Spaghetti alla carbonara


Publicatie datum:

Een hele simpele heerlijke Italiaanse pasta!

Gesponsorde koppelingen

Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in met deze heerlijke spaghetti alla carbonara! bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

Behalve verschillende vormen kan pasta ook verschillende kleuren hebben.
Door toevoeging van spinazie onstaat er een pasta verdi, groene pasta.
Zwarte pasta, pasta nero, wordt gemaakt met behulp van inktvis en pasta rosso heeft zijn rode kleur te danken aan tomaten

Spaghetti alla carbonara

Ingredienten

-400 g spaghetti
-250 g pancetta
-1 teentje knoflook, uit de pers
-200 g pecorino-kaas, geraspt
-2 eieren
-zout en peper uit de molen

1. Bak de pancetta uit de oven

2. Voeg knoflook oe en bak kort op laag vuur mee.

3. Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat goed uitlekken en schep door de pancetta. Haal het van vuur

4. Doe de eieren en kaas erbij en blijf roeren tot de eieren romig worden.
Beng op smaak met zout en peper uit de molen


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Catalaans gekruid stokbrood

Recept voor Catalaans gekruid stokbrood

Twee spaghetti recepten

Als je italiaans wilt koken, en je weet niet waaruit te kiezen heb ik hier twee heerlijke recepten voor spaghetti voor je. Beide gerechten zijn gebasseerd op vier personen.

Veel afvallen

Snel veel afvallen doe je zo!

Sapper de sap!

Sap is de trend. Maar is dit zo gezond?

Boeuf Bourguignonne

Boeuf Bourguignonne