosemarijnscampi's

Italiaanse Gambeoni al rosmarino!

Broodpudding - dessert

Recept voor de bereiding van een overheerlijke broodpudding aangevuld met krenten rozijnen.

Ratatouille

Een recept voor Ratatouille uit Frankrijk. Simpel en lekker!

Recept - Kip wraps, anders.

Kip in wraps, maar dan een beetje anders.

Aardbeienkerstmannetjes

Een recept voor het maken van kerstmannetjes van aardbeien en slagroom

Hoe maak je een kaasfondue?

Tips voor het maken van een kaasfondue.

Wokgerecht: Zoetzure kip

Snel klaar, niet alledaags en onbeschrijfelijk lekker, zoetzure kip in de wok klaargemaakt.