Spaghetti Bolognese


Publicatie datum:

heerlijke Italiaanse tomaten-gehaktsaus

Gesponsorde koppelingen

Hieronder volgt het recept voor een heerlijke bolognese saus.

Recept spaghetti (voor5 a 6 personen)

 

Ingrediënten:

  • 1 pot pastasaus met basilicum (max. 500ml) of pakje gezeefde tomatensaus
  • 2 grotere blikjes tomatenpuree (AH eigen merk is de dikste, lees: beste)
  • 1 ui (normaal formaat)
  • 1 kilorundergehakt
  • ¾ pak (goud)salami, ong.75 gram
  • Tomatenketchup
  • Oregano
  • Bruchetta
  • Zwarte peper
  • Groene pesto
  • Rode pesto
  • Groene en zwarte gesneden olijven
  • Geraspte oude kaas
  • 1 theelepeltje suiker
  • Eierlepeltje koffiemelk

 

 

Bereidingswijze:

  • Snij de ui en salami in fijne stukjes.
  • Bak de stukjes ui en daarna het gehakt (goed laten uitlekken met bijv. een zeef zodat het vocht en vet niet mee de saus ingaan). Deze kunnen bij de pastasaus in een pan.
  • Voeg de 2 blikken tomatenpuree, half zakje geraspte kaas, geneden salami en 2 flinke knepen tomatenketchup toe.
  • Vervolgens 1 volle eetlepel groene pesto en een zelfde hoeveelheid oregano en flink wat peper toevoegen (met molen ong. 30 keer draaien).
  • Een halve eetlepel bruchetta, 3 eetlepels rode pesto toevoegen, 1 eetlepel groene en 1 eetlepel zwarte gesneden olijven toevoegen.
  • 1 theelepeltje suiker en een eierlepeltje koffiemelk toevoegen.
  • Het geheel roeren, opwarmen en proeven:

bij zurigheid-> 1 schepje suiker toevoegen en eventueel nog wat kruiden.

Bij teveel kruiden-> wat tomatenketchup en wat suiker toevoegen.

  • Spaghetti/andere pasta koken en saus opwarmen

Foobie gebruiker mlumkeman

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Roodbaars met gedroogde tomaten en pijnboompitten

Een heerlijk Italiaans visgerecht!

Recept - wijting met sinaasappelsaus - visgerecht

Recept voor een zeer luchtig visgerecht met wijting.

Canapés met gerookte oesters

canapé met gerookte oesters

Recept voor een chocoladetaart

Een recept om makkelijk een chocoladetaart te maken

Paddenstoelentaart

Een heerlijk hoofdgerecht gemaakt met oud brood.

Leuke en gezonde traktaties

leuke en gezonde traktaties

Een heerlijk aspergerisotto uit de Italiaanse keuken!

Een heerlijk hoofdgerecht in de lente!

Alles over alcohol!

Informatief artikel over alcohol.

Gebakken oosterse rijst

Een pittige gebakken oosterse rijst

Makkelijkste broodje zalm ooit

Het makkelijkste en lekkerste broodje zalm ooit

Fruitige Milkshake

Een heerlijk milkshake recept, snel en gemakkelijk te bereiden!

Recept Mosterd Dille Saus, Mosterd-dillesaus recept

Maak nu eenvoudig zelf de lekkerste mosterd dille saus met dit recept.

Bananentaart - dessert - 350 calorieën per portie

Verwen uzelf eens goed met het bereiden van dit receptje. Een banantaart kan iedereen wel bekoren.

Wildzwijnkoteletten

Een heerlijk vleesgerecht, lekker met aardappelen en broccoli

Lekkere fruitshakes/ smooties/ milkshakes zelf maken...!!

Hoe maak je nou heerlijke (al dan niet gezonde) fruitdrankjes zelf thuis? Hier de uitleg: heel eenvoudig en snel te maken!!

Super eenvoudig recept voor lunchgerecht met makreel of sardienen

In een paar minuten een heerlijke, gezonde warme lunch met makreel of sardienen.

Rode poon met cherrytomaatjes

Een heerlijk Italiaans visgerecht!

Geitenkaas taart

Op zoek naar een lunchgerecht dat in een handomdraai klaar is, dan is het volgende recept iets voor jou.

Recept wildpannetje

Recept

Guacamole

Zelf guacamole maken is veel lekkerder dan uit een potje! Vers is altijd beter!

Jagerschotel

Een lekkere ovenschotel.

De bierlaars

Misschien heb je het je al eens afgevraagd, wat is een bierlaars nu precies, en waar komt het vandaan? In dit artikel leer je er alles over!

Aardappel

Aardappelen telen, bereiden, vis

Wat is het geheim van het succes van Amstel Radler?

Voor heel veel jongens is bierdrinken stoer en Amstel Radler voor watjes. Toch is Amstel Radler een succes. Wat is het geheim van het succes van Amstel Radler?

recept: snelle, makkelijke en lekkere pasta!

een heerlijk zomers koud pastagerecht, gemaakt in een handomdraai!