Spaghetti alla carbonara


Publicatie datum:

Een hele simpele heerlijke Italiaanse pasta!

Gesponsorde koppelingen

Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in met deze heerlijke spaghetti alla carbonara! bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

Behalve verschillende vormen kan pasta ook verschillende kleuren hebben.
Door toevoeging van spinazie onstaat er een pasta verdi, groene pasta.
Zwarte pasta, pasta nero, wordt gemaakt met behulp van inktvis en pasta rosso heeft zijn rode kleur te danken aan tomaten

Spaghetti alla carbonara

Ingredienten

-400 g spaghetti
-250 g pancetta
-1 teentje knoflook, uit de pers
-200 g pecorino-kaas, geraspt
-2 eieren
-zout en peper uit de molen

1. Bak de pancetta uit de oven

2. Voeg knoflook oe en bak kort op laag vuur mee.

3. Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat goed uitlekken en schep door de pancetta. Haal het van vuur

4. Doe de eieren en kaas erbij en blijf roeren tot de eieren romig worden.
Beng op smaak met zout en peper uit de molen


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept: Lekkere Ovenfrietjes

Recept: Heerlijke, gezonde ovenfrietjes

Bier: Periodiek systeem van bieren

Vrijwel alle bestaande bierstijlen zijn gerangschikt in een systematisch overzicht: het periodiek system van de bieren. Leuk en voor de bierliefhebber nuttig.

Sajur spruitjes of gebakken spruitjes

Een indonesisch recept met spruiten

Cheesecake dessert in glaasjes

Een lekker recept voor cheesecake in glaasjes

Spinaziegnocchi

Een heerlijke spinazie gerecht uit de Italiaanse keuken!