Speksaus - sauzen


Publicatie datum:

Een heel smakelijke saus bij nieuwe aardappelen, kapucijners, bruine bonen en stoofschotels.

Gesponsorde koppelingen

Het recept van een saus die meerwaarde geeft aan o.a. stoofschotels. De speksaus neemt nog geen 25 minuten in voor bereiding en smaakt goed af.

Gesponsorde koppelingen

Benodigdheden voor 1/2 liter:

- 200 g fijngesnipperd gerookt spek
- 1 kleine versnipperde ui
- 1/2 bouillonblokje
- 35 g bloem
- 1/2 liter melk
- 2 eetlepels azijn
- aroma
- mespuntje nootmuskaat
- peper
- zout

Bereiding

Eerst laat je de stukjes spek, op een laag vuurtje, langzaam uitbakken

Dan voeg je de gesnipperde ui toe, die door geregeld omscheppen, goudgeel van kleur laat worden.

Het bouillonblokje doe je in de pan, roer goed en voeg de bloem toe, daarna voeg je een deel van de melk toe.

Je blijft roeren totdat er een gladgebonden saus ontstaat en verdun deze met de rest van de melk.

Om de bloem gaar te laten worden, laat je de saus even goed doorkoken.

Wrijf de saus door de zeef. Laat de speksaus, al roerende, weer warm worden en voeg naar eigen smaak de azijn, aroma, nootmuskaat, peper en zout toe.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

De bekende italiaanse tomaten saus

Overheerlijke italiaanse tomatensaus. Haal de cultuur in uw keuken!

Zwaardvis in saffraansaus

Zwaardvis in saffraansaus

Annatto Kip recept (Filippijns)

Eeen overheerlijk traditioneel Filippijns kiprecept.

Hoe maak je tzatziki?

Traditioneel recept voor het maken van echte Tzatziki

Hoe maak je creme brulee

Recept voor de lekkerste creme brulee!