Spaghetti met olijven


Publicatie datum:

Binnen een paar stappen heeft u spaghetti dat u in toprestaurants besteld!

Gesponsorde koppelingen

Heerlijke Italiaanse spaghetti binnen een paar stappen. Laat uw vrienden versteld staan en kook de Italiaanse cultuur uw keuken in! Bon appetit!

Wist u dat al dente gekookte pasta een lagere GI-waarde heeft dan helemaal gaar gekookte pasta? GI staat voor Glycaemic Index en is een systeem om koolhydraten te classificeren naar snelheid van verbrandig. Hoe sneller de verbranding in het lichaam, hoe hoger de GI. Met andere woorden; hoe gaarder de voeding, hoe gemakkelijker het is om deze te verteren. Goed voor sporters, maar niet voor de rest van ons. Voeding met een laag GI-waarde wordt langzamer en constanter door het lichaam afgebroken, waardoor de bloedsuikerspiegel beter in balans blijft. Pasta al dente is dus niet alleen lekkerder, maar ook beter.

Ingredienten
Voor 4 personen:

-400 g spaghetti
-50 g groene olijven, ontpit
-50 g zwarte olijven, ontpit
-4 tomaten, in zessen
-1/2 bosje basilicum, fijngesneden
-1/2 bosje oregano, fijngesneden
-1 bosje rucola, fijngesneden
-2 eetl balsamicoazijn
-2 eetl olijfolie extra vierge
-zeezout en vergemalen peper

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking of maak zelf verse pasta

2. Meng ondertussen de olijven, tomaten, basilicum, oregano en rucola door elkaar.

3. Roer de olie en azijn erdoor en strooi er zeezout en peper uit de molen over.

4. Verdeel de spaghetti over 4 borden en schep het olijvenmengsel erover.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Een heerlijk grapefruit-yoghurtijs!

Een heerlijk toetje voor in de lente!

Tajine, gebruik en recepten

Een tajine is een stoofpot uit Noord-Afrika.

Griekse gevulde courgettes met Avgolemono-saus

Recept voor Griekse gevulde courgettes met Avgolemono-saus

Koken voor uw kleinkinderen

Lekker en gezond koken voor uw kleinkinderen

Runderragoût op Griekse wijze

Een simpele bereidingswijze voor een Griekse runderragoût.

Zelf schuimpjes maken

Traktatie voor op school

Oosterse verrassing

Een Italiaans broodje met een Oosterse bite!

Aardbeientiramisù met limoncello

Een heerlijk Italiaans desert!

Varkenshaas met pittige Thaise sweet chilisaus

Varkenshaas op een ándere manier bereid, pittig en apart

Vegetarisme: de weg naar een betere toekomst?

Waarom men besluit vegetariër te worden.

Snelle gerechten

snel een gerecht op tafel?

Spaghetii aglio e olio 'De klassieker'

De echte klassieke spaghetti vind u hier!

Hoe maak je appelflappen

Recept voor de lekkerste appelflappen

Rundsvlees op grootmoeders wijze

Rundsvlees op grootmoeders wijze en daar kan niets boven. Overheerlijk recept.

IJsmachine

Met een ijsmachine maak je snel en gemakkelijk elke smaak ijs die je wilt

Heerlijke gestoofde zalm met kruidenwijnsaus uit de oven

Heerlijke gestoofde zalm met kruidenwijnsaus uit de oven

‘Verborgen’ calorieën

Verborgen calorieen in voedsel

Homemade cheesecake zoals je hem nog nooit zelf gebakken hebt

Recept voor een onweerstaanbare cheesecake waar je trots op kunt zijn

Cannelloni gevuld met spinazie - recept - pasta

Gevulde cannelloni met spinazie voor 4 personen

Deze lasagna lust iedereen!

Altijd prijs lasagna in 3 stappen

Wokgerecht: Pannenkoeken met lente-uitjes

Het recept van een zeer smakelijke wokpannenkoek. Niet alledaags, maar zeer lekker.

Crostini met gemarineerde zalmforel

Crostini met gemarineerde zalmforel

Catalaans gekruid stokbrood

Recept voor Catalaans gekruid stokbrood

Zelfgemaakte vissoep!

Heerlijke vissoep in een paar stappen!

recept Pruimencrumble

een heerlijke pruimencrumble taart maak je zo