Spaghetti aglio e olio met rucolasalade


Publicatie datum:

Een heerlijke Italiaanse pasta voor de zomeravonden

Gesponsorde koppelingen

Bij een warme zomeravond hoort een zomerse maaltijd. Met dit authentieke Italiaanse pastagerecht zet u in een handomdraai een stukje Italië op tafel. Geniet van de smaak van Italië met dit recept voor spaghetti aglio e olio met een heerlijke rucolasalade.

Voor 4 personen

 

Benodigdheden:

 

voor de pasta:

300 gram spaghetti

6 teentjes knoflook

2 rode pepers

4 eetlepels olijfolie

 

voor de salade:

300 gram rucola

200 gram roma- of trostomaatjes

50 gram pijnboompitten

20 ml balsamico-azijn

20 ml olijfolie

schepje suiker

 

 

Bereidingswijze:

 

dressing voor de salade:

Verwarm op laag vuur de olijfolie, de balsamico en de suiker.

Breng het aan de kook en laat het kort (1 à 2 minuten) doorkoken.

Haal de dressing van het vuur en laat afkoelen.

 

de spaghetti:

Snijd de knoflook in plakjes en de rode peper in ringetjes. Eventueel kunt u de zaadjes van de peper verwijderen.

Kook de spaghetti in een grote pan met ruim kokend water en een scheutje olijfolie beetgaar (in 6 à 7 minuten).

Giet de pasta af, maar bewaar ongeveer een sauslepel aan kookvocht.

Verwarm in een wok of hapjespan de olijfolie en fruit hierin de knoflook en peper. Dit hoeft maar heel kort: de knoflook mag niet verbranden.

Voeg de spaghetti toe en schep het geheel goed om.

Naar smaak kunt u wat kookvocht van de spaghetti toevoegen om de pasta wat smeuïger te maken.

 

Let op: als de spaghetti is toegevoegd is de pasta klaar. U moet het dan niet meer op het vuur laten staan. Het is dus belangrijk dat u dan direct de maaltijd op kunt dienen. Het beste kunt u dan ook de salade bereiden in de tijd dat de spaghetti kookt.

 

de salade:

Was de rucola en laat goed uitlekken.

Was de tomaatjes en snij ze in vieren.

Vermeng de rucola, de pijnboompitten en de tomaatjes met de lauwwarme balsamico-olijfoliedressing.

 

 

Serveren:

Verdeel de spaghetti aglio e olio over vier borden.

Bestrooi het met Parmezaanse kaas.

Serveer de salade erbij in aparte schaaltjes.

 

Lekker met een rosé!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Is deze plant giftig of niet?

in situaties zonder voedsel of om je tuin huisdierveilig te maken is het handig te weten welke planten giftig zijn of niet.

Italiaanse bruschetta

Heerlijke Italiaanse brood

Recept cocktails met aardbei

9 heerlijke cocktails met aardbei!

Aardappel

Aardappelen telen, bereiden, vis

Recept voor bosbessentaart, bosbessen

Makkelijk te maken, erg lekker en nog gezond ook, bosbessentaart

Broodbakmachine

In een broodbakmachine maakt u zelf eenvoudig uw verse brood

Jell-O-shots

originele manier om je shotjes te serveren

Simpele en lekkere recepten voor toetjes

Recepten van ijs

Twee spaghetti recepten

Als je italiaans wilt koken, en je weet niet waaruit te kiezen heb ik hier twee heerlijke recepten voor spaghetti voor je. Beide gerechten zijn gebasseerd op vier personen.

De Bierpad

Na de koffiepads is er een nieuw fenomeen: De Bierpad.

Cake met Engelse tint

Hoe maak je een Engelse cake?

Eenvoudig recept voor Italiaanse tomatensoep met pesto

Lees hier hoe je op eenvoudige wijze in 5 minuten een heerlijke Italiaanse tomatensoep met pesto bereiden kunt…..

Kip met rijst en ananas

Een heerlijk oud familierecept met kip

Lamsspiesjes als bijgerecht of voorgerecht

Lamsgehakt op een spiesje, speciaal voor de grill(plaat) of barbecue

De Oorsprong, Geschiedenis en Functie van Kauwgom

De Oorsprong van Kauwgom, de Functie van Kauwgom.

Hoe moeilijk is vegetarisch eten

Tips en makkelijke recepten

Lekker Hapje: Frittata met tomaat

Dit lekkere typische Italiaanse eten kan u zowel als hapje, tussengerecht,bijgerecht of oorgerecht gebruiken

Uiensoep met spekjes en pesto

Recept voor uiensoep

Gourmetten

Gezellig etentje met familie en vrienden. Gourmetten, vlees en groenten in kleine pannen.

Veelkleurige hapjes

Veelkleurige hapjes

Friet met kip: een simpel en heerlijk recept voor kleine en grote gezinnen

Dit recept is simpel te maken voor twee personen, maar ook eenvoudig uit te breiden naar bijvoorbeeld 10 personen, u hoeft slecht de hoeveelheid kip en aardappelen daarop af te stemmen en een passende ovenschaal te gebruiken.

Tzatziki maken

Tzatziki saus

Paddenstoelentaart

Een heerlijk hoofdgerecht gemaakt met oud brood.

Tonijnpasta succes gegarandeerd voor elke gelegenheid

Makkelijke tonijnpasta met aubergine en basilicum die ook goed op tafel staat als er gasten over de vloer komen

Nacho's met Guacamole

Simpel en snel recept voor dit heerlijke Mexicaanse bijgerecht.